Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Så bra att du har hittat hit! Mitt bästa råd är att vara här ofta och mycket. Skaffa din egen tråd, ta dig tid att läsa och kommentera i andras. Det ger jättemycket. Lycka till!

Igår regnade det och var deppigt. Köpte pizza till middag och blev så grymt sugen på rödvin till! Men lät bli. Det var bara torsdag, och jag var mer sugen på att trösta mig än för att njuta. Fel anledning!
Idag har jag dock druckit mina två glas vin. Gott! Men njuter långsamt och försiktigt och med massor av vatten till.
Gick bra. Hurra!

I fredags drack jag mina två glas vin - likaså igår. Ingenting mer. Vatten till.
Det känns väldigt odramatiskt! Jag har lätt att följa reglerna, även om det uppstår sug. Jag tänker på att det är skönt att vakna pigg och fräsch, och det kan jag fortfarande göra om jag har druckit två glas och en massa vatten, men det är nog ungefär där gränsen går för att jag inte ska bli bakis. Och det vill jag INTE bli.
Känner att min tolerans verkligen har blivit enormt mycket lägre än tidigare, när två glas vin var "en bra och helt normal vardag" för mig. Så sjukt att det var så bara i somras. Långt därifrån nu ändå.

Tack! ? Det värmer.
Det är lätt att känna att det inte liksom ”gills” när jag inte avstår alkohol helt. Men mitt mål handlar om att må bra och ta hand om mig själv - och det gör jag nu.

Har som vanligt inget mer att rapportera - och skönt är det!
Kram!

Du gör ju ett jättebra jobb med alkoholen! Så länge man inte dricker sig berusad och använder alkoholen som tröst så är det väl helt okey att dricka några glas vin ibland. Fortsätt rapportera, vi håller de där kärleksfulla ögonen på dig.

Kram??

Känns väldigt bra och stabilt just nu!
Vardagarna bara går, utan några speciella tankar på alkohol alls. Befriande till tusen.
Men tänker på dig och hoppas att präktiga, starka Jasmine kommer tillbaka nu igen. Kram!

Checkar in för dagens ointressanta uppdatering: ingenting har hänt.
Ska på en resa om några veckor, en vecka utomlands med familjen. Pratade med Herr Knaskatt om hur jag ska göra då med drickandet. I vanliga fall brukar semestrar innebära ganska fritt fram med alkohol. Vin på planet, drink vid poolen, fördrink innan middagen och sen vin. Varje dag. Så vill och ska varken han eller jag ha det den här gången, men jag funderar på att släppa lite på mina regler bara under den veckan. Inte helt, utan kanske att jag unnar mig att tänka att det är helg (dvs två glas vin) fler dagar än bara två. Fortfarande ingen sprit, fortfarande inte fler än mina tillåtna glas, men fler dagar.
Jag ska fundera på saken och också utvärdera när jag kommer lite närmare - det är flera veckor bort fortfarande.

I somras hade jag en alkoholfri semester med mina barn och det var underbart! Även om jag inte brukar dricka mycket när jag är med barnen så brukar det i alla fall bli vin på planet, vin till middagen och kanske något på kvällen. Den där mängden gör ändå att man blir lite ofokuserad, lite mindre närvarande och lite tröttare. Just sayin?

Jag har faktiskt aldrig testat helt nykter semester. Förutom när jag har varit på smällen förstås.
Men den här gången ska jag till ett riktigt maaaaatland. Vore så trist att inte kunna smutta lite.
Vi får se.
Men tack för tipset!

Intressant att det faktiskt KÄNNS i kroppen när jag ”bara” drack mina två glas vin igår. Tung i huvudet när jag vaknade i morse.
Helt sjukt att jag förut drack såhär till vardags och gick till jobbet. För att inte tala om hur mycket mer jag drack på helger. Hur orkade jag?! Eller, det gjorde jag ju inte.

Det är ju svårt att fatta hur man orkade dricka varje kväll och ändå jobba, träna, ta hand om barn... Det gick med massor av kaffe och Ipren, men särskilt bra mådde man ju inte.... Avundsjuk på dig som nöjer dig med två glas vin.. Jag vill dricka en flaska och domna bort om jag ska dricka, annars känns det meningslöst.

Kram och godnatt?

Här händer absolut ingenting! Har bara haft mycket att göra och liksom inte hunnit in för att skriva. Och så finns det inget att skriva om. Jag dricker mina två glas vin fredag och lördag, sen är det ingenting på vardagarna. Jag reflekterar inte ens över det. Kanske beror det på att jag inte utsätts för så många frestelser heller. Jag lever inget spännande singelliv och är sällan ute på grejer. Om jag hade varit det hade det kanske varit svårare? Men nu har jag ju bestämt mig för det här, och Herr Katt är ju hur nöjd som helst med att inte dricka i veckorna så ja ??‍♀️.
Inte särskilt svårt. ?

Tillbaka från en resa och skulle läsa dina rapporter.... så saknas det flera dagar! Hur mår du Katten?

Kram???

Jag mår bra!
Men har lite halkat ur att gå in här varje dag. Och det är ju inte bra!
Har bara inte så mycket att skriva om. Mina regler funkar och jag tänker inte så mycket på alkohol. Behöver liksom inte utvärdera om jag ska dricka eller inte när jag bara följer reglerna.
Men är medveten om att jag fortfarande behöver passa mig. Jag måste se upp så att jag inte dricker mer än mina 2-3 glas fredag och lördag. Att jag inte ”unnar mig” att tulla på reglerna.
Hittills har det i alla fall gått bra!
Tack för att du bryr dig Jasmine! ❤️