Jag har levt med min fru i 22 år och har 2 vuxna barn på 19 och 21 år, min fru har haft problem med alkoholen i många år där hon dricker varje helg och rejält så hon blir riktigt berusad både fredag o lördag kväll, jag har hela tiden haft tron att det blir bättre och under tiden försökt få henne förstå att hon är farligt ute men hon blir bara arg och vill inte höra.
Jag har varit för vek och inte riktigt kunna säga ifrån.
Nu har jag kommit till det läget att jag orkar inte med detta längre och har bestämt mig för att ställa ett ultimatum, hon måste välja mig eller vinflaskorna.
Är det någon som testat detta och kan ge råd om jag är rätt eller fel ute?
Har även börjat fundera på att gå ifrån henne men det är samtidigt svårt när vi håller på att bygga ett nytt hus till oss, det beslutet tog vi för något år sedan och vi har båda sett fram emot det och med tron att hon ska sluta dricka, inte för husets skull utan för vårt äktenskap, men jag känner nu att det betyder inget för mig längre och har börjat fundera på att ska vi fortsätta ett liv tillsammans.
Tacksam för råd från er som är eller varit i samma situation, är det rätt att ställa ultimatum?

Anxiete

eller vill du åka till stugan? Gör det du helst vill och lägg tankarna på vad du ”bör” åt sidan. Det måste kännas skönt att iaf börjat prata med varandra och vem vet, det gör det kanske enklare att fortsätta prata.
Att inte trivas på sitt jobb är tungt , då kanske hon ska börja tänka på att byta jobb eller inriktning? Innehållslösa helger vet jag allt om, man vågar inte planera något pga att man vet inte i vilket skick den andre är/ kommer att bli.... Jag har börjat med att när jag märker det är lugnt så föreslår jag något spontant, t.ex bio, ut o cykla o ta med fika, spela kort etc. funkar rätt bra ??

navara18

Är nu i stugan.
Åkte hit sent igår kväll efter vi ätit middag tillsammans.
Det känns både och över att vara här, ganska skönt att vara själv men det var lite tufft att åka igår. Det tog emot speciellt för att barnen tyckte det var jobbigt tror jag, speciellt sonen som tydligt visade sitt dåliga humör. Tror dom är rädd att vi ska skiljas.
Själv har jag idag varit ute och promenerat, städat undan en del ute m.m och haft ett fantastiskt väder med sol.
Det känns både skönt samtidigt som jag har ont i magen och känner en oro över vad som händer. Hoppas nu att även hon tänker till och funderar på en förbättring. Det känns bra att ta det beslutet att åka iväg, hon var väldigt förstående när jag for och vi får se när jag kommer hem vad som händer. Men det känns som att hon kommer dra ner på alkoholen men osäker om det kommer hålla i sig när det gått ett tag.
Hon har tyckt att jag varit oärlig som talat med vår gemensamma vän om detta och är arg på både henne och mig och sa att hon inte har någon tillit till oss båda för det och att vänskapen är bränd till henne.
Jag sa att du ska inte vara arg på henne för att jag pratat utan va arg på mig istället.
Sa också att det är bra att jag åker så får även du tänka igenom hur du vill ha ditt liv och hur du vill leva framåt, hur tror du jag mått genom åren med hur du varit mot mig varje helg när jag har bett dig att drick mindre ikväll, men hur har det alltid slutat? Du ska veta att jag känner det som ett stort svek gentemot mig och jag har också tappat tilliten för dig.
Så vi får se vad som händer när jag åker hem imorgon, jag har funderat fram och tillbaka och jag älskar henne innerst inne och vill på något sätt att det ska bli bra, samtidigt som jag känner att börjar hon dricka lika mycket igen så är det betydligt lättare för mig nu att ta ett beslut och det beslutet blir då att lämna för jag klarar inte denna resa en gång till.
Tack för alla fina svar och ha en trevlig lördagkväll,själv ska jag sätta mig och titta på tv.

Anxiete

Oron över att lämna huset känns som typiskt medberoende. Vi vet vad som händer när vi är med och har svårt att släppa kontrollen, bra gjort av dej !
Blir avundsjuk, sitter med en man som är rejält onykter, tror jag går o lägger mej. Då gör han också det, somnar och sen kan jag gå upp o kolla film ?
Trevlig helg ?

Anxiete

och hoppas allt löst sej till det bästa för dej och din familj ? trevlig helg