Att ständigt försöka

263 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Saknad!

Ja, det är flera som slutat skriva, förhoppningsvis för att de mår bättre och inte behöver forumet längre. Visst var det en tid när det blev många skratt mitt i allt elände.

Mirabelles tråd finns kvar, men Mary har tagit bort sin (vilket resulterade i att mina inlägg kom i osynk 😁).

Angående att förstå sig själv håller jag med om att det inte alltid är så lätt. Jag brukar tänka mig in i min mans liv och fundera över hur han orkar med mig dag ut och dag in. 😉 Han är betydligt mer okomplicerad än vad jag är... Men du, vissa av oss är nog inte gjorda för att vara mainstream. Så är det bara. På köpet får vi grubblerier...

Hoppas att det har gått bättre nu! ♡

AL
Lätt är det inte...

tycker jag får ta emot all världens skit pga mitt jobb. Det känns orättvist då jag vet att orsakerna till eländet finns hos dem själv. Jag känner mig nästan folkskygg...vill undvika alla möten och personliga kontakter...det kanske blir konflikt eller bara att man tycker olika. Alla störningsmoment vill jag undvika...jag mår dåligt av människor som vill hävda sig på bekostnad av mej. Ge mej en skog..en stubbe att sitta på..då har jag frid. En fredag i konflikt med världen..utan vinlull...det är näst sämst. Så det kunde ha varit värre.

AL
Måndag

och slut på semestern. Nytt fokus är mitt mål denna höst...minimalt på jobbet och maximal fokus på mig och min familj...vårt bästa är viktigast för oss. Så länge har det varit tvärtom... så ovärt och ger endast en nedåtgående spiral av stress och lust till bedövning hela veckan lång., Det känns bra att börja jobba...jag vill bevisa för mig själv att jobbet är bara en liten del av mitt liv.

AL
En dag på jobbet.

Längtade hem hela tiden. Höll en låg profil. Nöjd. Ändå känner jag stressen komma.

Lifeisgood
Hoppas...

...att du får en bra dag på jobbet.
Vad är det som får dig att känna dig stressad? Går det att göra något åt?
🤗

AL
Människor

stressar mig. Otydlighet...dubbla budskap..kroppsspråk. Jag avläser allt.

AL
Läser andra trådar

lite hit å dit och funderar över uttrycket " dricka normalt".
Vad exakt betyder det?
Utgår man då från en accepterad norm i samhället eller från sin egen grupptillhörighet ?
Normer färändras ständigt utifrån vad majoriteten anser vara okej. Och utgår man ifrån att det är normalt att gå på AW onsd, torsd och bli mer full fred, lörd.....jamen då dricker man ju normalt.

nydag2018
Väl talat

Jag tror att många vill rättfärdiga sitt drickande, och det blir ju så om man dricker "normalt". Om jag utgår från mig själv så söker man sig automatiskt till människor med en mer generös syn på vad som är normalt att dricka. Allt för att kunna dricka så mycket som möjligt. Jag valde ett sällskap som drack alla veckans dagar om man så ville, och därmed så drack man ju "bara som alla andra".
Dricka normalt för min del innebär väl att man kan stoppa efter exempelvis 3 glas, eller att man kan bete sig även om man dricker mera. Ger drickandet ångest, stress, oro osv. då är det ett problem.
Man är väldigt kreativ när man försöker rättfärdiga sitt drickande, när jag skulle dricka måttligt så var det väl 9 enheter per vecka eller något som räknades som maxgräns för kvinnor, så jag hällde gladeligen i mig mina 9 enheter på någon timme. Att det sen var så att man inte skulle dricka mer än 3 enheter per tillfälle var något jag valde att bortse ifrån. Så där satt jag med mitt goda samvete över att jag inte druckit för mycket 😅

AL
ja vi är alla lika

..lurar oss själva.

AL
Flygplatsmiljö

Så var man på vift igen pga jobbet. Hur ska jag fixa stå emot ett glas vitt i mellanlandningen? Hotellrum nästa och en mysig bar runt hörnet. Det krävs en vansinnig kraft för att jag ska klara mig nykter idag. Känns inte som jag har den inom mig.

Vinäger
Känslan

Den är knappast obekant, den farliga känslan av uppgivenhet, "jag kommer inte att klara det".

Vill, alltså VILL, du låta bli att dricka i dag eller låter du ovanstående känsla ge dig tillåtelse till det du inte borde?

Menar förstås inte att dissa dina intentioner att vara nykter, det vill vi alla som håller till här. Men tvivlet på att det blir svårt att avstå är åtminstone för mig ett första steg mot att det kommer att sluta med att jag dricker.

Vad kan du göra för att stärka den motsatta känslan? Nästa gång en risksituation närmar sig kanske du ska möta den från ett annat håll. Hur skulle dina förebyggande åtgärder kunna se ut? För det gäller ju att inte hamna i just den negativa känslan.

Döm dig inte för hårt redan på förhand, det hjälper inte ett dugg, tvärtom. Försök räta upp ryggen och hålla huvudet högt, du är bra som du är.

Hoppas att det blev så bra som möjligt i dag, även om det inte blev helvitt.

AL
Dömande

Det är precis vad jag är mot mig själv. Hård och skoningslös. Att lära om -att vara snäll med sig själv- är en stor kamp och oftast känns det tramsigt. Självklart ska jag klara allt själv. Inte falla igenom. Inte visa att jag mår dåligt. Prestera på topp är det enda svaret. Jo jag är jättebra på det mesta...men jag kan inte ta hand om mig själv på ett sunt sätt. Det är ett stort misslyckande som börjar kännas tungt att hantera. Men jag tar pyttesmå steg och försöker se att jag faktiskt klarar av att vara nykter även om livet ter sig grått och dimmigt som en oktobermorgon.

AL
å nu är det mars...

har jag blivit nykter.... nej.
har jag blivit smartare...nej.
har jag fortfarande viljan att bli nykter... ja.

Ledsen själ
Al

Mitt hjärta brister nästan på ditt rop på hjälp! Vad har du för stöd utanför detta forum? Har du ngn du kan vända dig till? Jag är oxå i limbo men bestämde mig att nu räcker det!! Kanske för jag har barn o man som jag inte vill lämna.det har varit tufft,en del återfall men Vad vet jag!! Hur tänker du? Kramar

AL
Stöd...njaä

jo det har jag på ett vis men samtidigt så är det jag som måste lära mig hantera livet på ett annat sätt. Jag upplever mig själv som en punkterad ballong och hur jag än försöker bli fylld med luft så går det inte.

Vinäger
Dubbla känslor

Kul att höra från dig, men önskar att det varit bättre med ditt mående. Du har kämpat så länge nu.

Vet inte vad jag ska säga mer än att jag hoppas att du kommer till insikt om vad du ska göra för att du ska kunna hålla kvar luften. Laga hålet, men hur?

Kram

AL
jo...

bara jag visste var hålet satt...jag vet inte själv. Just nu söker jag mig fram med allt möjligt som håller mig upptagen....men fy f-n vilken kamp det är varje j-a dag. Läste om PimPim...70 dagar ! och du själv...50 ! För mig är 7 dagar en bedrift. Sveket mot mig själv är nog det största hålet. Lögnerna är nog nr 2. Uppgivenhet nr 3...ja jag kan nog fortsätta med fler då jag känner mig perforerad.

PimPim
Hej AL!

Ja många nyktra dagar har det blivit för mig! Men från april-dec dök jag väldigt djupt ner i vinglaset (som jag dessutom bytte ut till en kaffemugg) som om jag lurade mig själv att jag drack kaffe eller?!? 🤔
Psyket blev ännu sämre, större hål i plånboken, två flaskor vin varje kväll alla dar i veckan, bruten fot, skickade olika kurirer till bolaget, hopplösa sömnlösa nätter, ständig diarré ja listan kan göras lång och allt det dör destruktiva beteendet skäms jag så över och det måste jag jobba mycket med idag. Så en dag i taget och för varje dag skriver jag ner något jag är tacksam över.
Jag ser möjligheterna men blundar dock inte för det stora hindret, a-djävulen, med all respekt för jag vet hur lömsk hon är och att hon tar varje litet tillfälle hon får att ta makten över mitt liv!
Idag är jag nykter och min intention ör att vara det imorgon också!
Ta hand om dig 💖

Kram PimPim 🌷

Vinäger
Drygt 80 dagar nu

Till och med. Det är knappt att jag fattar det själv. Inte varit nykter så länge sedan min senaste graviditet för mer än tjugo år sedan.

Kampen känner jag så väl igen. Önskar att jag kunde överföra alla fördelar som kommer med nykterheten. Det är så j-a värt det. Visst, det kommer perioder med sug och tankar om att ta bara lite, men emellanåt är det nästan tyst i A-hjärnan. En närmast euforisk upplevelse efter alla år av tjat om ett glas hit eller dit. Ibland känner mig nästan normal. Det var längesedan...

Tänker på din rangordning av orsaker. De är så beroende av varandra. Sveket, lögnerna, uppgivenheten. Den sista är nog farligast, svårast att ta sig ur.

Hur tänker du kring att söka hjälp?

AL
Skäms så över mig själv

..och mina lögner. Det känns som jag tittar på mig utifrån. Ser mitt liv verkligen ut så här. Hur.är det ens möjligt att falla så långt i från sanningen. Vad inbillar jag mig att livet ska ge mig i onykter tillstånd. Inte ens en känsla av frid infinner sig längre. Jag vill inte visa utåt vad som händer...ändå har det inträffat flera gånger denna vår då jag inte har kontroll alls. Läste Vinägers "dag" och naturligtvis var det lika med min dag. Usch vilken hemsk känsla detta är..
total kontrollförlust och förnedring. ALLA ser och förstår..pch jag låtsas som att allt är normalt. Å fy vilken ångest.

AL
Att söka hjälp

...ger mig maxad ångest. Ingen ska komma in bakom mina murar...så tänker jag. Förstår att det är förödande för mig. Men jag vill klara mig själv, vara stark, fasaden får inte rämna. Jag måste klara detta själv. Jag vill inte vara svag. Jag vill inte behöva hjälp.

AL
Skrapat ihop mig

..inser problemet. Inväntar det berömda suget x gud vet hur många gånger. Tur att man inte vet. Kanske jag klarar det när det kommer...det är bara att ta en dag i taget och invänta. Tänker att man överlevt jävulsk smärta när barnet föddes...kan det vara värre ? I så fall klarar jag det också !

AL
En toppendag

Mötte ett rådjur på min promenad.
Jag å maken har båda röjt hemmet från allehanda skräp. Så skönt. En bra grej att hålla sig sysselsatt med. Otroligt mkt skräp man samlar på sig under en vinter. Lite symboliskt fick det bli för min del. Ut med det gamla. Kvällen tillbringar jag långt från teven...vill ist bygga min hjärna med styrka dvs meditation. Det låter så himla pretantiöst men tar hjälp av mobilen. Ofta infinner sig en total avslappning vilket är en befrielse utan biverkning 😊

Vinäger
Härligt!

Vilken skillnad vad gäller tonen i dina inlägg nu mot tidigare. Äntligen! Önskar så att du får landa och stanna i det lugn du så länge eftersträvat.

Kram till dig

AL
Ett förrädiskt lugn

Och en enorm sorgsenhet. Målmedveten och irriterad. Irriterad på alla i min närhet som kan dricka sig berusad utan att ngn anmärker på det beteendet. Jag känner mig avskuren och begränsad. Det kräver massor av energi att hantera. Jag är trött.

Tackohej
Känner igen

Exakt så känner jag med nu.
Fick som en hammare i huvudet o allt känns mörkt o vill stänga av känslor. Efter många lyckliga dagar. Skumt
Vi får hålla ut så, brukar gå över?

AL
Tackohej

.... går det över ? Eller är det ständigt återkommande ? Lära sig leva med att övervinna sina begär varje dag....som en ständig bantarperiod.
Idag funkar grapefrukt väldigt bra.
Undrar vad som funkar imorgon?

AL
Åter igen

Vår sommar höst i ett ständigt vinrus.Oj så less jag är. Ute är det grådimma och jag känner att mitt liv har samma nyans. Tack o lov att detta forum finns kvar för nu vill jag börja om.
Jag vill vara en sån där som inte dricker.

Javelin
Men vad bra att du hittade

Men vad bra att du hittade tillbaka, välkommen! Har läst din tråd och ser hur du kämpat. Känner igen mig så mycket i ditt resonemang. Vill inte ta hjälp utifrån, de långa perioderna i dimman, självföraktet/skammen mm

I slutändan har vi bara nuet vi kan påverka och du vill ha förändring mot för hur den senaste tiden varit. Att skriva här är ju ändå ett konkret bevis på en aktiv förändring, fortsätt så! 😊

AL
Tack Javelin

Har läst din tråd och tänker att livet faktiskt är orättvist och asjobbigt. Att då adda detta med alkohol gör ju inte det bättre precis...snacka om en nedåtgående spiral. Och detta gör jag friviligt fastän jag ser konsekvenserna. Men kan du och alla andra här bli nykter så kan jag....

Sidor