Jag har tröttnat

46 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anxiete
Hur tror du

hon skulle reagera om du stängde tv:n och frågade om hon har lust att verkligen prata ? Om du försöker tala från hjärtat , att du är vilsen , att du inte vet vad som händer men att du upplever att ni inte mår bra.... hur vill hon att hennes liv ser ut om 1 eller 2 år , hur vill du att ditt ska se ut ?
Jag vet inte men jag tror ni får svårt att lösa något om ni inte öppnar er för varandra. Kanske du kan föreslå att du åker till stugan några dagar så får ni båda tänka efter , kanske hon också behöver ”andas” ?

Mia.80
Ta lite tid för dig själv

Hej Navara18,

Jag har det liknande hemma, vet hur jobbigt det är.

Håller med föregående, kommunikationen är jätteviktig och det låter som du försöker, det är bra. Lite verkar ha gått fram iallafall, man får hoppas det håller sig kvar hos henne.

Men jag vet hur det är, min man kan också känna sig väldigt ångerfull och vilja förändra sig. Men det håller några dagar så är man där igen.

Det är just dessa lugnare stunderna som gör det så svårt att ta ett större beslut, så är det för mig iallafall.

Jag tycker absolut att du kan ta några dagar för dig själv, inget konstigt med det. Ingen behöver veta några detaljer.

De flesta skulle nog tycka det var skönt att komma bort lite, utan att något skulle vara något fel för det.

Hade jag haft möjligheten så hade jag nog tagit chansen, bara för att få andas lite och byta miljö ett tag.

Gör det som känns bra för dig!

navara18
Tack för svar, det är precis

Tack för svar, det är precis så jag känner nu att under de lugnare stunderna så funkar det, men inte mer. Vi har alltid haft svårt de sista åren med kommunikationen oss emellan, om det inte gällt barnen eller så.
Jag försöker prata men det slutar oftast i bråk och jag har känt mig så stark sista tiden, men nu är det som att allt fallit tillbaka till att jag blivit feg och svag igen.
Lite tror jag har gått fram för hon har druckit betydligt mindre de 2 sista helgerna men jag känner att hon är irriterad över det och att hon dricker mindre för min skull. Jag vill att hon gör det för sin egen skull och det måste jag säga åt henne.
Jag ska samla kraft och mod för att ta en diskussion med henne om detta och era råd Anxiete och Mia.80 tackar jag för. Jag måste helt enkelt komma vidare för annars kommer vi alltid ha det så här känns det som.
Varför är det så svårt? Jag älskar henne och vill leva med henne men inte som vi har det idag. Skulle jag inte inför varje helg känna en smärta i magen samt en oro, hur blir det den här helgen då? Det är gruvsamt att gå ut på dans eller bjuda hem vänner på middag för jag vet inte vart kvällen slutar, våra vänner säger samma sak, dom skulle umgås mer med oss om hon kunde behärska sitt alkoholintag. Varför ska det behöva vara så?
Jag har tänkt att jag ska säga att jag behöver åka bort för mig själv några dar för att få tänka och då får även hon tänka igenom hur hon vill leva framåt.
Jag erkänner att jag gör också fel i vårat förhållande som jag behöver komma fram till hur jag ska bättra mig där.
Nu måste jag samla mod för att prata med henne och ställa de jobbiga frågorna, jag måste bestämma hur jag vill ha mitt liv samtidigt som det då känns som att jag sviker henne i precis allt.

Anxiete
Du måste inte bestämma

alla stora tunga beslut på en gång. Ta din tid, den dagen det är nog så vet du inom dej. Så lever jag just nu. Jag är inte redo att lämna men jag har dragit ”mina gränser” för vad som är ok eller inte. Funkar sådär måste jag erkänna men jag känner att jag blir starkare. Kanske du behöver stugan som en frizon för dej själv ett tag innan ni fattar stora beslut, kanske du ska planera dina helger utan frun, vad vill du göra en härlig helg? Gör det! Är hon nykter kan hon hänga på annars väljer du att göra det du tänkt utan henne.
Jag tycker det är sorgligt att ni är mitt uppe i husbygge och nystart och så ska det raseras av den förbannade alkoholen ! Men det är bara din hustru som kan fatta beslutet om alkoholens vara eller inte vara. Att sluta för din skull kommer inte att fungera men det är kanske en liten hjälp för henne i början, kanske hon upptäcker att det är rätt skönt att inte vara packad varje helg!
Om du älskar henne så glöm inte berätta det för henne,” det är inte dej jag vill vara utan, det är alkoholen”
Lycka till 🌸

navara18
Tack för kloka ord och råd

Tack för kloka ord och råd och jag känner att jag är i samma läge, inte riktigt beredd att lämna utan känns som att jag msåte ge det en chans och se om det blir någon förbättrring, blir det inte det bättre trots det, då är det nog lättare att ta ett beslut.
Jag tror att jag behöver komma ifrån bara för några dar för att få chansen att tänka och det tror jag även att hon behöver göra, så länge jag är hemma så kanske hon känner att det är ju inte så allvarligt menat från min sida.
Jag tycker också det är sorgligt med husbygget och det skulle bli en nystart men just nu känner jag att varför gör vi det här nu? Mitt intresse för det har svalnat kraftig.
Jag älskar henne innerst inne och det har jag sagt åt henne det men jag måste säga precis som du skriver att jag vill ha henne kvar men inte alkholen.
Tack än en gång för kloka råd och känner att det här forumet är precis vad jag behöver just nu, att få skriva av sig och samtidigt få råd och stöttning från er alla.

navara18
Nu har jag tänkt och kommit

Nu har jag tänkt och kommit fram till att ikväll måste jag prata med henne för vi kan inte ha det så här längre att vi inte pratar med varandra. Hon vet att jag pratat med en vän om detta och det är hon sur över och pikar mig för det, ska du inte ut och gå så att du kan prata i telefon.
Känner att jag har behövt ventilera mig för någon och få stöttning, nu har det gått så långt att hon nonchalerar även vår gemensamma vän.
Vill bara få ur mig hur jag tänkt lägga upp det, ni får tycka att det är konstigt att jag skriver det här men jag måste bara få ur mig det innan jag tar upp det med henne och kanske få stöttning för jag känner mig svag just nu och vet varken ut eller in.
"Jag känner att varken du eller jag mår bra som det är nu och det känns som att vi kommit till ett vägskäl där vi står och trampar utan att komma vidare.
Du tycker att jag tjatar om ditt drickande men jag är orolig.
Nu har det varit betydlligt lugnare de två sista helgerna men jag får känslan att du är irriterad över det och att du dricker mindre för min skull men jag vill inte att du gör det för mig utan att det är för din egen skull.
Jag älskar dig och vill leva med dig men jag vill inte leva med alkoholen, du måste kunna hålla det på en rimlig nivå, alternativt sluta helt.
Hur vill du att vår framtid tilsammans ska se ut"
Sedan får jag se hur reaktionen blir och vad vi kommer fram till i slutändan men nu måste jag bara göra det här, allra mest för mig själv eftersom allt känns bara tomt nu.
Som jag skrivit förut så är jag inte beredd att lämna än, utan jag vill se om hon kan bättra sig och om vi kan få ett bra liv tillsammans igen, det är väl det jag vill innerst inne att allt ska bli bra igen.
Det här forumet gör att man känner sig starkare då jag läser även hur ni andra har det i samma situation att jag är inte ensamen om detta.

Anxiete
Jag tycker det låter bra

Bara två saker som jag hade sagt annorlunda: Du tycker jag tjatar om alkoholen men....
Där hade jag sagt( för att hon inte ska gå i försvar) När jag tjatar om alkoholen så är det för att jag är orolig.
Samt: Jag älskar dej och vill leva med dej ,men jag vill inte leva med alkoholen.
Där hade jag stoppat för rimlig nivå för henne är kanske inte samma som för dej och då har du låst in dej. Samma med alternativt sluta helt, det beslutet måste komma från henne annars går ni kvar i samma spår.
Vet du förresten varför hon dricker varje helg, alltså grundorsaken innan hon blev ”beroende”?
Hoppas det går bra ikväll och att ni når fram till varandra!!

Ler
Hoppas ...

Tänker på dig ikväll 🌸 och Hoppas att samtalet med din fru har gått bra ...kan tänka mig att i din frus situation är det lätt att sätta sig på tvären och inte vilja prata .. och bli ännu surare .. inte roligt att prata om saker man inte vill prata om ...

navara18
Ja det gick väl sådär kan jag

Ja det gick väl sådär kan jag tycka, jag sa nästa allt som jag berättade om igår samtidigt som jag i slutet ställde frågan, vad vill du att jag ska bättra mig på? För jag gör också fel, men jag dricker inte för mycket.
Fick inte så mycket svar på den frågan men jag sa att jag kanske behöver åka bort någon dag för att tänka, då sa hon jag åker bort i helgen så får du vara hemma.
I morse sa hon att hon inte kan åka men att jag kunde åka, så nu vet jag varken ut eller in igen. Ska jag åka hem till henne från jobbet eller ska jag åka till stugan över natten?
Hon säger att hon dricker för att kunna koppla av eftersom hon tycker inte riktigt om sitt jobb, sedan tror jag hon tycker vi har ganska innehållslöst liv tillsammans, men jag känner att jag inte riktigt vågat säga ja till många av hennes förslag med oron för alkholen.
Hur skulle ni andra gjort?

navara18
Tack för att ni tänker på mig

Tack för att ni tänker på mig i denna situation. Jag känner också för alla er som är i samma sits.

Anxiete
Vill du åka hem

eller vill du åka till stugan? Gör det du helst vill och lägg tankarna på vad du ”bör” åt sidan. Det måste kännas skönt att iaf börjat prata med varandra och vem vet, det gör det kanske enklare att fortsätta prata.
Att inte trivas på sitt jobb är tungt , då kanske hon ska börja tänka på att byta jobb eller inriktning? Innehållslösa helger vet jag allt om, man vågar inte planera något pga att man vet inte i vilket skick den andre är/ kommer att bli.... Jag har börjat med att när jag märker det är lugnt så föreslår jag något spontant, t.ex bio, ut o cykla o ta med fika, spela kort etc. funkar rätt bra 😊🌸

navara18
Är nu i stugan.

Är nu i stugan.
Åkte hit sent igår kväll efter vi ätit middag tillsammans.
Det känns både och över att vara här, ganska skönt att vara själv men det var lite tufft att åka igår. Det tog emot speciellt för att barnen tyckte det var jobbigt tror jag, speciellt sonen som tydligt visade sitt dåliga humör. Tror dom är rädd att vi ska skiljas.
Själv har jag idag varit ute och promenerat, städat undan en del ute m.m och haft ett fantastiskt väder med sol.
Det känns både skönt samtidigt som jag har ont i magen och känner en oro över vad som händer. Hoppas nu att även hon tänker till och funderar på en förbättring. Det känns bra att ta det beslutet att åka iväg, hon var väldigt förstående när jag for och vi får se när jag kommer hem vad som händer. Men det känns som att hon kommer dra ner på alkoholen men osäker om det kommer hålla i sig när det gått ett tag.
Hon har tyckt att jag varit oärlig som talat med vår gemensamma vän om detta och är arg på både henne och mig och sa att hon inte har någon tillit till oss båda för det och att vänskapen är bränd till henne.
Jag sa att du ska inte vara arg på henne för att jag pratat utan va arg på mig istället.
Sa också att det är bra att jag åker så får även du tänka igenom hur du vill ha ditt liv och hur du vill leva framåt, hur tror du jag mått genom åren med hur du varit mot mig varje helg när jag har bett dig att drick mindre ikväll, men hur har det alltid slutat? Du ska veta att jag känner det som ett stort svek gentemot mig och jag har också tappat tilliten för dig.
Så vi får se vad som händer när jag åker hem imorgon, jag har funderat fram och tillbaka och jag älskar henne innerst inne och vill på något sätt att det ska bli bra, samtidigt som jag känner att börjar hon dricka lika mycket igen så är det betydligt lättare för mig nu att ta ett beslut och det beslutet blir då att lämna för jag klarar inte denna resa en gång till.
Tack för alla fina svar och ha en trevlig lördagkväll,själv ska jag sätta mig och titta på tv.

Anxiete
Låter som en skön helg!

Oron över att lämna huset känns som typiskt medberoende. Vi vet vad som händer när vi är med och har svårt att släppa kontrollen, bra gjort av dej !
Blir avundsjuk, sitter med en man som är rejält onykter, tror jag går o lägger mej. Då gör han också det, somnar och sen kan jag gå upp o kolla film 😊
Trevlig helg 🌸

Anxiete
Kikar in

och hoppas allt löst sej till det bästa för dej och din familj 🌸 trevlig helg

Ler
Undrar också ..

Undrar också .. Hur det går för dig och familjen 🍃🍂

Sidor