Vågade öppna mun till dr i våras, jag har problem med alkoholen. Jisses vilken lättnad att uttala detta till en annan människa. Han hörde/såg migoch hjälpte mig direkt.
Sen har det varit semestrar mm så inte förrän idag fick jag träffa en alkohol terapeut.
Jag har INTE haft semester jobbat varje dag sen i mars, men nu börjar min ledighet och jag känner mig hoppfull att göra en livsförändring nu.

Är så jä...a cliche artat kvinna,singel, dricker boxvin i massor. Gett mig galen ångest i många år, mer vin. Skämts, mer vin, etc etc. Jag vill HA kontroll det har jag INTE Nu! Skämmigt! Är i läget hellre helt nykter än att fortsätta på detta sätt.

Första inlägg samtidigt som aktiv hjälp påbörjats idag. Hjälp o stöd tas tacksamt emot.

Sofia

Vad inspirerande att läsa dina inlägg Zcina12, du är verkligen i startgroparna för en stor förändring i ditt liv! Du har insiktsfullt sett din onda cirkel av hög alkoholkonsumtion, som leder till oönskade känslor, som dövas med alkohol (och så vidare) och detta mönster vill du nu bryta. Mycket klokt!

Du har redan kommit till viktiga insikter och tagit stora steg i riktning mot det liv du vill leva. Modigt att trotsa skammen och söka hjälp, både inom vården och här. Du har fått ett bra bemötande och känner dig hoppfull inför en förändring.

Jag hoppas att din tråd snart ska ta fart och att du får den pepp och den hjälp du behöver här på forumet. Ibland kan det ta lite tid att få svar och man kan behöva skriva flera gånger. Läs även gärna runt i andra trådar och se om du hittar något som känns hjälpsamt för dig just nu. Hoppas att du hittar det du behöver här!

Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen och Anhörigstödet

Mister

Vad modigt av dig att våga söka hjälp för dina problem! Du har gett dig själv en chans till ett annat liv. Att bestämma sig för att bryta och ändra något man inte är nöjd med är ett stort steg och skall inte förringas. Det skall bli roligt att följa din resa.

Zcina12

Idag såg jag din kommentar, har inte förstått detta forums ”stil”

Jag behöver hjälp. Har genen och annat men Aldrig trodde jag att jag skulle ramla dit! Aldrig!
Men skit jag sitter där och jag erkänner...dricker för mkt!
Har fått fin respons av dr när jag Bara sa som det va! Skit va mkt bättre jag mådde efter det! Men det är ett he....e attbara sluta. Har klarat typ 7 dagar sen....
Ska jag bara gå vidare, stanna hemma, inga middagar, ner till puben,(bor på landet bara pub under säsong) nu är sista puben för i år, inte gå?
Öppnar till Kristihimmelsfärd igen,ha ha.
Däremellan är det dricka ensam som gäller. Sååå farligt! Det är det som fällt mig, tror jag.
Köpt fin antecknings bok i veckan, tänkte skriva där. Tankar mående etc. Detva vad jag trodde jag skulle göra här men eftersom jag inte klurat ut forumet, kommer jag skriva av mig fysiskt!

Hade varit toppen att göra det här och få kommentarer! (Helst heja rop) ha ha.
Tack Mister❤️

Zcina12

Vill sluta! Finns ingen behandling i min kommun. (Landet) Nu pratar jag med en härlig tjej på soc!? Har aldrig behövt soc i mitt liv men det finns inget annat, tacksam.
Vågade säga till min dr på vc jag har problem!! vill ha hjälp!

Gått bra några veckor, .. nu är jag i skiten IGEN! VILL INTE! Hjälp!?