Det finns ingen anledning att fortsätta dricka alkohol.
Det finns däremot tusen anledningar att inte dricka a!
De viktigaste är mina barn, min hälsa och mitt liv.
Jag och min man har gått igenom traumatiska händelser och tagit till alkohol för att dämpa ångest.
Men nu ska vi ta ansvaret att uppfostra barnen i ett nyktert hem.
Det känns svårt!
Jag tvekar.
Men nu måste det ske!
Jag sätter upp ett mål - 21 dagar utan alkohol. Fixar jag inte det behöver jag söka hjälp hos vården.
Men det fixar jag den här gången.
Har gjort det en gång tidigare, över 50 dagar!
Idag är dag 1!
Målet är att vara en sund människa och mamma!
Hjälp!

Jodå, inte lika skakig, inte samma ångest. Men fy fan vad tuff den här alkoholdjävulen är. Det är det här som är beroendet, beroendet ÄR just tankarna på att ”bara ta ett glas”. Beroendet är inte den fysiska så mycket som den psykiska biten. Så fort jag får tanken på ”ett glas” ska jag försöka tänka att just den tanken är abstinensen och beroendet som talar. Vad är konsekvensen om jag dricker/inte dricker?

Om man vill ta sig ur skiten så måste man igenom den där förbannade första tiden.
Någon gång måste man igenom. Och man kan skjuta upp den. Ta den sen. Men...
Det blir inte lättare för det. Så ta skittjuren vid hornen nu.

Läste just att du var helt utan A i 53 dagar och du
beskriver hur fantastiskt du mår. Förnimma det och
sikta dit.

Du kan. Du kan. Du kan.
Kriga. Kriga. Kriga.
Jag vet att det går.

Jag vill skrika rakt ut! Jag vill dricka vin. Whisky. Jag vill känna det första glasets värme och relax.

Efter det första glaset söker min hjärna mer av den känslan. Men den kan inte stiga mer. Snarare sjunker man längre ned i träsket av alkoholism. Vaknar med ångest för att man inte kunde hålla sig till ett glas. För att man gjort bort sig. Försummat sina barn.
NEJ tack. Jag väljer bort det där första glaset. Idag med. Dag 4.

Stark är du som står emot?
Vi får ta ett virtuellt skrik tillsammans ?.
Ville oxå ha vin. Velade fram och tillbaka i tankarna hela eftermiddagen. Men nu är middagen avklarad så nu blir det grönt te! ?

Tack för era svar!!
Idag är dag 5. Mår bra. Tränat i veckan. Är kvickare i tankarna. Huden är fin. Jag är inte sugen på A just nu.

Picklad

Det är min dag tre. Jag förstår precis hur du har det. Min alkoholhjärna säger en sak och jag sitter där någonstans längst in och försöker göra mig hörd. Det är svårt. Än så länge är min röst väldigt liten.
Jag SKA, vi ska, höras högst!
Vi får kämpa!
Kram

Heja ni alla! Jag uppskattar era svar till mig!

Fördelar med att vara nykter:
-Jag känner mig klar i tankarna
-Jag är på bra humör
-Jag orkar göra saker
-Jag får saker gjorda
-Jag är en bättre människa
-Jag är en närvarande mamma
-livet är NU och jag missar det inte
-Ingen ångest
-Inga sömnproblem
-Jag gör bättre jobb
-Jag ser mycket bättre ut
-Jag vågar prata med folk
-Jag doftar gott
-Jag hittar på nya maträtter
-Jag känner olika dofter
-Jag ser mina barns olika behov
-Jag är en gladare mamma
-Jag kan ta till mig av kbt/terapi
-Jag kan läsa böcker och fattar/minns
-Jag löste korsord igår!!!
-Sexet är bättre när man inte är bortdomnad
-Jag unnar mig fina kläder/saker
-Jag rensar i garderober
-Jag ser tydligt (med a i hjärnan är allt lite kaos)
-Jag orkar stiga upp!!
-Jag kan vara glad en tidig morgon
-Jag ser fram emot vardagliga saker som en god kopp kaffe på morgonen
-Det finns bara fördelar i massor

Fördelar med att dricka alkohol:
-en skön känsla
(nackdel: den varar inte länge nog)
-Det dämpar ångest kvickt
(Nackdel: ångesten blir värre)
-Jag vågar saker
(vågar vad? Göra bort mig? Tala om för grannen att hon är en idiot?)

Nähä....det finns visst INGA riktiga fördelar med att dricka alkohol? Precis som att det inte lugnar en att röka, snarare blir man stressad av abstinens tills man ger efter för rökning, eller i vårt fall alkohol eller båda)

Det var en del av dagens tankar.
Jag klarade dag 5. Imorgon är det fredag, middag på stan med vänner, jag kör, så jag kommer att minnas middagen, känna alla smaker, skratta härligt och inte ångra nåt jag säger!)

Ååååå så skönt att vara nykter!
Jag vill ge mig själv och er andra en super reminder om att vi ska ta ett aktivt val varje stund/varje dag. Vi förtjänar att vara nyktra och våra allra bästa jag.
Kämpa nu! Jag behöver peppa mig nu inför fredag lördag!!!!

Anders 48

Ibland vet man faktiskt inte varför - och kanske aldrig kommer veta varför? Men jag ser bara den sista meningen: "Vad gav den mig? Inget." Det är väl kalasbra JoYo! Lägg den på minnet!:-) Bra jobbat med 7 dagar. Kämpa vidare - och lägg inte för mycket tankar på ölen som inte gav dig något!

Vaniljsmak

Ja varför tar man den där ölen? För att vi är beroende? Men varför är vi beroende? Som Anders 48 säger så¨kanske vi aldrig får veta. Fokusera på att inte dricka. Straffa inte dig själv, lär dig någonting av det. Fanns ölen hemma när du drack den?

Själv är jag tillbaka här igen efter att ha haft några jobbiga månader med för mycket alkohol, igen. Kan kämpar på sedan början av 2017. Ibland går det bra och ibland går det käpp rätt åt h ... Det är nog först nu jag inser att jag helt enkelt inte kan hantera alkohol, inte alls. Det beror inte på en väldigt traumatisk barndom eller andra dåliga saker. Jag är helt enkelt beroende och kan inte kontrollera alkoholen. Då är det bättre att vara utan, för mig i alla fall.

Hoppas du får en fin söndag!

Igår drack jag vin och öl. Inga mängder. Köpte hem en liten minivin och en öl. Så totalt meningslöst. Varför? Jo mina tankar gick så att hur skulle jag fixa en lördag kväll hemma utan a? Tänk om jag inte kan slappna av?
Sånt självbedrägeri.
Jag kämpar vidare. Inser att nykterheten ÄR härlig. Alkoholen ger inget. Så hur överlistar jag den nästa helg? Tror nämligen jag lärt mig att jag ska vara utan på vardagar? Får se.

Vaniljsmak

För mig är det också (lite) lättare att klara vardagarna. Nu har vi en vecka på oss att hitta strategier för att klara nästa helg. Jag för min del kan inte boka in för många grejer (typ tänka att jag ska STORSTÄDA hela lägenheten) för då behöver jag A för att klara det. Samtidigt kan jag inte låta det vara tomt på schemat för då blir det lite som du tänkte; Hur ska jag fixa den här helgen utan?! Ja det är väl lite så att varje lite grej blir en anledning till att dricka.

Just nu har jag inget sug efter a! Tisdag, dag 3 utan! Skönt. Kanske börjar få in nykterheten i tankarna?
Rekommenderar alla att söka samtalsstöd för att sluta med a. Samtalen löser upp minnen och knutar så att man minns och känner saker man dämpat med a. En vecka efter ett samtal kan jag förstå en reaktion jag fått under samtalet. Det är en process.

Nu skulle jag kunna dämpa stress och PMS ? med lite A!! Men har inget hemma.
Jag är en sån som dricker om och det som finns! Finns det obegränsat dricker jag ofta obegränsat. Finns det ett glas, dricker jag det. Jag ska alltså inte ha A i närheten/tillgängligt. Därför kör jag om vi ska på fest. Då är det omöjligt att dricka. Jag köper aldrig mer hem boxar eller mängder. Jag försöker sluta. Har i alla fall dragit ned och håller flera dagar emellan. Målet är att de där dagarna emellan ska bli längre perioder och helst en evighet.

Just nu är jag galet sugen på A. Men har inget hemma! Yes! Så klarade jag den här dagen!

Fredde

Fortsätt att kämpa du gör det bra ? och visst är det härligt att vakna nykter och ge fingret åt den lille röde alkojävlen ?? ?

Hej JoYo, hoppas du har en bra dag. Jag tror att sålänge man dricker regelbundet i alla fall nån gång i veckan så föder man sin alkoholdjävul. Den får lite ny energi att finnas kvar i huvudet även om det bara är som ett glas. Bra steg att du sett till att inte dricka finns hemma! Du kanske kan göra det till ett mål att varje vit period ska bli en dag längre än den förra? Bara en ide för att du ska komma framåt, rätt som det är kanske du klarar den där dagen när det vänder och suget försvinner utan att du vet om det :) Kram