Hej, jag är en relativt ung kvinna som har druckit mycket nu, i flera år. Har alltid druckit mer än andra på fester när jag var yngre och kunnat bete mig bra ändå. Var med om en våldtäkt för ca 3 år sedan, och sedan dess har jag i princip druckit 1-2 liter vin om dagen. Mina föräldrar hade fullmakt över mitt konto, och såg för ca 1,5 år sedan att jag hade varit på systembolaget nästan varje dag, och blev jätteoroliga och ringde mig. Började gå hos psykolog för PTSD men slutade inte dricka tyvärr... Har inget problem med att vara utan alkohol en vecka eller så (då mår jag faktiskt ganska bra), men sen är jag tillbaka igen. Vaknar med ångest och hjärtklappnig, många mardrömmar. Livet känns meningslöst. Men när jag får alkohol i kroppen känns det som att jag kan vara en bättre dotter, en bättre vän, en bättre sambo. Känner mig roligare och med social, har också social ångest som diagnos. Ingen misstänker något nu, utan detta händer i smyg. Jobbar bakis varje dag, sen till systemet och blir full under eferermiddagen/kvällen. Känns som att jag inte ens har någon motivation att ta mig ur detta, men jag fattar ju att det inte fungerar i längden. Har ni något tips?

Svårt. Jag är en 40-årig man så jag kan inte föreställa mig din situation och vad du varit med om. Men jag lider av depressioner till och från och då har allt känts helt meningslöst. Alkoholen gjorde allt bättre på väldigt kort sikt. Men på det stora hela gjorde varje fylla allting en aning sämre. Och då drack jag än mer.
PTSD kan jag inte mycket om men det låter som du skulle behöva mer hjälp att bearbeta vad som hänt och hur du mår. Samtidigt ha åt minstone en nykter längre period för att få ett stabilare psyke att jobba med. Det är värdelöst när man känner att allt är åt helvet och poänglöst. Men jag har märkt av en väldig förbättring sen jag slutade dricka. Försök att bryta mönstret och söka kanske annan eller mer hjälp med att beatbeta hur du mår. Livet är betydligt roligare än vad du kan se just nu. Kan du prata med din sambo?
Vad skulle kunna få dig att sluta dricka?

Du är inte ensam med att dricka, vi alla har det problemet här.

Ta hand om dig!