Mitt namn är Martin, är 51 år, sambo med tre barn... Detta är väl första dagen på en ny resa här i livet! Jag är fullt medveten om att jag sedan de sista fem-sex åren utvecklat alkoholism... Analyserade min konsumtion nyligen och blev chockad över hur illa det är. Ett par otrevliga händelser har också skrämt mig! Jag märker att min hälsa vacklar och jag inser, rent intellektuellt, att jag måsta ändra på detta.... MEN, jag kan inte hitta motivationen och sitter nu här igen med en stor Pernod i handen.. Nån som har tips på hur jag hittar motivationen att sluta, för det är det jag måste!!! Hoppas att detta, trots allt, är böjran på en resa mot ett nytt liv.

KRAM

Sofia

Du har tagit ett stort steg i och med att du har skapat ett konto och skrivit ditt första inlägg här på forumet. Du har svårt att hitta motivationen, samtidigt som du erkänner för dig själv att du under de senaste åren har utvecklat ett alkoholberoende och har varit med om några otrevliga händelser, hälsan har påverkats och du förstår att du behöver förändra ditt drickande, du vill må bättre.

Att känna ambivalens när man står inför ett sånt här beslut om förändring är vanligt. Hoppas att du får ta del av andra användares erfarenheter av vad som höjer motivationen, om det kan vara hjälpsamt för dig. Ibland kan det ta några dagar att få svar och ibland kan man behöva skriva flera gånger.

Något som kan vara hjälpsamt när motivationen vacklar är att ta ett samtal med Alkohollinjen på 020-84 44 48. Det är gratis och du kan vara anonym. Rådgivarna som svarar är mycket vana vid att möta personer i din situation, som ser både för- och nackdelar med att fortsätta dricka.

Hoppas att du hittar mycket som kan vara hjälpsamt för dig här på forumet. Fortsätt gärna att skriva här om din nya resa i livet!

Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet