Efter 11 nyktra dagar så var det dags igen. Klarade inte att stå emot . Skulle ju bara ta ” nån” öl o kolla fotboll med kompisarna. Gick all in . Söp mig dyngrak och trillade in till familjen skitfull igår. Så idag river o skriker ångesten sönder mig. Skäms som en hund och vill hitta kraften till att fortsätta med de vita dagarna. Men den oöppnade vinflaskan står nästan och ropar efter mig :(
Är för mig mer eller mindre ofattbart att min fru står ut. Hur ska någon kunna stå ut med någon som inte står ut med sig själv?

Trodde också att min fru var gjord av stål.men nu har jag fått ett ultimatum efter sista brakfyllan förra helgen,
Hon vill skiljas om det händer någon fler gång.så nu är det bara att bita ihop och visa att man klarar det.
Så kämpa om du älskar henne.tror att du löser det om du bara vill.??

Mvh/Strulputte

Då sitter vi i samma båt. Var ungefär det ultimatumet jag fick nu i kväll. Men förstår henne. Så många gånger hon har fått ställa upp för mig. Älskar henne och måste fan lyckas nu. Vinflaskan som skrek efter mig förblev oöppnad i kväll. Hoppas det är ett bra tecken . Läste att du kastade starkölen. Bra jobbat ! Vi kämpar nu.

8 dagar har jag hållt mig vit nu. Brukar funka med 1-2 veckor innan jag sitter på krogen och livet leker. Har en utomlandsresa nu på Torsdag. Är så jäkla nervös för flygresan. Inte flygandet i sig, utan det som serveras på planet. Måste försöka stå emot. Vet att en enda öl kan vända upp och ner på mitt sinne. Fan vad den här jävla alkoholen äter energi .

Jag har klarat av att tacka nej för att jag har bestämt mig i förväg för vad jag ska ta istället. Det kanske kan vara något även för dig? När förutom resan kommer du att bli utsatt för frestelser? Resan dit, resan hem, någon middag? Själv på hotellrummet? Hotellbaren? Osv. Fundera på vad du ska välja eller göra istället.
?

Känns så jäkla skönt. Men dags i morgon för att resa och med långflyg. Kommer stålsätta mig. Följer tidigare råd, när drickavagnen kommer så ska jag hålla mig till kaffe och vatten. Men är ju så jävla svårt, vet att demonen kommer att försöka locka mig. Kommer jag bara sv flygplanet och ör vit, så är jag inte lika orolig för följande dagar.
Godnatt alla gladiatorer som kämpar i alkoholringen.

12 dagar blev det, klarade långflygningen galant. Men inte de kommande dagarna på resmålet. Ingen brakfylla, men hållt dagarna uppe med några öl och drinkar på kvällen. Klarade inte heller av att passera en bar på flygplatsen på hemresan utan att dra i mig 4 öl. Hade bilen i Sverige och räknade ut att det inte skulle vara någon fara att köra . Men på planet tillbaka så sköljde ångesten över mig. Fan!! Känner mig totalt jävla misslyckad :( . Men ska banne mig inte lägga mig på rygg och ge upp. Visserligen har jag bränt ett par dagar i Oktober. Men kör ändå igång ”sober October”, och ska försöka glädjas åt de nyktra dagarna som blir denna månaden. Kämpa på alla ni där ute.

12 dagar blev det, klarade långflygningen galant. Men inte de kommande dagarna på resmålet. Ingen brakfylla, men hållt dagarna uppe med några öl och drinkar på kvällen. Klarade inte heller av att passera en bar på flygplatsen på hemresan utan att dra i mig 4 öl. Hade bilen i Sverige och räknade ut att det inte skulle vara någon fara att köra . Men på planet tillbaka så sköljde ångesten över mig. Fan!! Känner mig totalt jävla misslyckad :( . Men ska banne mig inte lägga mig på rygg och ge upp. Visserligen har jag bränt ett par dagar i Oktober. Men kör ändå igång ”sober October”, och ska försöka glädjas åt de nyktra dagarna som blir denna månaden. Kämpa på alla ni där ute.

Kanon Tomen att du hänger med på "Sober October". Det finns fler här på forumet som har den utmaningen.

Önskar dig en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Jag var nykter halva september. Fick besök av kompisar från landet sista helgen och jag blev som vanligt skit full. Mådde piss hela förra veckan för jag stod inte ut med mig själv. Tog en torsdags fylla eftersom jag skulle jobba hemifrån i fredags. Nu ligger jag här och mår ännu sämre. Jag kan inte hantera alkohol den förstör mig. Varför kan jag inte förstå detta utan att göra samma misstag gång på gång

Känner väl igen mig själv i det du skriver. Man motiverar sig själv i några veckor, sen faller man pladask för tex ngt som att man ” bara” ska belöna sig själv. Eller som i ditt fall nu, man hänger med vänner och faller som en gråsten. Efter tar ångesten tag i en och man mår skit. Hoppas du mår ok nu och att du kan kämpa på lika hårt som i September.

Då är jag uppe i 5 dagar. Ett litet sug infann sig tidigare idag men lyckades snabbt få bort det. Var på bjudning med öl och vin . Men coca cola och bilkörning räddade mig från den frestelsen. Vet självklart inte om jag kommer att fixa Sober October. Men är iaf med i loppet.
Kämpa !!!

8 vita dagar nu och funkar väl så där . Värst ör sömnen. Får ingen ro i skallen. Tankarna studsar runt. Går som i dvala på jobbet och känner att jag inte är i närheten av min kapacitet. Borde kanske pröva sömntabletter , men ör orolig för min bristande karaktär . Samt att jag testat imovan en gång och fick biverkningen , metallsmak i munnen. Någon som har ngt annat tips på bra sömntabletter?
Kämpa på !

nydag2018

Finns ju antihistamin, som Lergigan, vilket inte är beroendeframkallande och har oftast inga biverkningar utom trötthet de första dagarna. Det kan vara värt att testa.

11 dagar nu och telefonen avstängd idag. Vill inte få några AW förslag. Så har laddat kylen med citroner och grapetonic. Det får vara mitt substitut för öl och sprit . Lider inte direkt av ngn abstinens. Men ångest och sömnlöshet sliter i nig varje natt. Ör väl kanske en abstinens i sig. Men inte upplevt det så hör kraftigt innan.
Kämpa på alla bi dör ute. Önskar er en trevlig helg.

Halloj! Hur går det för dig? Jag har kommit fram till att mindfulness grejer är bra för mig. Lyssnade på en ljudbok som heter mindfulness i vardagen. Författaren heter Ola schenström. Den fick mina tankar att lugna ner sig. Har kört mindfulness musik i lurarna på jobbet under veckan. Det har varit jätte skönt för min del. Sitter i landskap med allt vad det innebär.

Det har gått lite upp och ner. Fredagskväll var lite jobbig, men igår gick det förvånansvärt lätt. Inget sug alls. Och känner än sål länge likadant idag. Tack för tipset ang Mindfullness. Allt som kan tänkas hjälpa för sömnen tas tacksamt emot. Så tänker pröva att ta en landskapsresa :-)
Hur går det för dig då? Hoppas helgen varit bra.

Vilken kanon helg jag har haft inte en droppe alkohol har jag tagit. Inne på mitt 12 dygn utan A. Känner riktiga känslor igen nu när stress och ångest har avtagit. Jobb datorn har jag inte rört sedan jobbet i fredags. Har umgåtts med vuxna barn och frun hela helgen utan alkohol.

Så gott att höra, och grattis till dina 12 dagar. Skitbra jobbat.
Har också kommit in i böttre mående och sömnen funkar allt böttre.
Klockan har passerat midnatt nu och går då in på dag 15 utan alkohol. Ska nog tusan bryta ner den dagen oxå med välmående och nykterhet :)
Kämpa på Mrx

Såg idag i kalendern att jag har räknat fel. Trodde att jag idag var inne på dag 15 som nykter, men är ju 16 dagar :-) :-)
Om jag då håller denna dagen ut. Vilket jag faktist kan säga att jag kommer att göra. Har just nu inte det minsta sug efter alkohol.
Har ett jäkla driv på jobbet, trots att sömnen inte fungerar så bra. Med nykterheten så kommer enormt många tankar farandes, särskilt kvällstid. Det dåliga samvetet som alkoholen dämpar får nu fritt flöde inom mig. Men förhoppningsvis så kommer det också att lugna ner sig.
Tänker fira att jag fått en extra vit dag i bonus med att sluta jobba om en timma och ta en lång promenad vid havet i solskenet.
Kämpa på !!