Hej!

Ny här. Har haft en svår dipp i livet. Började nytt jobb, trivdes inte. Blev i samband med det konflikt i släkten, och jag kände mej mycket kränkt. Vad är mitt sätt att lösa problemet med, jo att ta till flaskan för att slippa tankar. Oftast dricker jag tills jag somnar. Har många minnesluckor. Ibland har jag druckit 1 flaska vin om dagen, ibland mer. Klart man inte klarar vara klipsk på jobbet. Många tankar på att ta mitt liv i helgen. Tog istället kontakt med vården och hoppas nu bli nykter. Har panik i kroppen, känslan av att inte få dricka mer. Men innerst inne vet jag att livet kommer att bli så mycket bättre. Både på jobb och på fritiden. Är just nu sjukskriven.Gillar att jogga, vandra och cykla racer cykel. Finns så mycket som kommer att bli bättre. Men som sagt första dagen idag, inte kommer det att bli lätt!

Då var första dagen avklarad, känns bra. Har sovit gott. Känner mej dock fortfarande nedstämd, men det tar ju tid. Idag ska vi ut och jogga, så kommer man igång. Står även inför val i arbetet. Har möjlighet att börja en utbildning och ha mindre inkomst, men förhoppningsvis må bättre i vardagen. Eller gå längre i karriären inom nuvarande yrke, med bättre inkomst men med risk att må sämre. Inga lätta val att göra. Menar det kan ju vara så att i nykterhet går jobbet bättre och livet blir enklare! En dag i taget!

Min första nyktra fredagskväll på evigheter. Vi inhandlade till Tacos och jag kände direkt att vin ville jag ha till det. Tacos utan vin, nej det går inte. Köpte hem Coca cola istället, tänkte: blir ju inte det samma. Men se det gick bra. Vilade och såg lite på Tv. Blev faktiskt en bra film med som jag kommer ihåg idag, underbart. Nu tar vi lördagen och ser hur det går!

Livet är nu

Jag är också ny här. Nu har vi iaf tagit första steget åt rätt håll.

Absolut. Vi är på gång åt rätt håll. Tänk så mycket mer vi kommer att orka:-) Det är lätt att välja den enkla vägen att dricka, men den svåra är bättre, att avstå:-) Ha en bra Söndag!

Vi var ute och vandrade i skogen, blev 1 mil och stannade upp med en fika i naturen var underbart. När vi körde hem kom hungern och tröttheten i kapp, stannade på en pizzeria. Slog oss ner och skulle beställa, ser alla som sitter med öl. Så sugen jag blev, tänkte en öl gör väl ingenting. Sa till min make, jag beställer en god kall öl till pizzan, det kan ju inte skada. Fick en liten ledsen blick tillbaka och några väl menade ord, tänkte: jag bestämmer väl själv. När servitrisen kom var det svårt. Slog ett öga på min make och beställde Pepsi :-) Känner mej glad och stolt idag. Hade jag varit själv, hade det blivit öl. Är tacksam över att jag har min fina make! Kram till er alla som kämpar