Hejsan
Jag har varit nykter nu i 8v men börjar känna att ett litet rus vore fint. Käkar naltrexon dagligen. Men tanken kring alkohol är konstant. Vet att det inte är värt all ångest och skuldkänslor. Men vad fan ska man göra eller tänka. Skulle behöva hitta mig en hobby så man kommer på andra tankar än det där förbannade ruset. Min sambo är orolig dagligen för när ett återfall skall komma. Det stressar mig ännu mera.
Även nerverna hoppar upp och ner som en jävla jojo. Läser över allt att det blir bättre men just nu känns det fan inte så!
Fan om jag misslyckas! Hur ska jag övertyga hon att jag faktist kämpar med tankarna dagligen osv. Tror fan jag blir knäpp.

IdaG

Hej
Det är inte enkelt men du fixar det!
En hobby är bra att ha. Vad är du intresserad av? Kika på ”att göra listan” som finns här. Där kanske du hittar något du känner passar dig?
Önskar dig all lycka! Kämpa på, du är stark! ??

pytte_7

Vet precis hur du känner gällande tankarna kring alkoholen... blä... jag tränar men behöver hålla det på en bra nivå då jag tidigare haft en ätstörningen men det är bra för mig att träna. Hur är din dag idag?

Ellan

Hej Jonas91,
Låter som att du kämpar rejält med ett sug efter bedövning. Har du någon gång satt dig ner och känt på suget? Låter säkert knäppt men det jag menar är att verkligen känna efter om det är något annat som ligger och skaver. Har du någon att ventilera med förutom din oroliga sambo? Det kan faktiskt hjälpa att bara få ösa ur sig och sätta ord på det du känner. Om vi bär allt inom oss exploderar vi till slut och då står ju alkoholen där som en ”bästa vän”.
Kram
Ellan

Är det inte den medicinen man ”ska” dricka när man tar? Så att man gradvis lär sig att man inte vill ha?
I övrigt, träna, spela tvspel, gå på bio med polare, snickra, bygg modellplan.
Mao gör något som naturligt omfokuserar dina tankar.
Kämpa på, blir lättare och lättare. Kring en till två mån var det mer sug.

Jonas91

Tankarna spelar på dagarna går upp och ner. Ska införskaffa mig en cykel och börja med det. Alkoholen har ju lagt på sina kilon den med.
Annars är min dag fin! Hoppas lika så för dig! Ta handom dig

Jonas91

Tack till alla er som har svarat det värmer och känns bättre när man vet att man inte sitter själv i samma situation, jag går snart in på min 10:de vecka utan alkohol. Måste försöka tänka att det i slutändan för något positivt med sig att jag slutade dricka. Men såklart lär vell suget komma från och till, jag har förstått att naltrexonen tar bort belöningsystemet att man inte känner sug efter mera på det viset. Har funkat än så länge för mig. :) hoppas ju såklart på att kunna lägga det åt sidan bara man hittar balansen här i livet. Nu gäller det bara att hitta sig en rolig hobby. Och se ljuset i vardagen så hoppas jag såklart att min sambo börjar ge mig mer tillit, nu kämpar vi vidare
ciao :)

Suget kommer ju i vågor som med tiden blir allt mer sällsynta. Sug går också över efter en kortare stund. Sen kan det väl finnas en viss längtan att bli full eller avslappnad kvar som kommer då och då men inte som sug, kanske mer som sorg över att man inte kan. Det blir ju en annan typ av liv, men ett bättre liv om man ser det ur det stora perspektivet. Många fördelar får man om man kan leva med några få saknader som bleknar med tiden. Men kampen är ju att fördelarna ofta är långsiktiga (viktnedgång, starkare psyke, bättre relationer (oftast), mindre ångest, mer energi och träningslust, friskare med mindre risk för cancer/hjärtproblem etc) men saknaden är mer omedelbar och kortsiktig. Vi är skapta för att ha svårt för det. Omedelbar tillfredställelse är bäst.
Häng i det blir lättare med tiden men håll motivationen och kläm ur max ur fördelarna. Jag tror att det är ett bra tillfälle att skapa några nya positiva vanor också eller att testa nya saker för att ersätta de destruktiva. Kanske som sagt från den långa listan.
Häng i!

Jonas91

Tack ironwill för dina peppande meningar. Jag är inne på min 11v nu men fy fan vad jag saknar ruset och avkopplingen. Ser ingen ju framtid just nu. Jobbar dygnen igenom nästan för att minska suget. Kommer det nån ljusare dag i livet eller är det en kamp man ska lära sig att ta som alkoholist? Är tvecksam på mig själv.
Känns iaf bra att man kan skriva av sig här och prata med andra om damm bekymmer.
Ha en fin helg ?‍♂️

Livet är nu

Jag blir så imponerad och stärkt av er styrka. Fortsätt kämpa!
De som aldrig mått piss kommer aldrig förstå det här med sug, beroende, ångest. Är tacksam över att jag vågade ta steget hit. Nu har jag många steg framför mig men känner mig inte lika ensam när jag läser vad ni skriver. Tack.

John-Erik

Det är som IW säger. Helt klart.. 11 v. är jag snart inne på. själv Jävligt svårt att inte ta ett glas när man har en svacka..
De här vågorna av lust till A kommer och ofta när man är i en svagare period, Man måste vara stark då.. Själv har jag svårt att skilja på lockelsen
till ruset och att identifiera om det är ett sug. Lockelsen kan ju vara sug men jag väljer kanske att
tro annorlunda.. Hjärnan är knepig.. Nåväl.. Du har en framtid. Du har tagit ett steg som du kommer att vara
evigt tacksam för att du tog. Många här inne är väldigt illa däran. Dit vill du inte... Jag lovar..
Kör på nu.. Men att jobba hårt kan ju ge andra bieffekter.. Har du någon hobby som du kan ta upp
och engagera dig i?Jobba hårt ger ju en bra ekonomi iofs. Jag jobbar också hela tiden men jag tycker om
det så jag tror inte att jag lider av det direkt. Mår du bra av att jobba hårt så är det ju av godo.
Kanske att man måste lära sig att vara A-latent. Tycker att ordet Alkoholist är rätt hårt.Låter inte bra..
A-latent är lite snällare..När du är nykter är du snäll mot din kropp.. fortsätt vet jag..
Du har det som krävs..

Styrkehälsningar

John