Att fly sin tillvaro kan vi göra på olika sätt. Jag har använt mig av mat och alkohol. För snart tio år sen gjorde jag en gastric bypass-operation. Jag minns att jag var livrädd för att min lever skulle visa spår av hög och långvarig alkoholkonsumtion och höll därför uppe en månad innan det var dags att lägga in mig på sjukhus. Allt gick bra, inga problem - förutom fortsatta alkoholproblem, förstås. Och underligt nog kunde jag dricka nästan samma mängder. Efter flera försök och ett slirande och lirande som pågick i flera år fick jag äntligen fatt i mig själv och kunde kliva av alkoholtåget. Nu har jag varit fri i snart 3,5 år. Den friheten är grunden för allt, förutsättningen för att kunna leva ett liv. Jag skriver dessa rader nu därför att jag vill komma tillrätta med min andra drog; maten. Jag vet inte hur det ska gå till riktigt, men med hjälp av detta forum lyckades jag bli alkoholfri. Nu har jag återvänt för att såga av nästa kätting som håller mig nere i dyn och mörkret.
Just ja. Det är fredag i dag. Helt underbart. Jag har tänt en eld i braskaminen, tvättmaskinen gurglar och jazzar och på spisen kokar potatis till middagen. Ur alkoholsynpunkt finns det ingenting i mig som river och sliter och kämpar. Allt är lugnt. Precis så vill jag kunna känna det med maten också.
Fin fredag på er.
/Winna