Hej!
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja..men det jag vet är att jag verkligen har insett att jag inte klarar av att hantera alkohol och därför måste sluta dricka helt o hållet.

Jag är 38 år idag och har två barn.
Jag har sen tidiga tonåren alltid varit den i kompisgänget som blivit fullast av alla och aldrig lixom haft ett stopp. Gjort o sagt pinsamma saker på varenda jäkla fylla! Legat bakfull o spytt hela dagen efter med sprängande huvudvärk o totalångest!

Festade väl typ varannan helg i större delen av 20 årsåldern! Oftast samma visa varje gång! Alltid fullast men man hade ju ändå jäkligt kul och inget typ allvarligt har nånsin hänt så jag såg det inte som något större problem egentligen förutom när man mådde piss o va bakis! Men sånt går ju över o så mot mitten av veckan är allt glömt.

Hur som haver så de senaste åren med tanke på att jag har barn nu så har jag kanske bara festat och druckit typ 4 ggr per år men har fortfarande inget stopp! Blir fortfarande nästan alltid för full, får kraftiga minnesluckor o säger massa pinsamma saker!! Ångesten dagen efter är ju total! Plus att jag ligger o spyr hela jäkla dagen efter!

Så mitt problem är att när det är fest o alla kör igång så har jag lixom inget stopp!
Men annars är jag aldrig sugen på alkohol. Jag har aldrig druckit när jag är ensam eller på vardagar. Jag tycker inte ens att alkohol är gott. Jag har aldrig känt ett sug eller längtan efter att dricka.

Problemet är när det är fest o alla kör igång, det är då det blir pangfylla varje gång!
Sista gången jag drack var för några helger sen o jag känner bara att nä nu får det fasen vara nog! Dyngrak o minnesluckor större delen av kvällen o natten!

Det finns även alkoholism i min släkt.
Skulle man med mina problem kunna kalla mig för alkoholist? Eller har jag bara alkoholproblem? Eller det kanske är samma sak... Jag dricker ju så sällan tänker jag, kan man va alkoholist även om man bara dricker typ 4 ggr per? Men när man väl dricker så kan man inte kontrollera sig..

Hur som haver så känns det ändå jäkligt tråkigt att man inte kan dricka på en "normal" nivå när det är fest men samtidigt måste jag ändå säga att det känns väldigt skönt när man en dag bara kommer till insikten att nej nu får det vara nog! Inte en gång till! Och att man verkligen inser att man inte kan hantera alkohol!!

Kämpa på alla här inne! Att vi delar med oss här i detta forum är en riktigt bra början till att vi har kommit till insikt om våra alkoholproblem.

Hej och välkommen!
Jag dricker på liknande sätt, inget stopp. Har hittills lyckats lura mig själv efter ett tag, det kanske inte var så farligt, men det slutar alltid på samma sätt. Dyngfylla, minnesluckor och dagarna efter ångest å skam. Det kanske funkade när jag var 17 år, men över 40..... bara patetisk.

Har bestämt mig för att sluta helt, för mig funkar inget annat.

Se det så här, alkohol orsakar problem för dig. Då har du har alkoholproblem. Inte mer laddat eller farligt än så.

Alla har väl nån gång då och då en dålig fylla. Men du verkar ha det varje gång?
Svårt att stoppa när du väl börjat.
Om det bara är 4ggr per år så varför inte hoppa över de gångerna?

Du får:
*En kväll som är kul i början och sen försvinner innan du hinner blinka.
Det kostar:
*Pengar
*Hela dagen efter hängandes över toan.
*Säkerligen många dagar och nätter med ångest över vad du sagt och gjort.

Det låter ju inte som du har något beroende, så är det värt dessa 4 gånger?
Lägger till att det är farligt för oss som inte har något stopp att dricka oftare, inte så svårt att ha samma beteende på aw, framför tvn eller på parmiddag. Svårt att sluta är ett elände.