Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

Höst.

Jag är omgiven av grönt, här på min terrass. När jag öppnade dörren till den hoppade äldste missen ned från solstolen där han legat över natten, och promenerade in till sin frukost. Det skall jag strax också göra.

Idag ska jag spika upp tavlor och fotografier, och äntligen inreda det lilla rummet, där äldsta dottern igår byggde ihop en dagbädd i vit metall; en romantisk skapelse som nu väntar på madrass, kuddar och vackra textilier. Det blir en dröm i vit spets och virkade omtagsband, en minioas att slumra i när man vill vara med men ändå lite undanskymd från livet i huset. På tre ställen omgiven av fönster kommer jag att kunna ligga där, likt Maya desnuda, och äta chokladpraliner läsandes böcker om söta, lätt kantstötta hjältinnor som får den trevlige karln till slut.

Bara det.

Idag åker kanske symaskinen fram också och DET var länge sedan. Jag har vackra tyger som lagts på hög för detta ändamål.

Äldsta dottern kom hem igår, i en virvelvind av intryck från första hela veckan i skolan, tog fram skruvdragaren och fixade ihop bygget. Sen ville hon ha stekt potatis. Det är mysmat här hemma. Jag gullade med henne och när jag tittat in till henne på sitt flickrum hade hon somnat med ljuset på. Håret var draperat över kudden och äldsta kattan draperad över hennes arm. ’My prrrrrecious’ tycktes katt säga när hon glodde på mej medan jag sträckte mej ned över huvudgärden och stängde av lampan, den kantiga benstommen som hon ärvt av morfar och mamma tydlig i ljuset och med bleknande sommarfräknar strödda över näsan.

Ha en bra dag alla kämpar ?

En vacker dag ute, med morgondimma.

Idag skall jag njuta av det jag har och inte av det jag vill ha. Ibland är nuet viktigast. Jag är dålig på det ibland; för många projekt och drömmar tränger sej på.

Styrkekramar till alla ?

Nu har jag klippt gräset - första gången sen i våras. Det har inte behövts förut.

Det är fint nu ?

Vi fick en sommardag till igår, och vad skönt det var ! Idag skall det bli en till även om kylan på terrassen gör sig känd.

Den här veckan räknas nu ned och nollan närmar sig. Den är som ett guldägg. Det är för övrigt hela den här tiden - hela september faktiskt. Det blir kanske min mest signifikanta september någonsin. Jag har lovat mig själv att jag ska förvalta tiden väl. Jag gör mitt bästa.

Jag har fått mer gjort, eller kanske menar jag att jag åstadkommit mer, under augusti än på väldigt länge. Känslan nu är lite den som jag hade när jag började skolan för första gången. Lite skräckblandad lättnad kanske.

Jag ska förvalta det väl.

Styrkekramar ?

Hejsan vännen !
Kollar in med jämna mellanrum och löser din & märthans tråd.
Vill bara skriva, att du gör det så bra. Sedan hänger jag inte riktigt med i ditt sätt att räkna, men vad gör det ?! Du gör det så bra. När jag läser dina inlägg, känner jag ett stort lugn, bestämdhet, positiva energier, styrka & livsglädje. Blir så glad av att du gör det så bra!
Själv "lunkar" det på, är fortsatt nykter är uppe i 4 månader nu. Räknar inte dagar längre, har små "dippar", stresspåslag ibland givetvis, men jag löser de på annat sätt numera.
Klart som fan att det kanske inte alltid är lattjo att vara nykter, men det positiva sakerna som nykterhet innebär vinner med bred marginal. Så jag är lugn och tillfreds. Fortsätt din resa som du gjort, du gör skillnad för dig och för många, många andra, med dina positiva energier & pepp.
Ha D bäst
Kramar Sigge

Det var ett lätt svar. Jag räknar ner 40, 39, [...] 5, 4 etc

På lördag är dag noll !

Såklart, härligt annorlunda sätt att räkna.
Dag 0 då måste du fira ordentligt med porlande läskeblask och ngt gott till! Fina Lisa ❤️❤️
Kram Sigge

is da bomb !!! Den bästa uppfinningen sedan Piggelin ? Det fyller alla krav och motsvarar alla förväntningar. Det blir Trocadero zero, serru.

Vi ses imorgon ?

Hej och hå, det är tidigt. Äldstemissen hoppade upp och limmade fast sej på mej, rumpan i knät och klo-iga tassar på axeln, och buffade. Hans sätt att pussas. Tack vännen - det behöver man ! Blåbär och yoghurt till frukost; stor balja kaffe. Högtryck ! Vägen till himlen är obruten av moln och ljudet från motorvägen går fram, för en gångs skull. Måste tvaga och klä mej ! Rusar !

Styrkekramar ?

Ännu en sagolik morgon med dimslöjor över nejden. Man kan riktigt se prinsessan Tuvkärr från John Bauermålningen framför sig.

Härifrån till evigheten skrev älsklingen igårkväll, och det var nåt att somna till ? Kom att tänka på när Peter Gabriel sjunger the Book of Love:

The book of love is long and boring
No one can lift the damn thing
It's full of charts and facts and figures
And instructions for dancing

But I, I love it when you read to me
And you, you can read me anything

[Verse 2]
The book of love has music in it
In fact that's where music comes from
Some of it is just transcendental
Some of it is just really dumb

Visst är det vackert ?

Idag handlar dagen om att hugga i. Så snart skall mina bevingade skor bära mej ut genom ytterdörren.

Whenever, wherever sjunger coverkillen på radion. Han kan förlåtas för att slakta Shakira’s sång..

Spretigt, Sigge ?

Jag flyyger fram ?

Ses !

... och det känns bra och stabilt.

Har avslutat ett jobb idag, med MVG. Lite utanför min vanliga bransch men otroligt givande på sitt sätt. Nu åker jag hem, en erfarenhet rikare, och vilar. Nu kommer nog tröttheten. Har gått på äggskal i evigheter men knut efter knut har lösts upp. Jag är tacksam ??

Mår bra av att läsa det du skriver, här såväl som hos mig. Tack för att du finns. ♡ (och tänk, snart är nedräkningen slut, hur blir det sedan?)

Kram

Vinäger min kära - du har ju gått bredvid mej sedan jag började skriva och det är jag som tackar. Det är så jag ser det; att vi håller om varandra lite grand och kramas vid behov. Jag hade verkligen behövt det här forumet förra januari då mitt liv låg i glasskärvor omkring mej och jag varken visste ut eller in. Du är fin och bra ? Eller, du får ett rött ❤️.

Nu ska jag ta en raggardusch och ta ett möte. Återkommer !

Längesen jag hälsade på här hos dig.. Fint att du verkar må bra! Tror att den här nedräkningen (om jag minns rätt) har något med socker/kolhydrater att göra. Om det var så får du gärna ge några tips på hur du gör. Tror socker har blivit min ersättning för alkohol.

Hoppas du har en bra fredagskväll!

Kram??

Läste dina ord nu på morgonen. Mycket bättre går inte att starta dagen. ♡ Tack. Ha en fin lördag! Kram

Godmorgon alla compadres ?

Dag 0, är det nån som undrar ?

Min sockerutmaning höll sej i 14 dagar, sedan var jag bara tvungen att ta en återbulle. Eller, ett kardemummafall. Eller, hur var det nu ?

Kardemummabulle !

Men, sedan var det upp på hästen igen och resten av dagarna och fortskridande ligger jag väldigt låg i kolhydratintaget. Under 20 gram/dag ska man ligga för att gå ner i vikt. Jag ligger väl och skvalpar mellan 20 och 30 de flesta dagarna ( de när jag inte får finskt lakritsgodis ? ). Det går utmärkt. Prova keso/kvarg med en skvätt fun light och lite hackade nötter eller keso med en liten skvätt vaniljyoghurt, canderel och valnötter ( eller vilka nötter som helst ) när kroppen skriker SOCKER och ni blir både mätta och ert söttsug väl tillfredsställt.

Men alkoholen då ? Jag hör kören - ” hon duckar frågan ”.

Jag har aldrig carte blanche att dumdricka. Har färre anledningar att stänga av hjärnan än kanske nånsin och hoppas att de inte kommer tillbaka.

Kanske blir det en IPA idag. Kanske ett glas vin.

Jag har inte bestämt mej.

Har bägge sorterna i kylen. De har legat där sen i onsdags. Jag har inget sug. Men jag känner mej och gamla vanor är svåra att bryta. Precis som det aldrig skulle falla mej in att prova heroin eller kokain har jag en spärr nu.

Kanske.

Styrkekramar ?

Goda vanor.

De nyktra vanor jag levt sedan i juli sitter där.

Drack vin i lördags och söndags, men det var inte gott och jag fick en emotionell baksmälla. Ett djupt obehag. Sov mer än vanligt.

Det vara bara skönt att återgå till vanliga ( vidare ) livet i måndags, då det är så jag vill känna mej.

Styrkekramar ?