Hej,
Detta är mitt första inlägg.

Jag vågar inte söka hjälp. Trots att allt är påväg ner i avgrunden.

Jag har druckit för mycket i perioder. Men den här perioden är den värsta.

Lider av panikångest problematik långt innan jag tog A till hjälp (ingen riktig hjälp såklart) Har nyttjat A för att sova. Men detta har eskalerat denna gång.

Nu dricker jag bara för att jag är livrädd för komplikationer med att sluta.
Var nära att söka mig till vården för hjälp med en akut avvänjning. (Så långt har det gått) Men efter en genomläsning här på forumet så vågar jag inte. Vågar inte heller att kontakta beroendeenheten. Läst om hur Socialen kontaktar familjen, ”inlåsning” med tunga missbrukare, utan möjlighet till att ha med sig telefon och en journal som förföljer en överallt.

Jag vill kunna sluta för att förbättra mitt liv. Inte för att starta ett nytt liv utan människorna jag älskar mest.
Ser inte att ett alternativet med en förlorad familj och en förändrad vård för ångesten som ett pris som jag klarar att betala.

Finns det någon som känner igen sig och kan ge mig råd?

Vill så klart klara det själv. Har tidigare slutat utan hjälp. Men den här gången känner jag för första gången av att kroppen ”inte mår”
bra och känner symptom på abstinens.

Läst mig till att jag måste tillföra B-vitamin. Någon som vet vad man bör ta i form av receptfritt alternativ? Gissar på att det inte räcker med en vanlig multivitamin-tablet.

Hoppas någon läser och eventuellt ge råd.

//D

Anders 48

Jag förstår dig helt o hållet - har varit där du är. Alltför många gånger tyvärr. Jag har varit tvungen vid några tillfällen att få hjälp vid beroendeakuten - och sen också beroendeenheten. Jag hade inte något val - abstinensen blev farlig och riskabel. Jag förstår din oro inför socialen och journalföring. Om socialen kopplas in efter en orosanmälan från läkare så leder det oftast till ett samtal (vad jag har förstått och hört - har själv inga barn) som skall säkerställa att barnen inte far illa. Är familjen stabil så anser de oftast att det är en "styrka" att du har sökt hjälp - och faktiskt försöker göra något åt problemet. Åter igen - förstår din rädsla.

Vad gäller journaler så kan man spärra dessa från en vårdgivare/vårdenhet så att det inte syns om du går till någon annan läkare i annat ärende. De kan se att det finns spärrade uppgifter - men inte gå in och läsa. Detta om de har samma journalsystem (sammanhållen journalföring). Om inte, så syns inte dessa journaler hos vårdgivare som har annat journalsystem.

Jag har blivit väldigt väl mottagen och omhändertagen när jag har blivit inlagd. Numera så får man ha med sig mobilen på avd., så man behöver inte bli helt "inlåst". (Bor i Sthlm - vet inte om det är samma regler i hela landet?). Har fått möjlighet att bryta abstinensen under övervakning - vilket har känts väldigt tryggt. Man är självklart tilltufsad efteråt - och skam/skuldkänslorna är väl kanske ofrånkomliga?!

Vet inte riktigt om jag kan ge dig något råd - men jag tror att du inte skall förstora konsekvenserna av att ta hjälp. Det är faktiskt en styrka - du inser att du inte klarar det på egen hand. Och situationen du är i just nu är ju oerhört tuff - att inte våga sluta dricka för att man förstår att abstinensen kommer att bli fruktansvärd.

Hoppas att du lyckas lösa situationen - på egen hand eller med hjälp. All styrka till dig//Anders

DavidO

Tack för att du tog dig tid att svar.
Skönt att höra att det kanske inte är så fruktansvärt.
Börjar överväga att gå till den öppna beroendevården för att få hjälp med vitaminer och ta prover för att se hur min kropp mår.
Börjar bli orolig över hur det står till med kroppen.

Har påbörjat en egen nedtrappning. Förhoppningen är så klart att jag klarar det på egen hand. Hittar inte mycket information om egen nedtrappning. Men jag hoppas på att detta minskar riskerna för utsättningssymptom.

//D

Anders 48

Egen nedtrappning kan kanske fungera, om man har viljestyrkan och fokuset att dra ner lite varje dag. Om du lyckas med det så bör det ju vara "snällare" än att sitta hemma och bara sluta "cold turkey". Hoppas det fungerar för dig! Jag har själv, när jag har tagit ett "lindrigare" återfall på ett par dagar lyckats att plana ut det hela med lite mellanöl i mindre mängder ett par dagar. Men det krävde att jag verkligen var klar över att det var ett försök att "landa lite mjukare" - och fick inte bidraga till ytterligare dagar av fylla. Det har funkat ett par gånger. Stay focused!

Om du går till öppen mottagning ändå efter du har trappat ner några dagar så tror jag att det kan vara en bra start för dig att få till en hjälp. En liten öppning iaf.

Jag önskar dig all styrka att följa det val du väljer. Bli nykter nu. Börja så-och sen så kan du se efter vilka möjligheter som finns till hjälp och stöd. Man förstorar ju, och får hjärnspöken, när man är mitt i det - och tankarna är ofta tillsnurrade av den alkohol du nu konsumerar. Om några dagar kanske du kan se det hela med lite "nyktrare" blick. Kämpa på David. Vi finns här för dig på forumet.

DavidO

Tack Anders för att du tagit dig tid att svara.

Jag ger kommer att försöka trappa ner. Känner dock att det känns i kroppen. Oerhört rädd för vad det kan leda till om jag slutar tvärt. Samtidigt som jag börjar bli orolig för hur kroppen mår.

I morgon blir det sökande efter starka vitaminer (B-vitaminer). Gissar på att jag har brist på dessa.

Mitt drickande är koncentrerat till sen kväll för att kunna sova. Undviker in i det längsta att visa mig eller att umgås med någon då jag är påverkad.

Ikväll drar jag ner ytterligare.

//D

DavidO

Tack Anders för att du tagit dig tid att svara.

Jag ger kommer att försöka trappa ner. Känner dock att det känns i kroppen. Oerhört rädd för vad det kan leda till om jag slutar tvärt. Samtidigt som jag börjar bli orolig för hur kroppen mår.

I morgon blir det sökande efter starka vitaminer (B-vitaminer). Gissar på att jag har brist på dessa.

Mitt drickande är koncentrerat till sen kväll för att kunna sova. Undviker in i det längsta att visa mig eller att umgås med någon då jag är påverkad.

Ikväll drar jag ner ytterligare.

//D

John-Erik

Du befinner dig i en trist situation helt klart. Lider med dig. Du fokuserar väldigt mycket på B-vitaminer i din text.
Det är bra för dig nu i detta läge.. Det finns B12 spray som är effektivt och tas upp relativt snabbt och irriterar
inte magen som kan vara lite ur spel om man har missbrukat A. Finns i styrka 48000 % RDI
Får ju inte nämna fabrikat här på forumet men sök efter så rena B-komplex vitaminer som möjligt.
Det går inte att överdosera B-vitaminer då dessa är vattenlösliga.
Du kan behöva extra C-vitaminer och tillskott av mineraler. Vätskeersättning som finns på
apoteket kan vara bra i kanske en vecka.
Stressa inte över hur kroppen mår. Stressen förvärrar bara.Låt tiden gå bara. Tiden är din vän.
Hjärtklappning kan vara jobbigt och ibland farligt och då ska man inte anstränga sig.
Hjärtklappning kan lindras med betablockerare men då måste man vara A-fri när man tar dessa.
Det blir bättre med tiden och frågan är om du nu ska förbereda dig på ett totalstopp inom kort.
Du måste förbereda dig mentalt och ha lugnt omkring dig och vara stressfri när du bryter helt med A.
Slappna av och drick mycket vätska för att rensa ur kroppen..
Du skulle behöva ha lite lugnande tabletter dagtid samt sömnmedel till natten, då är det lättare
att kliva ur drickandet.
Kan du kanske gå till en privatläkare och säga som det är? En alkoholterapeut som är privat
kan ju skriva ut det du behöver, men du måste ta dig dit nykter.
Ingen ska behöva må som du gör eftersom det finns hjälp att få. Ta steget och skaffa hjälp..
Finns inget att skämmas över. Vi är många som trillat dit.. Man mår skitbra när man kommit
in i nykterheten. Det är helt överlägset och vilken skillnad det blir till det bättre
Jag har tillämpat en del knep när jag mått som sämst. Sömnmedel "light" ex.vis: köp kvällsthe
och kör en massa påsar kanske 10 st. och drick. Ta 10 till om det behövs. Det lugnar lite.
Du behöver nog inte oroa dig för sjukdomar. Kroppen är väldigt självreparabel till stora delar
och det går snabbt att reparera sig men man måste bryta med A så att processen kommer igång

Lycka till! Ge dig fan på att fixa detta så går det. Du får en aha-känsla när du kommer igång med nykterheten.

//John

DetGårBättre

Vad gäller vitaminerna så kan du ju köpa Berocca i vanlig större affär. Finns två olika sorter dock, men välj den med högst b1 och b12 vitaminhalt. Den har jag alltid kört på när jag druckit mycket i perioder. Annars finns det säkert receptfria beviplex skulel jag gissa på apoteket. Jag brukar ta en tablett i timmen och dricka mycket vatten när jag slutar dricka. Men du kommer ju känna av abstinens ändå. Men det hjälper på bra då man super bort b-vitaminerna.

I de större städerna brukar det gå rätt bra att besöka beroendecentrum så får man lite välbehövlig benso också under några dagar. Det tråkiga är ju att de bara ger för en dag åt gången så man måste dit och sitta i kö igen varje dag. Eller så kör man en rövare, krökar vidare efter första dagen och sen går dit igen och får nya benso så att man då samlat ihop några extra så kanske man kan klara det själv hemma. Bästa är ju om man kan få en burk utskrivet men de flesta vill ju inte det.< Jag har dock haft någon bra läkare som gjort det. Sparar ju massa tid så fler kan bli hjälpta. Men ibland undrar jag vad syftet är. Lågt hopp om samhället totalt.

Du kan ju traska till vanliga sjukhus också även om de oftat vill att man åker till akutpsyk (alt beroendecentrum beroende var man bor). Men jag har fått hjälpa där.

Ofta är det ju inga större problem när man söker hjälp men det finns ju skräckhistorier där de tar bort en del av våra liv. Jag har dock alltid blivit bra behandlad över lag. Inga problem i det stora hela. Men jag vet folk som sökt hjälpt som indirekt fick körkortet indraget. Sen finns det massa andra historier men vet inte om alla de stämmer. Kan du så kan du ju trappa ner med alkohol men jävligt lätt att bli lite lullig och sen in i skiten igen (om du nu super rejält). Dricker du bara mycket under sjukt långa tider så är det nog lite enklare att trappa ner på alkoholen. Men sätt upp ett schema och så... Sen gäller det att vara disciplinerad!

Anders 48

Hoppas att det går bra för dig att trappa ner - om du bestämmer dig för det, och väljer att inte söka någon hjälp utifrån. All styrka till dig!/

DavidO

Har lyckats hålla ned konsumtionen. Dock har det blivit lite mer än bad jag planerat. Mitt bekymmer är fortfarande sömnen och panikångesten.

Jag har flera gånger funderat på att åka in akut. Men rädslan för att förlora familj och arbete är något starkare än rädslan för bad jag gör med min kropp.

Ska idag till vårdcentralen för att se om jag kan ta prover för att se status på min kropp.

/D