Jag har under många år haft ett riskbruk och druckit för mycket från och till och om jag blickar tillbaka så har mitt drickande inte gett mig något positivt alls utan mest ångest skam skuld och självförakt dagen efter. Jag har vissligen bättrat mig och minskat mitt drickande dom senaste åren men jag har nu insett att det vore nog bäst för mig själv att inte dricka alls för alkoholen urholkar sakta men säkert både kärleken till sig själv och till allt annat här i livet. Jag är trött på att fylla mitt tomrum inom mig med giftet för ju mer jag fyller på rummet ju större blir ensamheten inom mig bara. Jag ska försöka börja lära mig att bli snäll mot mig själv och fylla rummet med kärlek till mig själv och med bra och nyttiga saker istället än att fylla det med destruktiva saker som A osv. Jag har en särbo som jag älskar och hon har börjat tröttna på mitt drickande och om jag inte skärper till mig så kanske jag förlorar henne till slut och det vill jag inte och det är en av mina motivationer till att ta mig i kragen och göra en förändring i mitt liv i positiv riktning och där får inte alkoholen någon plats. Alkoholen tar så mycket tid av livet och förstör och påverkar hela ens omgivning och nära å kära negativt och det är inte rättvist mot dom att dom ska behöva må dåligt bara för man väljer att dricka. Jag har alkolism i släkten så jag har ju sätt vilket elände alkoholen ställer till med och ändå dricker jag korkad som jag är. Jag vill inte hamna där för till slut så står man där ensam och man har bara flaskan kvar att hålla i när ens nära och kära gett upp och tappat hoppet för en. Förändringen måste komma inifrån en själv och att man får insikt och försöka hitta rätt verktyg för att laga och lappa ihop sig själv så man sakta men säkert börjar läka inifrån och ut. Jag har varit medlem här på forumet ett tag och jag ser hur många av er kämpar på och ni är alla värda en guldstjärna och ge aldrig upp. Idag är det min första nyktra dag på mitt nya kapitel i livet och morgondagen är ett blankt oskrivet blad och det tänker jag inte fylla med alkohol utan med nykterhet och kärlek till mig själv och till nära och kära.Styrkekramar

Bra att du ser det som en lärdom och inte ger upp. ?? Vad var det som gjorde att du drack de där ölen? Ibland är det svårt att veta varför. Det händer mej också. Men vi lär oss allt efterhand, och vet ju att man mår så mycket bättre utan alkoholen.
Kram ?

Fredde

Jag har satt upp ett mål att minska mitt drickande och max dricka 6 öl varannan vecka allså 2 gånger i månaden så det var nog därför jag drack för att jag hade klarat å vara nykter i 2 veckor så jag skulle belöna mig själv. Klarar jag inte att hålla det så får jag ta en tankeställare och fundera på att kanske lägga av helt. Fy vad jobbigt det är att vara bakis så igår var det ingen rolig dag som tur är mår jag lite bättre idag. Det är inte värt å dricka och må bra några timmar och sen må dåligt i två dagar. Hur går det för dig med dina vita dagar och vad har du för tankar angående att dricka ibland eller sluta helt? Ha en trevlig Lördag! Kram?

Hoppas verkligen att det funkar för dig att kunna välja när man ska dricka.för mig själv gick det dåligt i kväll.men i morgon är en ny dag.

Trött/strulputte

Fredde

Ja jag ska försöka testa att bara dricka varannan vecka och se hur det funkar och om jag klarar det och hittills har det gått bra. Upp på sadeln igen! Det är ingen fara alla har vi snubblat till många gånger det viktigaste är att inte ge upp och du klarade ju av flera veckor utan att dricka och det var starkt gjort av dig ?? Jag tror på dig så fortsätt att samla vita dagar för din egen skull så blir allt bra till slut ska du se?

Fredde

För ditt pepp ?? Fy idag har jag svårt att somna värk i kroppen och tankarna lever sitt egna liv ? Hoppas John blund kommer snart men han är väl upptagen på annat håll?

Fredde

Idag är det en vecka sedan jag drack och det har gått bra och jag har inte kännt något sug alls efter alkohol och det känns skönt och befriande på alla sätt ???

Härlig Fredde, att du mår bra. Visst är det befriande att slippa det där suget. I morgon är det en vecka sen jag drack de onödiga folkölen. Man känner sej sund, glad och sover bättre (gör jag iaf). Hoppas resten av denna veckan går lika bra ?? Kram

Fredde

Ja det är så skönt att slippa dessa disskutioner om man ska dricka eller inte när suget kommer för det tar mycket kraft och energi av en och det kan man lägga på andra saker som är bra istället? Vad härligt att höra att du varit vit en vecka idag ?då ligger vi nästan lika ju för idag har jag varit vit i 8 dagar?? Men jag får se upp för efter en vecka eller 14 dagar så är jag extra sårbar har jag märkt så jag ska vara på min vakt om suget kommer. Ja när man är nykter så får man mer energi och ork till att göra saker och man känner sig lite gladare och piggare i kropp och själ? Hur ser ditt drickande ut Manda är du en ensamdrickare eller dricker du mest när du umgås med folk? Jag själv dricker oftast ensam. Ha en underbar helg??. Kram

Fredde

Oj vad dagarna springer i väg för idag är det 8 dagar sen jag drack något och det är så skönt att vakna pigg och klar i huvet och dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro och titta på dom söta småfåglarna utanför fönstret när dom äter sina frön som sin frukost?? Ljus och kärlek till er alla som kämpar varje dag ni är fantastiska och starka på alla sätt???

Du tänker som mig. Trodde jag var ensam om att ha dessa tankar om alkohol. Har haft ett riskbruk i 20 års tid som delvis gett mig väldigt mycket negativa effekter. Ångest, skam, skuld och stress. I början trodde jag det var ok med mitt drickande för jag gillar bara öl och vin. Dricker aldrig starksprit.

Fredde

Idag är det 14 dagar sedan jag drack några öl och min strategi är att minska mitt drickande och endast dricka max 4-6 öl varannan vecka och det verkar fungera än så länge och det känns bra? I Fredags i och för sig så tog jag och flickvännen varsin liten drink till maten men det var allt och jag fick inget sug alls att dricka mer så det känns som att det går åt rätt håll ialla fall ? Ha en underbar dag alla krigare ?❤️?

Fredde

Ja vi är nog många som tänker så och har liknande tankar när det kommer till alkohol. Det viktigaste är ju att vi fått insikt och att vi tagit steget till en förändring angående vårat drickande och det är ju en bra början till ett sundare och bättre liv i alla aspekter? Vi ska fylla våra dagar med glädje och tacksamhet och inte med alkohol och ta vara på varje dag och uppskatta det vi har och ta till vara på det och göra vårat bästa för lycka är små ögonblick i livet som man sedan kommer minnas med ett leende på läpparna? Hoppas det går bra för dig Mrx och att du fortsätter samla på dig vita dagar?

Att det går åt rätt håll, du är verkligen en kämpe men ändå så klarsynt och ärlig. Tack dina fina ord tidigare, i min tråd. De medverkar till att ge mej kraft att fortsätta kämpa för ett sundare liv. Ha en riktigt fin dag du med. ?? Solen skiner! ☀️ Kram ?

Fredde

Tack Manda för dina vänliga ord dom värmer och betyder mycket för mig ?? Det glädjer mig att höra att mina ord stärker och hjälper dig på olika sätt så att du mår bättre? Ja det är skönt att det går ät rätt håll och vem vet kanske jag kommer att sluta dricka helt framöver men jag får ta det i min egen takt först? Ha en fin dag och var rädd om dig! Kram??

Fredde

Igår drack jag 5 öl efter att jag varit nykter i 14 dagar och min strategi att bara dricka varannan vecka verkar gå bra. Jag hade fler öl hemma men jag kände att det räckte efter att jag druckit dom och det är jag glad och tacksam för idag? Min förhoppning är att jag framöver kanske slutar dricka helt men där är jag inte ännu men på rätt väg i alla fall? Ha en fin dag på er??

Fredde

Idag är det en vecka sedan jag drack några öl ? igår var en jobbig dag med stress och negativa tankar osv och jag fick tanken på att dricka upp mina två öl som jag har sparat för att komma ner i varv men jag var stark nog att låta bli som tur var ? Dagen kunde ha börjat bättre idag för jag fick en panikångestattack i morse och ambulansen fick komma och ta EKG och det såg bra ut så det var skönt men det är alltid lika skrämmande när panikångesten bubblar upp till ytan men jag har lärt mig att kunna hantera den bättre och bättre mer åren? Sen vet jag att dricker jag så är risken större att jag får panikångest dagen efter man är bakis och mår dåligt så därför har jag dragit ner på mitt drickande rejält för min egen skull och för att må bättre. Nu ska jag nog ta en promenad och få lite frisk luft och njuta av naturen. Styrkekram till er alla??

Fredde

Idag har jag inte tagit en droppe på 10 dagar och det är så skönt att vakna nykter och pigg och dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro utan att må dåligt? Tänk vad många dagar man har försakat genom åren när man valt att fly in i dimman och vaknat upp dagen efter med ångesten hängande över sig och hela dagen har varit förstörd bara för det. Jag har lyckats hålla mig till min plan att dricka några öl varannan vecka och det är glad och tacksam för? Sen får vi se fram över om jag höjer ribban ännu ett snäpp och bara tar några öl 1 gång i månaden men allt får ta sin tid för huvudsaken är att jag minskat mitt drickade mycket och det är jag stolt över? Önskar alla en nykter och fin helg och var rädda om varann??

Härligt att läsa om din nya livskvalitet.

Önskar dig också en fin helg!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet