Hjälp!I 3- års tid har jag druckit för mycket emellanåt.Skriver så för lika lätt som jag har att börja,lika lätt slutar jag...Familjen börjar tröttna,två barn på 15 o 18 år.Saken är den att jag är en person som ALLTID sätter andra först!En da chansen att få vila är att dricka så jag sover några dagar.Då kopplar jag ifrån.Sen slutar jag bara.För mej är det inte så stort problem faktiskt...Men när dom runtomkring tycker det så...Hur bryter man nåt som inte är så jobbigt för en själv??

Li-Lo

Vad bra att du hittat hit. Du har använt alkohol under en längre tid som en "paus" från en tillvaro där du ofta gett mer än du kanske haft kraft för. Så klarsynt att börja fundera på andra sätt och att lyssna till de vad de som betyder mycket för dig uttrycker. Du vill kunna tillfredsställa ditt behov av återhämtning och balans på sätt som blir bra för er alla.

Hur bryter man vanor undrar du. Varför gör man det?

Läs gärna runt här i andra trådar, kanske finner du andras berättelser och erfarenheter hjälpsamma nu. Och tack för att du delade med dig, att sätta ord på det du gjorde, att ett "eget" beteende kan vara smärtsamt för de man tycker om, kräver insikt och mod. Om du vill, berätta gärna mer.

Välkommen igen och varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen