Finns det bara Antabus?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stor-Babs
Finns det bara Antabus?

Finns det något liknande Antabus men utan läskiga biverkningar? Provade Antabus under en tidigare period i mitt liv och fick sådana biverkningar av det. I övrigt var det perfekt då mina avbrott i nykterheten kommer plötsligt som ett infall och då kan jag ju inte ge vika för det. Jag har jobbat på nu och haft flera 1-2-veckors nykterperioder men faller alltid tillbaka där när vanan dyker upp. När jag går på stan och förbi systemet. När vi är och storhandlar och där brukar vi handla alkohol. När det är en hypertråkig kväll och ja... Jag blir så less på mig själv ju.

IronWill
Hej

Impulserna kommer gärna i korta vågor så om du kan stanna upp och observera suget så går det ofta över efter en kort stund. Då kanske du hinner förbi bolaget utan att handla.

Men för att delvis svara på din faktiska fråga, jag är ingen läkare och tar ingen medicin själv (förutom antidepp). Men jag har hört ”Campral” och ”Naltrexone” nämnas här på forumet som alternativ. Du kanske kan läsa om dem, men enklast är nog att du diskuterar det med din läkare så att hen kan hjälpa dig att hitta något som passar dig. Jag misstänker att det kan vara svårt att hitta något helt biverkningsfritt.

Har du andra tankar att ventilera så är det här ett bra forum att skriva av sig på. Det kan också hjälpa dig att stå emot.

Kämpa på!

Stor-Babs
Tack IronWill!

Ja det där stanna upp och observera är ju viktigt och det MÅSTE ju gå till slut. Förr hade jag andra dåliga vanor som jag lyckades bli av med helt. Tex. att så fort vi skulle ut och åka bil en längre bit så skulle jag alltid ha en chipspåse att tugga på. Det känns lite tufft allt detta men jag är på gång igen med några dagar utan alkohol och tänkte börja med att försöka klara mig genom helgen nu. Kanske bra att tänka igenom situationerna som kan uppstå och förbereda mig för dem så kanske det går liiite lättare i alla fall.

IronWill
Testa

Helg kan ju vara en utmaning och du kanske behöver hjälp av medicin. Men ibland nät man agerar på impulsen upplever jag att den är svårare att stoppa när man väl fått fart på den. Ex. en snabb impuls utanför systemet och en tanke att ”borde inte, men ah fuck it då” sen när man väl börjar gå ditåt är det nästan omöjligt att stoppa sig själv. Om jag stannar upp och aktivt tänker att ”ja nu är jag sugen och jag dras mot systemet men jag vill inte” så går det ofta över hyggligt snabbt. Bäst är att samtidigt röra sig bort från ”hotet”. Men kämpa på och hoppas du får en bra helg!

Bestemor
campral

Jag har nyss fått campral och undrar varför jag inte bett om hjälp tidigare?
En fantastisk känsla av att vin är totalt ointressant! Ser med förväntan och spänning fram emot livet som nykter Träningstant, Farmor ( mina tidigare alias)
Jag rekommenderar dej att söka vidare hjälp hos läkare 💕 lycka till! Det kan bara bli bättre!