Ny på forumet.
Sök lite på men ej funnit. Denna fråga kanske till “vi i admin” som kommer senare i detta inlägg men vet inte hur man hittar er. Hamnar det fel så rätta mig gärna. Flytta gärna till rätt forum. Ta bort om det inte passar in.

Fundering nu nedan bara. Tänker inte gå in på mig själv så mycket just nu. Kanske kommer...

Som “bilnörd” tillika “spritnörd” så tillbaks till min fundering.
I bilvärden och dess forum finns nästan alltid ett bibliotek om projekt. Hur går det för min bil? Vad har jag stött på för problem? Någon som läser detta kanske kan hjälpa mig?
“Köpte den billigt men den skall bli en pärla!” “Lite rostigt men det skall fixas till och renovering av motorn behövs!”
Som en dagbok som andra läser och tar del av. Man frågar inte direkt om råd men de kommer när man får problem. När det går bra får man hurrarop! Man bryr sig! Ger tillbaks på ett positivt sätt. Går det bra. Hurrarop! Stött på problem. Stå på dig! Människor som är intresserade läser. ‘Är ju min bil! Känner igen sig.

(Ok. Bil och våra liv kanske inte går att jämföra men för oss som gillar våra bilar. Gillar vårt liv! Så lätt prata om bilen som en del av oss som vi vill dela med andra! Så varför är inte våra liv ett projekt? Som vi kan dela med varandra liksom andra (bil)projekt!)

Kontakter knyts informellt.

Är så lätt skriva ett inlägg här på forumet Att man mår dåligt. Lätt säga man tog det “ett extra glaset”. Jag känner det som man skriver av sig sin skuld. På forumet. Lätta sitt hjärta. Helt ok med det. Vet minst 1000 sätt föklara varför jag tog det “ett extra glas”. Sidofacket i golfbagen har varit min “vän” många gånger så jag dömer ingen! Lovar!

Om man istället får följa person (om personen vill förstås)? Är det inte lättare förstå varför? Vet kanske bakgrunden och får annan förståelse? Kan stötta för man faktiskt känner igen sig...
Man får möjlighet att följa framgångarna för personens tillfrisknande liksom bakslag. Lättare förstå. Varför hände det? Känner jag igen mig? Vad gjorde du? Kan ju vara anonym även då genom bara skicka ett litet meddelande för visa sitt stöd. Anonymt genom sitt alias på forumet.

(Annan liknelse. Som AA faktiskt. Anonym. Du skriver/berättar utan någon avbryter. Lär känna de som kommer till mötet, i detta fall projektet berättar du om projektet “Mitt liv”. Folk bryr sig! Tänk på de som sitter runt bordet som de som läser om projektet “Mitt liv”. Lovar man tänker efter innan man tar “ett extra glas”. Ingen dömer men man tänker efter innan!)

Stannar där. Reflektioner. Är jag hel felt ute?

Är gärna den första personen startar en tråd om projektet “Mitt liv”. Om intresse finns förstås!

Allt från mig. Blev kanske lite långt. Förlåt för det men hoppas ni orkade läsa till slutet.

Sista uppmaningen. Glöm inte rösta imorgon!
Lev väl!

Anders 48

Välkommen hit! Bra initiativ. Jag tycker att mångas trådar härinne faktiskt redan fungerar så som du beskriver det. Ibland handlar det om att "skriva av sig skuld" kanske - men oftast så vill man berätta sin historia - "sitt liv" och ibland få råd, peppande kommentarer, tips eller bara en klapp på axeln. Håller med om att det till viss del påminner om ett AA-möte. Man delar sin historia. Jag tycker själv att jag är hjälpt av detta forum - eller snarare de individer som befolkar forumet. Några har ju trådar som sträcker sig många år bakåt, ofta innehållande både framsteg och bakslag på vägen.

Ett par gånger så har man även anordnat träffar för de som vill och kan. Där kan man fortsatt vara anonym om man vill, eller välja att berätta vem man är på riktigt. Starta gärna en tråd om ditt liv, det tycker jag låter klokt. Kanske tänker du dig på något annat sätt än hur det redan nu fungerar?

Oavsett, välkommen hit. Och styrka till dig om du kämpar mot alkoholen. På alla sätt. Vänligen//Anders

Silverpilen

Hej Anders
Vet det finns trådar från många som handlar om "sitt liv" men svårt hitta och följa!
Mitt förlag mer samla dessa under ett och samma tak. Lätt att hitta. Lätt att följa.
Inte svårare än så.