Hej
Jag är 46 år gammal och har insett (egentligen alltid vetat) att jag är alkoholmissbrukare sedan ett par år tillbaka. Kom hem inatt, så full, blackouts, kommer inte ihåg hälften idag. Orkar inte med detta längre. För när jag väl börja dricka så kan jag inte sluta. Vem vänder man sig till om vill ha Antabus? Jag VILL bli nykter. Jag vill inte ha ångest, ont i huvudet och allt som följer med. Allt dumt man säger. Jag äter även antidepp mediciner så det är ju inte bra att blanda. Känner mig helt uppgiven just nu.
Tacksam för svar och tips. Skönt att detta forum finns.

anonym22691

Är 66 år och kvinna. Vet att jag är alkoholist. Har tidigare genomgått antabusbehandlingar, gått på AA möten mm. Aldrig varit inlagd för behandling. Har arbetat heltid med ett stimulerande arbete fram till ålder 63 år. Var tvungen att sluta arbeta pga diagnos MS och att hjärnan inte fungerade tillräckligt snabbt.
Klarade att avstå från alkohol under anabusbehandlingar och AA möten.
Hade då mitt arbete.
Nu som pensionär och nyinflyttad i Stockholm sedan 1,5 år och mycket ensam inser jag att jag måste göra något åt mitt drickande.
Orkar inte längre och det värsta är inte alkoholen, utan att vara så ensam.

Winna

Välkommen hit!
Fint att du hittat till Alkoholhjälpen.
För mig blev det en vinstlott att skriva här när det hade blivit outhärdligt med alkoholen.
Nu har jag varit fri från den i 3,5 år och har ett mycket bättre liv.
Förstår så väl att ensamheten är det som tär.
På något sätt behöver du skapa dig ett liv som ger dig mening.
Att skriva här om det som tynger är ett gott första steg.
Vilka föreningar finns där du bor?
Inom kyrkan behövs det ideella krafter.
Kanske besitter du kunskaper som gör dig utmärkt som cirkelledare.
Och på AA-möten finns många fina människor.
Det fina i kråksången är att man har så mycket större makt än man tror över sin tillvaro.
Jag tränar fortfarande, både på att förändra och inse att jag faktiskt kan.
Och du kan, du med.
Vi hörs!

Välkommen till forumet. Här kommer du hitta massor av stöttning och tips från andra som varit i liknande situationer som du är i just nu. Nu har du skrivit i en gammal tråd, ett tips är att starta en egen tråd för att få bättre överblick. Om du vill kan du där utveckla lite varför du känner att du behöver sluta med alkohol!

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Nordsaga

Hej på er!
Jag är nygammal härinne.
Behöver hjälp.

Jag dricker varje dag nu och känner att jag börjar få svårt att återhämta mig. Just idag är jag fortfarande berusad trots att jag la mig ca 22, efter 3 starköl och en halvliter rött. Som om kroppen inte lyckas få ur sig alkoholen. What!?

Jag är väldigt tveksam till om den här ”livsstilen” kommer funka så värst länge till. Och väldigt tveksam till om jag kommer lyckas sluta dricka. Det är mitt tidsfördriv. Dagarna går snabbare då.

Usch. Vad saknas i mitt liv egentligen? Varför gör jag så här? Jag blir väldigt ledsen när jag tänker på det.

Den bästa tiden i mitt vuxna liv, var de 9 månader jag avstod helt. På något sätt vill jag uppleva det igen. På ett annat sätt vill jag inte.

Jag drar i flera trådar nu. Signade upp mig på TOPHAT teamet också (Linköping). Tipsa mig gärna om fler forum där jag kan få stöd. Jag greppar allt nu! Tyvärr är AA inte aktuellt, bor lite för långt ut på landet för att det ska funka praktiskt.

Usch ja. Jag riktigt känner hur låg energi jag har. Orkar inte ta itu med något alls.

Kram på er allihop!