Jag låter aldrig mitt drickande gå ut över mina barn. Även om vi varit på en mer festlig(läs alkoholhaltig) tillställning så ser vi (jag och sambon) till att minst en av oss är i gott skick (Druckit max "3glas")
Vissa dagar tar jag/vi en öl till maten (=vedertaget ok) men dom ggr jag känner att jag vill ha mer? Kan säga till sambon att "Nu vore det gott med..."
Då han har ett sundare förhållningssätt till alkohol så tar jag till mig hans svar. "Vore trevligt, vi får hoppas det blir fredag snart" då biter jag mig i läppen, sugen men får bekräftat det jag vet...Det är inte ok med flertalet öl en tisdag. Hade ju dock varit hemma själv hade jag kunnat, efter nattning av barn, kunnat dra i mig 2-3 starköl medan jag kollat Netflix (bara för att slappna av och ta bort krav)

Men varför gör jag detta? Max 2 vardagskvällar/månad men känner ff att det inte är ok.
Var tar det dåliga samvetet slut?

Li-Lo

Vilket uppriktigt inlägg du skriver. Det liksom träffar en i magen och ditt nick är talande. Att stanna upp och inventera sitt drickande och så tydligt se såväl fördelar som nackdelar med sin situation och samtidigt se detsamma om en skulle förändra sitt beteende är tufft. Ord som avslappning, dåligt samvete, inte okej talar sitt tydliga språk. Du vill göra annorlunda och det låter som att du har stöd om du vill i din partner. Du nämner även dina barn och mellan raderna är det tydligt att du vill skapa en trygg miljö för dem. De är viktiga skäl för dig och deras väl väger tungt. Det berör.

Jag hoppas att du vill berätta mer om hur du tänker och vad du eventuellt väljer att kanske göra annorlunda.

Varma hälsningar och välkommen igen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Ambivalent

Hej har inte sett att jag fått svar från dig li lo. Hur fungerar trådarna egentligen? Måste man scrolla varje ggn eller finns det enklare sätt?