Hej! Blev spontant medlem här, tänkte att det kunde vara skönt att kunna prata med folk som inte dömmer en.

Jag har i sedan jag började dricka alkohol (15år sedan ungefär) inte varit nykter i knappt en vecka. Mitt problem är att jag dricker alldeles för mycket varje gång, det finns liksom inget stopp. Dricker ungefär 3-4 och ibland 5 dagar i veckan.
Jag har även börjat få sån brutalt grov jävla ångest dagen/dagarna efter en suphelg.

Nu bor jag på ett internat på en folkhögskola, och varje helg är det fest och jag kommer verkligen inte kunna hålla mig borta från alkoholen, så jag går i tankarna om antabus eller något annat medel som kan hjälpa mig. Vad skulle ni rekomendera?

Knutten

Tjenare albin88, då jag själv har gått på folkhögskola i 2år så kan jag relatera till din problematik, jag bodde visserligen inte på internatet men har kompisar som bor på internat= man är där rätt ofta. Mitt tips är att om du vill ha kvar den sociala biten med fester och dyligt aå byt till folk/alkoholfri öl det är ingen som kommer lusläsa dina flaskor = man behöver inte ta det jobbiga snacket med ens polare. Annars så är det nog ingen i lag som skulle bry sig då internatboende och alkoholism går hand i hand. Som man brukar säga var man inte alkoholiserad innan man började så kommer man vara det efteråt.

Albin88

Tack för svar! Grejn är att jag vet att jag inte skulle klara av det, så jag tänkte snarare på antabus och dylikt! Någon som testat det?

Knutten

Samt att sätta gränser för sig själv, tex jag har som spärr att bara festa 1gång i veckan. Just denna gick halvbra då man festat 4 ggr på en vecka så nu ligger man bakis och får betala fört haha

DetGårBättre

Ångesten är en kemisk reaktion efter alkoholen. Antabus förstår jag mig inte på. Vill man dricka så gör man det, vill man inte dricka låter man bli. Har polare som krökat på antabus utan problem. Det är dock skadligt för kroppen, värre än alkoholen. Sen är det rätt tradigt att hänga med fulla människor och är det inga sådana fester så drick va fan som helst utom alkohol då ingen lär bry sig ändå.

nydag2018

Hej Albin!
Jag har haft ett liknande dryckesmönster som du. Jag har testat allt möjligt. Att "sätta gränser" funkar inte för oss som inte kan sluta när vi väl börjat. Det kan funka jättebra att dricka måttligt ett par gånger, men sen kommer återigen den gången då man inte klarar av att hålla sig till måttligt vilket är farligt på så många sätt. Det enda som funkar är nolltolerans.

Jag har ingen erfarenhet av att bo på internat så i just den frågan kan jag inte bidra med så mycket men rent generellt så kan antabus vara bra, absolut. Jag har själv tagit det ett par månader, och då drack jag förstås ingenting. Var livrädd för att bli sjuk. Och det tror jag att de flesta blir om de väljer att dricka med antabus i kroppen. Sen att det finns folk som lyckas dricka på det, det är ju så att alla mediciner inte funkar på alla. Men jag personligen skulle aldrig våga testa dricka.

Att ta antabus kan vara bra för att du inte ska kunna dricka, om det används ett par månader eller om du väljer att ta det under hela perioden du bor på internatet är upp till dig, och det kan säkert läkare hjälpa dig med att besluta kring. Fördelarna är som sagt att du inte kan dricka, vilket gör att det inte blir dom där katastrofala fyllorna med ångest som påföljd samt att du inte behöver lägga ned massa tid på att fundera kring alkohol och om och hur du ska dricka.

För att sedan kunna behålla din nykterhet så krävs ju även vilja att sluta men om du börjar med antabus så finns ju alla möjligheter att bli bekväm med att vara nykter och att hitta andra saker att göra som inte involverar alkohol.

Med det sagt så tycker jag absolut att antabus kan vara en bra idé för dig. Boka en tid på beroendemottagningen och gå dit och prata i alla fall.

Stort lycka till!

Om man behöver hjälp så ska man söka det. Absolut. Alla sätt är bra, oavsett hur man gör det, att hålla sig utan A om man känner att man har problem. Många känner en trygghet i att ta antabus. Då är det inget att fundera på. Nä om man dricker trots intag av antabus har man seriösa problem. Då har man kommit långt, väldigt långt i sin sjukdom - för det är en tripp ner i helvetet. Ja jag har testa och det är det sista jag skulle testa igen. Nära döden upplevelse.

Om du kan få det utskrivet så testa under en period och se hur det funkar för dig.
Om du bor och lever i en alkoholnära miljö och har problem så kan det vara enklast
att ta hjälp.

Det kan ju vara en period tills du känner dig säker i dig själv.

Kör på det!

Tycker

MM

"Har inte testat antabus men det är inge bra att blanda det med sprit, jag skulle nog försöka lösa det genom psykiatrin först." Nä... men....Meningen om man tar antabus är ju att inte dricka. Och det är ju det Albin
vill uppnå. Har man inte 100% vilja att inte dricka - då ska man ju naturligtvis
inte ta antabus. Med ditt resonemang Knutten är ju kanske inte tanken att vara helnykter utan
ha en liten bakdörr öppen. Eller missförstår jag dig? Hur tänkte du?

Michael__

Sorry men ingen antabus här heller. Det är tufft så som du bor, men kan du inte ta en break bara? Sätt en månad till att börja med. Jag började så och när det är fredag och alla drar på aw så sticker jag och tränar. Jag är 40+ och har kastat bort så jäkla många år i ångest, förstört förhållanden och förlorat vänner pga alkoholen. Det är ju din framtid det handlar om och jag önskar jag kunnat få en ny chans och vrida tillbaka klockan 20år. Då hade jag aldrig rört en droppe alkohol igen.
Lycka till