Hej,

Jag är ny här även om jag ibland tidigare har varit inne och läst. Jag kan/orkar inte riktigt beskriva min relation till alkoholen just nu, men klart är att jag behöver göra drastiska förändringar. I relativt långa perioder kan jag dricka på ett kontrollerat och socialt accepterat sätt, för att sedan plötsligt "få feeling" och supa som en rockstjärna i uppåt en vecka i sträck.

Veckan som gick spårade ur extra mycket och nu får det fan vara nog. Jag byter dessutom snart jobb (inom en ganska krävande bransch), och jag vill väldigt gärna göra bra ifrån mig på mitt nya jobb. Dessutom är jag rädd att det förekommer hälsotester där, och jag vill helst tackla mina issues innan jag blir ett officiellt problem i mina arbetsgivares ögon.

Jag kommer skriva mycket mer om hur mitt drickande har sett ut och vilka dumheter jag ställt till med, men jag känner fortfarande att jag behöver sortera en del i hjärnan.

Jag har iaf lovat mig själv och min sambo att ta tre vita månader. Jag har hört på lite olika håll att det är efter ca tre månader som man märker av alla positiva konsekvenser (rent fysiskt) av nykterhet. Kanske provar jag att dricka med måtta igen efter det, jag har inte helt accepterat att jag inte kan tackla den här frågan utan total avhållsamhet än. Kanske kommer jag sluta dricka helt när jag får uppleva hur man mår som nykter. Det beslutet kan jag inte ta nu. Men jag kan ta tre månader. Starting now.

Daw

Hej jag är ny här. Snart är det 3 veckors nykterhet det känns bra men ibland saknar jag dricka eftersom det är nåt som gör mig sällskap eller känns som jag har nåt att göra mmm. Blev inlagd sjukhus 3 veckor sen då blev jag uttorkad och fick kraftig yrsel pga jag söp varjedag några veckor raken samt åt dåligt. Det var jobbigaste som hände mig och inser jag måste få stopp på det och fick abstinens besvär samtidigt. Jag hade depression och ångest så jag äter medicin mot den och antabus också. Hoppas jag klarar detta och blir frisk framåt :)

Li-Lo

Det låter som att du har en tydlig riktning mot bättre mående och är redo att göra en hel del saker på nya sätt för att lyckas. Modigt. Du har tagit emot vård, provar medicin och du skriver här. Kanske har du tagit andra steg också?

Jag har ett litet råd om du vill ha: Starta gärna en egen tråd då ökar sannolikheten att andra ger dig respons och det kan vara enklare att hitta tillbaka. Du väljer naturligtvis själv om och hur du vill göra.

Vänligen & välkommen
Li-Lo
Alkoholhjälpen