min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Ha ha ja, sprattiga Monday, med en ADHD hjärna pluggar på universitet. Det är tufft som ***, akademiskt skrivande. Pjue. Men jag ger mig icke. Jag stångas. Jag ska klara det. Med tvångströja och en sekreterare så fixar jag det :)

Det lilla barnet, ja hon lyser med sin frånvaro men det är ingen panik längre. Jag vet att jag har varit en bra mamma. En supermorsa. Failat javisst men alltid rett ut mina situationer. Hon har dessutom INTE drabbats så hårt av mitt drickande.

Hon får väl sitta där och läsa om synd, be om förlåtelse, tala i tungor, ge bort sina pengar till pastorn - guru eller vad han är. OM gud finns, så finns han inte där. I den där sekten. Men jag kan inte göra något åt saken. Hon väljer själv.

Nån snygg matros i sikte? I så fall sikta på. Men ta en nykter matros, det sups rejält på båtarna trots förbud.

Puss O Kram Fina du

Det här är främsta beviset på att jag aldrig läser mig egen tråd.
Tack ska lyssna igenom. Funderar övrigt på om jag sätta upp ett möte med
O.Carlsson, det brister så otroligt mycket i min andlighet.
Han kanske kan hjälpa till? Jag har respekt för honom.

Nej jag får ingen kläm på Universitetstexterna.
Varken att skriva eller läsa. Alla parenteser gör att hjärnan studsar.
Jag har läs men inte skrivsvårigheter. Skrev dock B på min första
examinations uppgift, det är jag nöjd med. Fick till både format, referenser
och sidnummer. Angående läsningen har jag talböcker, kan lyssna och läsa
- superbra - kan gå tillbaks, välja ut det som är viktigt.

Det funkar att läsa texter som är uppstyckade. Är det en lång text som
bara trillar på rad efter rad (ex. även här på forumet - läser det inte - det funkar inte när det är en hel sida med text utan radbrytningar)
Därav är mina egna skrivna texter uppstyckade med täta radbrytningar.
Konstigt nog så skriver Ikaros på exakt samma sätt.

Kram och tack

MM

var den värsta i mitt liv. Drack, kräktes, drack, kräktes - åt inte på 8 dagar men lyckades få i mig extrema mängder alkohol. Det gjorde så ont att vakna upp att jag fortsatte hälla i mig mer för att slippa. Till slut kom det blod. Överallt, magen, näsan, när jag kissade. Ögonvitorna kring mina normalt sett väldigt blåa ögon var neongula. Hjärtat slog så så fort att det inte fanns någon paus mellan slagen. Filten jag hade över mig studsade av slagen. Pulsen kändes överallt. Det dunkade i hela kroppen och den skrek rakt ut.

Jag undrar hur nära döden jag egentligen var de sista dagarna innan jag lyckades vända skiten.

Nä detta var för jobbigt att skriva om så det får räcka så.
Jag minns öndå. Ouch och fy ..

Over and out.

MM

men ändå kan min hjärna vilja ändra det till att "det var nog inte så farligt" ändå.
Folk snackar skit. Jag är inte alkoholist.
Det kan dyka upp ibland. Att min egen hjärna inte vill acceptera.

Kanske jag någon gång skulle kunna dricka en kall öl.
Som alla andra.

Jag har en lustig hjärna.

Ginette

Jag hittade till detta forum för bara ett par dagar sedan. Är nu inne på dag 6 i mitt tredje försök att bli nykter alkoholist.
Har bara på dom få dagarna i forumet reflekterat och kommit till insikt om rätt mycket om mitt eget beteende - kommit till insikt är nog att ta i för det är mycket som jag helst antingen förtränger eller bortförklarar - för mig själv - fortfarande.
Tänkt mycket på den där vanskliga tanken att jag skulle klara av att dricka "normalt" - kanske det viktigaste för mig att inse att det går INTE.
2002 sökte jag hjälp första gången, höll mig helt nykter 3 år. Att jag sedan började igen var en olycklig slump, åkte Finlandsfärja med min far från Finland, solig sommardag så vi gick upp på däck och Skybaren där. Pappa skulle hämta dricka, jag bad om en lättöl. Han kom tillbaka med två starköl - dom hade ingen lättöl.
Jaja - så farligt är det väl inte tänkte jag - är ju dessutom med pappa...
Senare på middagen tänkte jag att jag har ju druckit en starköl och om det är något jag verkligen saknat så var det rödvin till en halvblodig biff - så jag beställde ETT glas rödvin. Pappa gick och la sig men jag tog en promenad och tänkte vad mer jag saknat - Irish Coffee och Guinness! Så tog en av varje innan sängdags i hytten.... Där hade startskottet gått.
Lyckades hålla det i schack rätt länge, såg till att aldrig köpa hem mängder...men någonstans under åren blev den lilla vinflaskan en stor flaska, flera stora flaskor och till sist baginbox - eller till helgen i pluralis.
Haft en 10 månaders nykterhet efter det, för fyra år sedan. Och nu är det så dags igen, 6. dagen i dag och så här jobbigt har det INTE varit dom tidigare gångerna!
Kan bero på att jag inte varit fysiskt så dålig som nu och har inte haft lika stor oro för ekonomin? Eller rättare sagt det finns ingen ekonomi då FK nekar mig sjukpenning och hänvisar till AF som inte vill veta av mig utan hänvisar till vården där dom tjatar att jag måste söka hjälp hos kommunen....som i sin tur hänvisar till mäklare för att till en början sälja huset (o allt annat av värde)....

FÖRLÅT att dett kanske blev lite off topic men kändes iaf rätt skönt att skriva av sig !!

Ler

Bra idé .. att fokusera på nuet ist .. Jag följer dig hack i häl , snart två år för mig också ..

nydag2018

Det är fantastiskt bra MM!

Även om jag inte drack på exakt samma sätt som du så har jag också vaknat upp med den pulsen, blod i kiss och kräks osv. Helt sjukt att vi utsätter oss för sådant.. Svårt att förstå.

Grattis till dina 2 år, tycker du gör helt rätt i att fokusera på det positiva ☺️?

Tutar framåt men med en ständig blick i backspegeln.
Vi fortsätter åt samma håll. Vi går inte ensamma.
Skit samma hur lång tid man har, varje
nykter dag är en bra dag.
Det är en kamp. Men när jag ser tillbaks så behöver
jag bara ställa mig en fråga när tanken kommer:

Vill jag tillbaks till det där?
Äsch ni vet svaret :)

Vi knallar på

militärmunderingen på idag känner jag. Krigar-Monday är i farten. Mycket energi idag. För mycket.Är fnissig och lycklig. Trots allt jävla skit. Ingen unge i sikte ännu och min canceroperation den 24:de. En dag i taget. Och just idag är det inte tungt. Just idag är jag levande. Nä jag går ut och cyklar av mig lite energi tror jag.

Krigar-monday i farten..Huka er..Bra att du har en sån eld i dig..Den är svår att släcka.Trots alla svårigheter så är du en vinnare.En fin och härlig tjej???Kram

nydag2018

Älskar när man har mycket energi ? livet blir så kul då när man orkar med saker och ting ☺️

Men ibland blir jag trött på mig själv. Jag borde plugga men NÄ jag åkte och köpte reglar o grejs och
bygger en odlingsvitrin (typ ett växthusskåp) istället. Så nu sågar jag och fixar. Letar gamla fönster på Blocket.
Jag bor ju i lägenhet så jag jag tänkte nog inte efter innan men ... Äsch jag vet inte vart det får plats. Jag kan ju
iofs slänga ut matbordet i köket. Då får det plats. Så får det bli. Min granne heter J, han gillar mig. Han får komma
hit och bära ut matbordet. Han är alltid jäkligt berusad och kan vara lite jobbig. Men han är snäll.

Vi gillar att cykla båda två, så häromdagen så cyklade jag med en väldigt full granne.
Höll på att gå illa men han vägrade gå av cykeln. Typ 40, skulle se otroligt bra ut om han
inte drack. Har fyllmage, fyllefejs, plufsig - men jag ser de där blå ögonen. Jag ser att han
har vart riktigt fin.

Nä det får räcka med att cykla. Skulle inte stå ut med en alkis i mitt liv.
Jag är alkis och har nog med mig själv, behöver inte en till.
Nä han får nog inte ens bära ut matbordet- när jag tänker efter.
Jag gör det själv.

Hej

O

Kram

O

Puss

Jag har varit nykter 2 år idag....
Inget skryt, bara så stolt.

"I woke up one day and decided I didn’t want to feel like that anymore or ever again. So I changed"