Hej!

Jag tänker skriva av mig lite med tankar, kanske åsikter och funderingar om mina dryckesvanor och inställning till alkoholen. Bara skriva fritt. Lämna gärna en kommentar eller ställ en fråga. Tänkte utnyttja detta lite som en terapisession tänker jag.

Jag har länge vetat att mitt förhållande till alkoholen är osund. Från (nästan) första gången jag drack. Det har blivit mer och mer under årens gång. Jag rättfärdigar mitt missbruk med att jag åtminstonde kan sköta studierna/jobb. Tankar som jag kan tänka mig är ganska vanliga.

Har haft 13 dagar som längsta period de senaste sex åren tror jag.
Denna sommar har det blivit mycket dricka. Något jag tenderar att göra på sommaren. Har haft ca tre vita dagar sen i maj. Nu har skolan startat igen, och förändring ska ske!

Vad tänker ni om att sluta tvärt kontra att trappa ner? Jag hade tänkt mig trappa ner.

Men...
Jag lagade middag, utan att ta ett glas vin, som jag annars uppskattar så.
Jag ställde fram en ölburk till maten (en öl kan jag väl få?), men nöjde mig med bubbelvatten.

Nu sitter jag och känner mig stolt! Och imorgon får jag vakna pigg och utvilad!

Jag uppskattar verkligen dom morgnarna, varför kan jag inte inse det?

Jag har inte tagit ställning till hur länge jag ska vara nykter.
Vad tror ni?
Borde jag hålla mig vit ett tag. Vecka? Månad?

Kanske lite löst inlägg, men skönt att bara få ventilera lite!

Hösthälsningar

Sofia

Vad kul att du har hittat hit och att du vill använda forumet för att dela med dig av tankar och funderingar kring dina dryckesvanor. Du har förstått, en längre tid, att du har haft en osund relation till alkohol, men har samtidigt klarat av jobb och studier och därmed kanske inte sett det som något stort problem. Nu har du däremot bestämt dig för att det är dags för förändring och har redan börjat ändra dina vanor, häftigt! Du undrar om det är bäst att trappa ner eller sluta helt och har inte bestämt dig för hur lång tid framåt nykterhetsmålet ska gälla. Klokt av dig att söka stöd och höra andras erfarenheter här.

Fortsätt gärna att dela dina funderingar och reflektioner här på forumet, vi ser fram emot att följa din resa. Ibland kan man behöva skriva flera gånger och ibland tar det bara lite tid innan en ny tråd tar fart. Du kan även läsa runt i andras trådar och se om du hittar något hjälpsamt där.

Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet