min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Jag tror ändå att risken finns oavsett 10 år el 2 dagars nykterhet. Skillnaden är bara att man blir mer eftertänksam med tiden. Skriver mer om medd och Buddha vid datorn kram ❤️

Ikaros. Tänker också men har skrivit så många ggr om ett livstecken och... nej vill inte tjata på honom att höra av sig. Upp till honom. Men tänker gör jag ❤️

Så lätt skulle det kunna spåra ur om man inte är vaksam. Att lägga den på kylning är helt klart ett varningstecken men du är så långt kommen att du klarar dej ändå. Jag har också fått en flaska vin i sommar men jag har en make som dricker så det är enkelt. Det är nog tufft att bara öppna och hälla ut.
Jag känner också igen mulletants beskrivning av en påse nötter. Eller dadlar, det kan jag inte köpa. Får ont i magen av en hel påse...
Som det alltid blir. En gång kastade jag lakrits i soppåsen när jag fått nog. Dagen efter grävde jag fram dom och sköljde av dom. Snacka om missbrukare!

Lakrits ja.... och Gott & Blandat. Där gäller verkligen att en är för mycket och hundra för få, för att låna Addes så belysande uttryck. Och om nu gränsen går före hundra kan en ju göra som du, slänga och skölja av. Jodå, efter att jag verkligen satt mig in i hur missbruket fungerar, tar över mänskans fria vilja, har jag ju sett många av dragen hos mig själv. Det har varit till stor hjälp för att sluta fördöma. Underbart att få dela eländet och precis som i allt delande känna befrielsen i att inte vara ensam.
Tack och puss på er ❤️???❤️

Ja det kan lätt spåra ur. Just nu är jag ju ca.3 meter ifrån att knäcka den. 5 steg från berusning.

1 flaska vin lockar inte speciellt. En flaska Whiskey hade inte funkat att ha liggandes här hemma. Även om jag skulle bli rätt full även på vin efter snart 2 års nykterhet. Att lägga den att kyla är farligt (RISK för återfall) och tanken var att jag I SÅ FALL skulle öppna den efter 21.30 (en kompis skulle hämta en nyckel vid den tiden)

Hon hämtade nyckeln och jag kollade på en film.

Sen glömde jag bort att den låg i kylen och det är ett tecken på tillfrisknande.
Brukar inte glömma bort alkohol. Men det gjorde jag.

Men som sagt hade nog vart en annan utgång om det hade vart en flaska med
starkare innehåll.

Jag har under lite mer än 2 år trott att du var en man. Och det är du ju kanske. En man som har en make.
Så kan det ju vara....
:)

Så är det att man gissar och bestämmer sej för det ena eller andra. Om man inte har Anders eller Berra som signatur, eller Mulletant. Det kan ju också vara en rökridå:). Nej jag är nog en rätt vanlig kvinna med make och vuxna barn och några barnbarn på det.

Ja det har hänt förr. Skrev med en man för ett par år sen, som var i mitt huvud en man tills han blev gravid.

Lustigt att huvudet kan bestämma sig det ena eller andra sen visar det sig att det är fel.

Men det är ingen kamp, har dock inte styrkan att kasta den. Går på nått sätt igång på själva provokationen. Ha en flaska vin i kylen. Jag vet att jag inte kan dricka den. Fiskar inte efter duktighet eller uppmärksamhet som det kanske tolkas som. Samtidigt man får ju tolka hur man vill, om man nu gillar att analysera. Skriver egentligen för att jag själv ska komma ihåg och veta. Det är bara min egna reflektioner kring mitt eget missbruk.

Hej!

MM

AlkoDHyperD

Precis som de förmodade förråden av sprit och öl som sonen har hemma någonstans.
Bryr mig inte ens om att kolla om han har något på lager längre, och just det - att jag inte ens bryr mig om ifall det finns eller inte - ger mig själv signaler om att det är oviktigt.
Lika oviktigt som dunkarna med motorolja i garaget; de utgör varken hot (trots att det nog skulle vara farligt att dricka motorolja) eller lockelse, ockuperar inte min hjärna och jag är inte särskilt rädd för att plötsligt komma på mig själv i färd med att klunka i mig sörjan.
Utifrån den bild jag har av dig MM, tror jag det handlar om nåt liknande. Att en flaska bubbel i kylen är helt betydelselös för du är inte intresserad.

Ja den bara ligger där. Morsar lite när jag öppnar kylen. Tjena vinet. Nä det är ingen big deal.
Pepsi Maxen med Lime smak är mer lockande. Skulle antagligen börja spy av bara lukten.
Gillar inte att kräkas, det påminner om mitt sista race. Fick någon bakvänd Pavlov där.

Antingen är jag ganska tillfrisknad med tanke på att jag glömmer bort det. Helt omanisk.
(har aldrig nånsin trott att jag skulle fixa det - ha alkohol hemma som inte dricks upp)

Eller så är det Elevansen som tar bort "rycket", impulsiviteten. Står stadigt på det med 70mg per dygn.
Och det var ju också meningen i mitt fall - utredning - behandling mot bristande impulskontroll och konsekvenstänk.

Och om det är medicinen så är det ju magiskt.

(då börjar min hjärna tänka - Jag kanske inte är alkoholist - Jag kanske bara har ADHD och då kan jag köpa en flaska god Rom imorgon)

Är också en person som säkert kommer att våga utmana mig. Göra ett prov, testa, kommer jag att klara det? Kanske kommer det att ske omedvetet. Är dock alldeles för instabil i min nykterhet ännu. Det fick jag ju smärtsamt inse förra helgen. Längtar till den dagen det inte är någon big deal att vara ensam med en flaska.

En dag kanske du ska hem till någon och tänker att den där flaskan än en perfekt gå-bort-present. Det är det man längtar till - att alkoholen kan finnas utan att drickas samt vara frånvarande utan att längtas efter.

Du är stark, MM. ♡

Svarade dig i min tråd angående min reflektion, som inte alls var riktad till just dig, även om jag inser att den kunde uppfattas så. Fortsätter gärna att ta emot kloka inlägg från dig. ♡

Ha en fin helg!

AlkoDHyperD

Just för att du har ADHD ska du inte köpa hem en flaska rom. Du är alkoholist med ADHD. Jag med. Dålig kombo.
Visst är det tur att vi har medicin. Jag valde också att utredas i syfte att få medicin (har alltid vetat att jag har ADHD och mina kompisar har sagt att ingen utredning behövs, räcker att tillbringa fem minuter i samma rum?) för att kunna hålla mig nykter.
Det bästa jag gjort
Kram på dig, cybersyster?

Jag skrev en flaska fin rom. Menade såklart en flaska Rom. Om den smakar gott spelar ju ingen roll (el. har min hjärna kopplats om, alkohol ska vara gott att dricka ?) En flaska i kylen och sprit ska vara gott? Vad håller jag på med?

Sprit är skit. Kommer alltid att vara - behöver bara tänka på allt jag har förlorat p.g.a alkohol så inser jag det.

Jag åt ju campral i 7-8 månader i början av min nykterhet. Det är samma effekt, samma känsla jag upplever nu.
- Där står alkohol - jag vill SUUPA.
- Där står alkohol - Jaha och? So what?

Jag är också glad att jag har fått min diagnos.
Nu när jag delger andra att jag har ADHD så är reaktionen:
- Ja men det kunde jag ha sagt till dig för 15 år sedan.
- Jaha, varför gjorde du inte det då????

Min alko terapeut såg det efter 10 minuter, förmodligen när jag började intressera mig
för bygget som skedde utanför hans fönster och startade en diskussion kring gropar och
lyftkranar - för att sedan gå över till att rycka i hans psykologiböcker som stod i bokhyllan.

Allt skit jag har gått igenom med anledning av detta och NU allt bra som kommer bara för att jag har fått rätt medicin.

Från stökig i hela mitt liv med en ryckig impulsivitet. Alkohol och tidvis andra droger, trots att dessa aldrig har blivit ett missbruk. Jag hade lika gärna kunna vart heroinist idag. Bara tur att det bara blev alkoholist.

Aldrig vila. Aldrig känna att jag har samma verktygslåda.

Till att kunna skita i alkohol, kunna resonerar med mig själv, och kunna studera.
Jag pluggar sedan 2 veckor på Stockholms Universitet, 90 hp.

Om du känner att du vill svara AlkoDHyperD Vad äter du? Hur mycket?
Jag åt Concerta men jag fick tillvänjning på dom och effekten avtog.
Så vi prövade Elevanse. Och dom är bra. Mindre biverkningar.
Kan dock bli lite speedad om jag tar för mycket eller tar för tätt.

Men oj oj vad kreativt man blir, fokuserad och tålmodig.
Som nu här sitter jag och lär mig akademiskt skrivande.

Kram tillbaks.

AlkoDHyperD

Tillvänjning? Hmm. Nä, men jag har 108 mg uppdelat på två gånger per dag, lite över maxdos. Fast jag tänker att det är själva grejen, att det blir en vana att må ”jaha” typ. Inte känna av medicinen, utan bara bli lite mer vanlig. Och självklart har jag testat att överdosera rejält också, men det hände ingenting ? Fast om effekten avtar så man får tillbaka symptomen är det ju inte bra. Jag märker inte av medicinen när jag tar den, men märker när jag glömt den. Typ, Panik! Oj, undrar vad den kommer ifrån, just det, måste glömt medicinen...

Djävulsdansen

Hittade jag din tråd MM!
Och vilken gripande läsning! Vilken fantastisk resa du gjort ⭐️
Grattis till dina nyktra dagar ❤
Har inte hittat många trådar om periodiskt beroende/ missbruk. Din tråd både inspirerar mig och ger mig lite ledtrådar på alla frågor jag har. Nu förstår jag att det är möjligt att inte känna sug dagligen för att sekunden efter få ett maniskt begär efter sprit.. Jag har nog aldrig riktigt trott på min alkoholist när han sagt att det är så. Jag läser att du fortf brottas med dessa tankar. Skillnaden är din sjukdomsinsikt och verktygen du använder för att minimera återfall
Det är starkt!! Du är stark!
Läser om hur du resonerat m dig själv huruvida du är alkoholist eller inte.. Jag inbillar mig att det är svårare att acceptera när man klarar av att va nykter långa perioder utan sug. Det blir även svårare för omgivningen
Min man har kunnat vara spiknykter över 2 år för att sedan få ett mega återfall.. Han har under 2 år varit nykter under sen höst/ vinter för att sedan druckit socialt under sommar/ höst när vi campat.
Och efter ca 2 år få ett destruktivt återfall igen. Det gör att det är svårt även för mig att acceptera även om jag VET att det är rysk roulette. Jag har så svårt att förstå vad det är som triggar efter så lång tid
I början var det nolltolerans här.. Och återfallet kom. Sedan dracks det måttligt och slapp smygas med.. Och återfallet kom.
Jäkla sjukdom! Så lömsk
Men du MM inger mig hopp! Tack ??
Har du någon mer tråd?
Önskar dig en lugnare tillvaro och många nyktra dagar❤Kram

Oh jäklar vilken dos. Ja jag blev lika spattig som vanligt efter ett par veckor. Som att effekten avtog.
Det enda problemet jag har nu är att käkarna krampar. Spänner ihop och det är tydligen vanligt. Kan inte öppna munnen ibland men ingen sörjer väl över det...
Överdosera? ha ha ha jo då jag med. Mina är kapslar med typ pulver i. Fick rådet att klippa upp den och inta innehållet i vatten istället. Måste testas tänkte jag. Jag blev extremspeedad. Typ Chrille Pettersson.

Vill bara säga hur stark och fin du är som människa MM..Vet när jag hade det som värst, så fanns du för att stötta..Du är otrolig??✨Och nu läser du på högskola, bara sådär..?..Angående våra barn..Så hade en av mina döttrar det jättejobbigt ett tag..Hon beskyllde mig för sitt dåliga mående, pga mitt supande..Hon hade rätt..Jag tog emot all skit hon slängde på mig utan bortförklaringar..Sa att jag förstod henne..Och att jag ska göra allt som jag kan för att gottgöra mina tidigare handlingar i fyllan..Men när hon gick över gränser till ett eget missbruk, satte jag ner fötter och händer!! Inget missbruk i mitt hem! Det tog inte länge, som tur var förrän hon kunde ordna upp sitt liv, och nu pluggar och mår bra..Tror att våra barn har svårt att hantera både vårt beroende/missbruk, men också hur stabil är vår nykterhet egentligen? Stor varm kram till dig??✨✨