Hej!
Jag är ny här. Jag har försökt under de senaste åren att sluta dricka mindre, ta uppehåll, sluta helt osv. Ni vet hur det är, hur man håller på. Upprepar sig.
Förra lördagen drack jag senast(och jag brukar dricka i princip dagligen), så jag har klarat 6 dagar nykter den här gången.
Den här gången tänker jag inte hålla på och säga "1 månad" eller "1 vecka", utan bara ta dag för dag.
Dag 3 är alltid svårast för mig, och gårdagen(fredag kväll). Jag stod länge och stampade utanför systembolaget på Gullmarsplan, och velade igår - men åkte tillslut ned med rulltrappan till Hemköp och sa för mig själv "finns det dr oetker spinachi i frysdisken, då behöver jag inget rödvin ikväll". Det fanns min favoritfryspizza -så det var bara att passera bolaget och åka direkt hem sen.
Jag upprepade i mitt huvud också "att dricka den där flaskan rött vin hemma själv kommer inte föra mig närmare min önskan att träffa kärleken". Att ta några glas på krogen innebär en större rimlighet att jag gör det, men där hemma i min lägenhet så kommer jag inte träffa någon. Det motivet funkade igår för mig.
Idag känns det än så länge lugnt att vara nykter. Har laddat kylen med både all fritt vitt vin och all fritt mousserat.
Ha en fin lördag alla!

5glasvittvin

Den här veckan jobbar jag heltid varje dag, det är både en risksituation och en trygg situation. I slutet av varje arbetsdag känner jag automatiskt ett sug på alkohol - eftersom jag är trött och utschasad efter arbetsdagen. Men när jag ska jobba heltid en hel vecka, så vet jag också att det är en omöjlighet för mig att dricka - OM jag ska klara av att gå till arbetet nästa dag.
En bekant föreslog att vi skulle ses över ett glas efter mitt jobb idag. Jag behöver sociala möten, eftersom jag bor själv och känner mig ensam. Och även om jag i isåfall planerade att ta en all fri öl - så vågade jag inte. Jag vågade inte utsätta mig för risken att jag skulle lockas att ta ett glas gott vin.
För jag är ännu inte redo att säga till folk jag känner att jag inte dricker. Jag är ännu inte ens i läget att jag säger att "jag är alkoholist".
Dag 10 idag av nykterhet.
Nykterheten är viktigare än sociala möten just nu.
Säkraste platsen är mitt hem.

Känner så igen mej själv i din beskrivning. Jag har också tragglat i många år, med att försöka hålla upp/dricka mindre. Det är först under det senaste året som beroendet äntligen börjar ge med sej (delvis iaf.) Jag lever också ensam, och känner att sociala möten kan vara komplicerade ibland, när man t ex ska träffas och ”ta ett glas vin” (som gärna blir flera glas för min del). Det som hjälpt mej mycket är att jag börjat ta upp gamla intressen, samt försökt hitta nya vänner att umgås med. Det är inte så lätt alltid. Men ett tips är att föreslå en annan aktivitet i stället för ett glas efter jobbet, som t ex promenad, fika, bio eller nåt annat trevligt.
Det viktigaste är att inte ge upp. Lycka till i fortsättningen! ?? Kram