Hej Alla!

har efter ett par år med ett skenande missbruk bestämt mig för att jag måste sluta dricka, men är livrädd att söka hjälp då jag har ett jobb som jag sköter galant även fast jag dricker.
är rädd att hamna på behandling eller att dem kräver mig göra saker som påverkar mitt jobb vilket är det enda som håller ifrån mig att gå all in i mitt drickande har tagigt mig ur ett tungt narkotikamissbruk som resulterade att jag förlora jobbet vill ej göra det igen.

kan man söka hjälp utan bli inlagd/jobbet blir påverkad?
Mvh
Jobbet är allt ;)

Sofia

Du har efter några års eskalerande drickande nu fattat ett väldigt viktigt beslut, att sluta. Starkt gjort! Du är mån om att inte arbetet ska påverkas om du söker hjälp för dina problem, eftersom arbetet är mycket viktigt för dig och du sköter det väldigt bra. Du har en tråkig erfarenhet med dig sedan tidigare när du tog dig ur ett tidigare missbruk och blev av med arbetet och vill inte att det ska hända igen, vilket är förståeligt.

Det finns många olika sätt att söka hjälp. Ett steg har du redan tagit genom att du skriver här på forumet. Förhoppningsvis får du stöd och pepp från många andra användare här. Ibland kan det ta några dagar att få svar och i vissa fall får man skriva flera gånger. Ta gärna del av tidigare trådar för att läsa om andras erfarenheter.

Du kan även ringa till Alkohollinjen på 020-84 44 48 och få stöd av en utbildad rådgivare. Samtalet är kostnadsfritt och du kan vara anonym.

En annan väg att gå är att anmäla dig till Alkoholprogrammet här på Alkoholhjälpen (https://alkoholhjalpen.se/programmet), där du får tillgång till ett internetbehandlingsprogram med möjlighet till personlig rådgivning av oss på Alkoholhjälpen. Syftet med programmet är att hjälpa dig att förändra dina alkoholvanor på det sätt som du själv önskar. Du deltar själv aktivt genom att genomföra olika uppdrag. Eftersom det är via nätet så kan du arbeta med programmet när det passar dig, dvs det behöver inte påverka ditt arbete och du behöver inte passa några tider.

Hoppas att du hittar någonting som blir hjälpsamt för dig och stort lycka till!

Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet