Hej. Jag är alkoholist och en 4 barns mamma. Har precis åkt dit för rattonykterhet. Väntar på vilken dom jag ska få. Det är kaos i huvudet på mig just nu.
Har druckit för mycket i flera månader. Trodde aldrig att jag skulle bli alkoholist då jag växt upp med en pappa som är det.
Har påbörjat medicinering med campral och ska gå igenom en behandling mot mitt missbruk.
Känner mig ensam och vet inte vem jag ska prata med om mina problem.

Oföränderlig

Jag vet inte vad jag ska skriva, utom att jag känner igen mig.... jag har en liten dotter och jag kan inte förstå nig själv att jag har detta missbruket när jag har en sån underbar dotter... men det är nånting som känns trasigt inom mig, och jag vill fixa det med alkohol, trots att jah vet det bara blir värre

Här är ett jättebra ställe att (prata) skriva av sig. Alla här har likartade problem, så det är bara att hälla ur sig och få stöttning.

Min pappa är också alkis. Han var våldsam när jag var barn men lyckades vända i alla fall den delen. Jag själv drack för att dämpa mina tankar, lindra socialfobi, slappna av och orka med. Men det funkade inte och nu är jag här. Vi hjälper varann så gott det går.

Vad är det som ”snurrar” i ditt huvud?

Hoppas du känner dig välkommen här Lollo78! För här är du inte ensam. Här finns många med liknande erfarenheter som dig.
Du har påbörjat en förändring nu, det kommer säkert innebära både framsteg, lyckanden och några steg tillbaka ibland, för att lära sig något nytt och ta ny sats.
Det verkar hur som helst vara en förändring där du har allt att vinna.
Hoppas du vill dela med dig av din process här!

Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Lollo78

Tack för era kommentarer.
Det som snurrar i mitt huvud just nu är vilket straff jag kommer få för att jag körde rattonykter. Även hur detta kommer påverka både mig, mina barn och min man. Kommer jag kunna jobba som vanligt? Jag har ansökt om alkolås till bilen och hoppas kunna få den chansen.
Vill kunna leva ett bra liv utan alkohol. Inte för att alkohol får en att må bra i längden utan bara för stunden. Jag har mycket smärta i kroppen och märke snabbt att alkohol lindrade smärtan. Genomgick en jobbig skilsmässa för 2 år sen från barnens pappa. Träffade min nya man i samma veva och han är ett stort stöd för mig men kan inte prata med honom om riktigt allt. Han tror att det är hans fel att jag började dricka vilket det verkligen inte är.
Jag förstår inte varför jag tog till alkoholen när jag mådde dåligt. Jag har ju sett vad den gör med familjen pga pappas missbruk.

Lollo78

Jobbar första dagen efter jag blev tagen av polis för 2 veckor sen. Vet inte hur mycket jag ska berätta på jobbet. Kommer ju att åka buss till och från jobbet ett bra tag nu. Bor ute på landet så bussarna passar inte alls med jobbtiderna. Kommer ca 30 minuter försent både på vardagar och lördagar. Söndagar går inga bussar alls.
Igår var en jobbig dag med ångest och ett stort sug efter alkohol. Så glad att det inte finns något hemma och att jag inte kan ta mig till stan och handla något.

Lollo78

Har blivit erbjuden behandling som heter MET. Ska få tider nästa vecka. Är den bra? Borde jag gå på AA möten också eller blir det för mycket på en gång?

Lollo78

Nu har det gått 19 dagar sen jag blev av med körkortet. 19 dagar sen jag drack. Känslorna går upp och ner. Ena stunden känns det bra men nästa känns det som jag faller ner i ett svart hål och att det aldrig kommer bli bra igen.
Väntan på svar om alkolås och domen är hemsk.
Suget efter alkohol och rastlösheten i kroppen kommer lite då och då. Obehaglig känsla. Hoppas den försvinner någon gång.
Väntar på att påbörja behandlingen MET. Vet inte riktigt vad jag känner inför det.
Tur att jag har barnen denna veckan så jag har annat att fokusera på. Hatar att sitta ensam hemma.

Igelkotten

Hej Lollo78, jag åkte dit för rattfylla 2 september 2017 och 6 oktober 2017 fick jag mitt körkort med villkor alkolås. Tog väl några dagar till innan det var installerat. Så det borde inte ta så lång tid nu, håll ut!
Tror att alla blir beviljade alkolås om det inte finns speciella omständigheter, så oroa dig inte för mycket!
I mitt fall blev det ingen rättegång utan det kom ett strafföreläggande om dagsböter. Har för mig att det var 40 dagsböter jag fick betala.
Idag faktiskt, så avinstallerades mitt alkolås och i brevlådan låg ett brev från transportstyrelsen att spärrtiden är slut och att ett nytt körkort är på väg!
Jag mådde jävligt dåligt den första tiden, detta hände på lördag morgon och på söndagen skickade jag ett mail till min arbetsgivare och berättade vad som hänt och att jag tar en timeout. Han ringde på måndagen och peppade mig att komma till jobbet och jag jobbade redan på tisdagen. Bad honom att informera närmaste gruppen om vad som hänt och att jag inte ville prata om det utan försöka se framåt.
Orkade och klarade inte förklara för jobbarkompisarna varför man plötsligt åker buss till jobbet. Första dagen var skitjobbig på jobbet, var fan gråtfärdig och vågade knappt se folk i ögonen. Men har det gått 20 dagar nu för dig så har du väl landat nåt sånär.
Sköt om dig och kämpa på!

Igelkotten

Tänk på att du skall ta prover och inte ska visa för höga värden. Jag hade förhöjda värden på första provet och fick göra ett extra typ två veckor senare och det var ok. Vet inte om det är samma regler fortfarande men jag var under observation i 6 månader och sedan nytt läkarintyg. Kom på att du redan har ansökt om alkolås och då redan skickat in ditt första läkarintyg och att det då var ok antar jag.

Lollo78

Tre veckor nykter idag.

Tack för svar igelkotten. Det känns bra att få höra från någon som varit med om det. Jag har ansökt men ännu inte skickat in läkarintyg då jag inte fått läkartid förrän den 12 nov. Så jag väntar fortfarande och åker buss så länge. Jag har inte berättat för arbetskamraterna ännu men tänker göra det nästa vecka när vi har möte.

Igår var en bra dag utan sug efter A. Tar ju mina campral 3 gånger per dag och brukar känna runt 13-14 tiden att det kryper i kroppen. Då tar jag tabletterna. Kl 14.30 kom jag på att jag inte tagit tabletterna och hade heller inget kryp i kroppen. Hoppas det håller i sig nu.

Picklad

Tre veckor är ju suveränt!!!!
Själv var jag nykter i tio år tidigare i livet och jag vet att suget försvinner efter ett tag. Det gäller bara att hålla ut.
Fyll ditt liv med saker som inte får dig att må dåligt om du kan.
Tre veckor! ?

Kaffetanten

Här är en till som blivit av med körkortet. Körde dagen efteråt och trodde aldrig att jag fortfarande hade alkohol i blodet men det hade jag..
Fick böter på 8 tusen och hade möjlighet att ansöka om alkolås, gjorde dock inte detta då det var för dyrt.
Blev gravid kort därpå och kunde inte jobba så inkomsten förändrades inte märkvärdigt men hade ingen möjlighet i världen att ta mitt barn till förskolan på väldigt länge (flyttade sen med gångavstånd till förskolan).
Har fått tillbaka mitt körkort iallafall och kommer aldrig mer köra dagen efteråt ?

Lollo78

Tack picklad och kaffetanten för era kommentarer. Det känns jättebra.
Ja det är inte billigt med alkolås men jag måste ha körkort där jag bor. Så det blir en dyr historia men jag kommer aldrig göra om det. Väntar fortfarande på om jag får böter eller annat straff.
Jag älskar att baka och sy så det tänkte jag ägna min tid åt. Ikväll blir det banoffepaj till efterrätt.

Igelkotten

Är det samma läkare du skall till som har skrivit ut Campral till dig? Man skall svara på frågor om man är beroende och om man har gått i behandling tidigare. Kommer inte ihåg exakt men om man är beroende i läkarens mening så är det alkolås i 2 år som gäller och en observationstid på ett år isf 6månader. Du vet säkert redan detta, för det står i de papper du fått hem.
När jag var hos läkaren så sa jag inte till honom att jag hade problem, och jag hade vid den tidpunkten inte heller påbörjat min kontakt med beroendeenheten. Tyckte väl inte att jag hade några problem som jag inte kunde lösa själv.
Efter 6 månader var det dags för läkarintyg igen och då kommer ju samma frågor upp igen men läkaren fyllde i frågorna i en rasande fart och jag tänkte att "fine" , transportstyrelsen måste ju inte veta allt...
Man mister ju förstås inte sin rätt att ha alkolås men transportstyrelsen kanske beslutar om en spärrtid på 2 år istället och det blir ju rätt mycket dyrare då.
Att ha alkolås ser jag inte som något dåligt men man vill ju kanske inte att folk som man inte har berättat för skall se det. Och att det framför allt skall bli jobbigt för barnen om dom har kompisar som skall åka med i bilen.
Det är nog det som känt värst, att man utsätter sina barn för det här. Det tog ett tag för poletten att trilla ner men nu har jag varit nykter nästan 4månader med hjälp av antabus.

Igelkotten

Håll dig för allt i världen nykter fram till läkarbesöket, det tar tid att få ner värdena till normala nivåer. Tror det tog två veckor innan provsvaren kom och då var dom OK. En stor sten från mina axlar men så kom det ett brev från läkaren att han hade fått svar på ytterligare nåt värde och det var för högt och tyder på typ utökad alkoholkonsumtion. Att leva i ovisshet var fan så jobbigt.
Men så här i efterhand så förstår man att man oroade sig för mycket. Läkaren är ju min läkare på vårdcentralen och det var honom jag vände mig till två månader senare och sa att jag gick på beroendeenheten och i samförstånd med dem ville ha antabus utskrivet.
Visst jag var orolig att detta skulle påverka mitt körkort men hälsan och familjen är viktigare. Men det var inga problem alls.

Lollo78

Tack för svaret igelkotten.
Min läkare tyckte jag skulle gå till en annan läkare och få papperna påskrivna.
Jag har inte druckit en droppe sen den 20 september och har inga planer på att dricka heller.
25 dagar nykter idag.
Jag har inget sug efter alkohol och kommer inte dricka men är samtidigt nyfiken på om jag kan ta ett glas vin när vi är ute på resturang utan att falla dit igen. Men inget som ska testas än på länge. Nu är det nyktert som gäller och få alkolås till bilen så jag kan köra igen.

Igelkotten

Vad bra att du tagit tag i detta och varit nykter i 25 dagar. Bra läkare men lite surt att du inte fick tid förrän den 12:e november. Ansökan har du väl redan skickat in men du kan väl inte få alkolås innan läkarintyget har kommit in.
Man går ju under observation i sex månader med blod och urinprov(bevakade) på kort varsel. Jag drack under den här perioden men vid färre tillfällen men förstås var man ju livrädd att något värde skulle vara för högt så det rekommenderar jag verkligen inte. Då jag har två minderåriga barn så blev jag och min fru också kallade till möte på Sos pga rattfyllan. På det viset kom jag i kontakt med beroendeenheten och fick genom dem samtal och går även i en liten grupp(återfallsprevention).

Lollo78

Beslutet om alkolås kommer efter jag skickat in läķarutlåtandet.
Jag och exmannen är också kallade till soc på möte med våra 2 minsta barn.
Jag har redan haft kontakt med beroendeenheten och trodde dem skulle ringt mig förra veckan ang att börja MET. Hoppas dem ringer denna veckan så jag kan börja där.