Jag har under många år haft ett riskbruk och druckit för mycket från och till och om jag blickar tillbaka så har mitt drickande inte gett mig något positivt alls utan mest ångest skam skuld och självförakt dagen efter. Jag har vissligen bättrat mig och minskat mitt drickande dom senaste åren men jag har nu insett att det vore nog bäst för mig själv att inte dricka alls för alkoholen urholkar sakta men säkert både kärleken till sig själv och till allt annat här i livet. Jag är trött på att fylla mitt tomrum inom mig med giftet för ju mer jag fyller på rummet ju större blir ensamheten inom mig bara. Jag ska försöka börja lära mig att bli snäll mot mig själv och fylla rummet med kärlek till mig själv och med bra och nyttiga saker istället än att fylla det med destruktiva saker som A osv. Jag har en särbo som jag älskar och hon har börjat tröttna på mitt drickande och om jag inte skärper till mig så kanske jag förlorar henne till slut och det vill jag inte och det är en av mina motivationer till att ta mig i kragen och göra en förändring i mitt liv i positiv riktning och där får inte alkoholen någon plats. Alkoholen tar så mycket tid av livet och förstör och påverkar hela ens omgivning och nära å kära negativt och det är inte rättvist mot dom att dom ska behöva må dåligt bara för man väljer att dricka. Jag har alkolism i släkten så jag har ju sätt vilket elände alkoholen ställer till med och ändå dricker jag korkad som jag är. Jag vill inte hamna där för till slut så står man där ensam och man har bara flaskan kvar att hålla i när ens nära och kära gett upp och tappat hoppet för en. Förändringen måste komma inifrån en själv och att man får insikt och försöka hitta rätt verktyg för att laga och lappa ihop sig själv så man sakta men säkert börjar läka inifrån och ut. Jag har varit medlem här på forumet ett tag och jag ser hur många av er kämpar på och ni är alla värda en guldstjärna och ge aldrig upp. Idag är det min första nyktra dag på mitt nya kapitel i livet och morgondagen är ett blankt oskrivet blad och det tänker jag inte fylla med alkohol utan med nykterhet och kärlek till mig själv och till nära och kära.Styrkekramar

Det du skriver passar in perfekt på mig själv,själv inne på femte dagen som nykter och lär vara det hela helgen
då jag ska ut med sonen på ett skogsäventyr långt ifrån A och systembolag.hoppas att det reder sig för dig.

Tro på dig själv och lev livet.

Fredde

Tack för dina vänliga ord dom värmer ? Vad härligt att höra att du varit vit i 5 dagar det glädjer mig och bra jobbat fortsätt så ?? Hur har ditt drickande sett ut och vilka strategier har du för att inte trilla dit igen? Vad har du för triggers? Min största trigger är stress så den måste jag lära mig att hantera utan att behöva fly in i dimman. Ja ut i skogen med dig för det är befriande och lugnade på alla sätt att vistas i naturen? Ja avhållsamhet är ju alkoholens värsta fiende för ju mer man göder den ju starkare blir den och till slut så förgör den oss. Så nu håller vi oss borta från giftet och lever i nuet och gläds åt allt det fina vi har i livet istället?

Roligt med snabba svar? jag har börja dricka i tidig ålder med kompisar det kunde bli under en fiskesväng
eller när vi satt och kollade på på film.tyckte säkert att det var häftigt.sen har det bara fortsatt av farten nu 30 år
senare så ångrar jag mig nått fruktansvärt.kan väll kalla mig periodare kan var nykter i några veckor.sen så behövs det väldigt
lite för att jag ska trilla dit igen.senaste helgen så räckte det med att frun åkte och hälsade på sin släkt så var det kört.
Full i tre dagar.tänkte vara nykter då men efter handlingen på coop så passerade jag Systembolaget och på den vägen blev det
skulle bara handla några öl.(blev 10 stark öl 4 cider och en flaska Gin)plus en vinare av frun på söndagsmorgonen.
Tänkt ofta varför det bara blir så.ska försöka hitta svaren på varför det blir så.
Ha det bra under helgen och försök att skippa A.

Fredde

Ja visst är det trevligt med snabba svar ? Idag vaknade jag nykter utan någon ångest och bitter eftersmak av alkohol och det kändes skönt. En ny dag med nya möjligheter som nykter ? Ja åren går fort och jag minns första gången jag drack och det var ett stort glas med Jägermeister fy sjutton vad äckligt det var rena hostmedicinen? Sprit och whiskey osv är jag inte mycket för och det kan stå i barskåpet utan att det stör mig. Men öl är jag svagare för och är svårare att stå imot. Förut drack jag öl flera gånger i veckan men jag har aldrig tagit en återställare eller druckit flera dagar på raken utan det har gått några dagar imellan. Det senaste året så har jag skärp till mig och jag har varit vit längre perioder och som längst i 5 veckor. Har dragit ner på drickandet och dricker max 4-6 öl en gång i veckan. Men jag mår oftast dåligt dagen efter när jag druckit och det får vara slut med det nu för det är inte värt det. Ja ibland så förstår man sig inte på sig själv när man bestämt sig för att inte dricka och vips så sitter man hemma med en öl i handen så den biten får vi försöka ändra på? Ha en trevlig helg och njut av din nykterhet och av ditt skogsäventyr med din son ?

Hoppas att du har haft en trevlig helg.för mig själv har den varit riktigt bra.
Kämpa vidare och må bra.??

Fredde

Ja helgen har varit bra här med och ingen fylla här inte utan jag har varit nykter i 5 dagar idag och det känns skönt? Läste att du slängt ut en påse starköl som du hittade och det var klokt och starkt gjort av dig? Man får mycket gjort när man är nykter och vid sina sinnes fulla bruk så i helgen var jag på en mack och lekte bilmekaniker och fixade oljebyte och oljefilter på min särbos bil och hon blev glad och tacksam för det? Visst är det härligt att vakna nykter och pigg på morgonen och ta tag i saker som ger en glädje och som gör att man växer som person och som får en att må bra. Vi kämpar vidare i nykterhetens tecken? Ha en trevlig dag?

Sitter på jobbet och tar igen mig efter lunchen,tycker
allt flyter på bra.roligt att din särbo blev glad över dina
mek kunskaper.livet är så mycket lättare nu när man har
tagit ett beslut att vara nykter.tycker mig se en glimma av hopp
i mina försök att skippa alkohol.men det är bara att vi kämpar på
och tar en dag i sänder.??

Strulputte

Fredde

Det glädjer mig att det går bra för dig och att allt flyter på och att du mår bra? Jag är ingen bilmekaniker å jag har aldrig innan bytt olja eller oljefilter på en bil men jag har inte tummen mitt i handen och jag vågade testa om jag kunde fixa det och det gick ju bra och man kan kan alltid mer än vad man själv tror man kan? Genom att göra saker på egen hand och kliva hur sin trygghetszon gör att man lär sig saker och man blir starkare i sig själv på olika sätt. Samma sak gäller det angående alkohol det gäller komma till insikt och sen bestämma sig och sen våga följa sitt mål och sträva efter det för till sist så når man dit så länge man inte ger upp även om vägen dit är svår och krokig. Härligt att du känner strimma hopp och det är det som ger dig styrkan och drivkraften att fortsätta kämpa? Jag har börjat läsa nu på kvällarna och jag är absolut ingen bokmal men det är faktiskt avkopplande och rogivande. Idag ska jag ut och testa fiskelyckan och se om jag kan dra upp några abborrar som kan bli till en god middag till mig och min särbo? Det är ju så som man säger att allt blir ju vad man gör det till här i livet och nu har vi börjat våran resa och det känns skönt att man kan stötta och peppa varann och ro årorna tillsammans för det stärker en när man inte alltid känner sig stark. Dag 6 idag? Ha en härlig dag och kämpa på??

Hoppas att det nappar,fiske är bland det roligaste jag vet både med spö och nät.själv är jag ledig
från jobbet tills på måndag.kommer att åka upp till stugan med hunden och förbereda inför vintern.
Det bästa av allt,känner inget sug efter något att dricka efter att jag tog mitt beslut att hålla mig nykter.
Men man får passa sig så man inte trillar dit igen.alltid roligt att läsa dina väl valda ord.kanske man tar och köper
sig en bra bok så man har något att göra på kvällarna.?

Strulputte

Härligt att läsa dina insiktsfulla och positiva inlägg igen. ? Fint att du kämpar på och inte ger upp ? Jag undrar också om det blev nån aborre?
Kram

Fredde

Ja jag fick 3 stora abborrar som jag fileade och kokte och gav till min älskade katt men inte sjutton ville hon ha fisken efter allt arbete jag lagt ner för hon ville ha torrfoder istället ?? Jaja katter är underbara men egensinniga och det är väl därför jag älskar dom ? Vad kul Strulputte att du med gillar fiske för det är rogivande och avstressande men även spännande att sitt där och titta på flötet som guppar på vattenytan och man vet aldrig om eller när det nappar. Ja man får inte bli för övermodig när det gäller drickandet för en lilla alkojävlen är slug och kan förvrida ens tankar på ett ögonblick så det gäller att ha garden uppe hela tiden så man är säker? Idag har jag varit nykter 1 vecka och det känns bra och jag har inte haft något direkt sug mest bara svårt att sova vissa dagar men jag hoppas det blir böttre med tiden. Ja börja läs Strulputte det har blivit min rutin nu innan sängdax och boken jag läser nu kan rekommendera Själarnas resa med Michael Newton heter den och är en mycket insiktsfull och lärorik och intressant bok som gör att man får nya insikter på vad livet igentligen handlar om??

Fredde

Vad kul att höra av dig igen det var inte igår?Hoppas allt är bra med dig och att du har kontroll på ditt drickande och allt går bra för dig? Ja tre abborrar blev det i alla fall och det är ju bättre än inget? Hur har det gått för dig sen sist? Ha det så gott??

Och Grattis Fredde, att du klarat hela veckan (och till abborrarna ?) ! Själv kunde jag ha klarat två veckor nu, om jag inte druckit 4 folköl igår.. Det har gått lite upp och ner sista tiden. Men jag mår bra nu och kämpar vidare igen. Vill fortsätta må bra, och det gör man ju bäst genom att skippa alkoholen. ?
Kram

Fredde

Tack för dina ord? Det är starkt gjort av dig att du hållt uppe i nästan 2 veckor så bra jobbat av dig? Var inte för hård mot dig själv angående att du drack några folköl det kunde ju ha varit värre å varit stark öl eller hur. Jag har varit nykter i 11 dagar nu och om jag ska vara helt ärlig så har jag själv druckit någon 2,8 öl till maten osv och det ser jag inte som något bakslag. Jag har inte druckit sprit eller stark öl och jag har inte varit onykter i alla fall och det är det viktigaste ? Ja visst går det upp å ner och vissa dagar så tänker man inte alls på alkohol och man har inget sug alls medans andra dagar är värre och jobbigare men vi kämpar vidare? Jag känner mig lite piggare i kroppen och gladare i sinnet nu när man är nykter. Ha en fin dag?? Kram

Fredde

Vann suget över mig och jag drack 6 öl efter att ha varit vit i 2 veckor så nu ligger man här dagen efter och är bakis och trött och funderar på varför man drack osv. Jag har mått bra dessa veckor då jag varit nykter och kännt mig gladare och piggare men ändå trillar man dit konstigt nog? Men jag känner mig starkare i mig själv även att jag snubblade till igår för jag börjar lära mig att det är inte värt att dricka och sen må dåligt dagen efter och det ska jag ha i åtanke nästa gång suget kommer. Nu blir det att ta nya tag så 14 vita dagar minus en dag?