Hej. Jag är alkoholist och en 4 barns mamma. Har precis åkt dit för rattonykterhet. Väntar på vilken dom jag ska få. Det är kaos i huvudet på mig just nu.
Har druckit för mycket i flera månader. Trodde aldrig att jag skulle bli alkoholist då jag växt upp med en pappa som är det.
Har påbörjat medicinering med campral och ska gå igenom en behandling mot mitt missbruk.
Känner mig ensam och vet inte vem jag ska prata med om mina problem.

Lollo78

27 dagar nykter. Mående går upp och ner men jag har som tur är inget sug efter A längre.
Jag väntar fortfarande på svar ang böter, alkolås och om jag ska påbörja MET. Väntan är det värsta just nu. Känns som om livet är på paus tills jag fått alla svar.
Annars flyter livet på. Önskar att jag kunde känna mig riktigt glad igen. Känns som det är något som trycker ner mig och inte tillåter mig att vara riktigt glad. Känns som någon sitter på min axel och säger till mig att jag inte är värd att må bra, att jag får skylla mig själv att jag var så korkad att jag drack och körde full. Jag vet att det är mitt eget fel att det hände men nu har jag ju tagit tag i situationen och förändrat livet.
När ska jag få må riktigt bra och känna mig Glad?

28 dagar är ju jättebra gjort. Förstår att det ör jobbigt att gå och vänta . Men när allt det eländet sätter sig så är jag övertygad om att du kommer att må böttre. Jag har klarat mig från just rattfyllan, men har genom åren lyckats hamna i massa elände pga alkoholen och mitt totalt avsaknande av omdöme när jag dricker. Vet inte hur många gånger jag vaknat upp på ställen dör jag inte bör vara. Sedan så kommer ångesten pga ens misslyckande . Först när man lyckats reda ut sakerna så kan det åtminstone för mig lugna ner sig. Tills nästa gång ” suck”
Men igen, respekt för ditt kämpande och de 27 dagarna. Du fixar detta Lollo. Kämpa på !!

Herr Gårman

Hej, det smärtar så klart än mer när man utsätter andra för det negativa som kommer ur ett missbruk. Det är samma för mig, min fru mår inte bra och jag tror även att barnen börjar förstå. Vem som helst kan hamna i ett missbruk, men det är lätt att skämmas över sig själv ändå jag vet. Var stolt nu att du tänker göra något åt det. Var stolt över det. Kämpa på, det är det vi måste göra i början. Sedan en dag hoppas jag bara att känna det positiva med att slippa dricka. Styrkekram!

Herr Gårman

Hej, det smärtar så klart än mer när man utsätter andra för det negativa som kommer ur ett missbruk. Det är samma för mig, min fru mår inte bra och jag tror även att barnen börjar förstå. Vem som helst kan hamna i ett missbruk, men det är lätt att skämmas över sig själv ändå jag vet. Var stolt nu att du tänker göra något åt det. Var stolt över det. Kämpa på, det är det vi måste göra i början. Sedan en dag hoppas jag bara att känna det positiva med att slippa dricka. Styrkekram!

Anxiete

Du har rätt när du skriver att det är ditt eget fel för så är det. Men om du vänder på det så kom det ju faktiskt något bra ur det också: Du har på allvar tagit tag i ditt problem och varit nykter i 28 dagar, bravo !
Kanske du måste förlåta dej själv innan du börjar må bättre? Ge dej själv en stor kram, beröm dej själv för att du förändrar ditt liv ! Glöm inte men förlåt dej själv !
Kram ?

Lollo78

28 dagar nykter idag. Det känns bra.
Tack för era svar. Det är skönt att höra från andra i samma situation.
Idag ska jag och exmannen med våra två minsta barn till soc på möte. Får se vad det ger. Fick även bokat in ett uppstartsmöte ang MET nästa vecka. Det känns bra att det börjar också.
Har berättat för mina arbetskollegor att jag blivit av med körkortet men inte anledningen. Vi är aldrig ute och dricker tillsammans så jag vet inte om jag känner för att berätta. Tänker att jag kan göra det när jag ställs inför det.
Tack för att ni läser och stöttar ?

Igelkotten

Bra jobbat med 28 dagar.
Hur gick det på soc idag? Fick du stöttning av exmannen?
Bra att du går på behandling, det underlättar.
Kämpa på!

Igelkotten

Bra jobbat med 28 dagar.
Hur gick det på soc idag? Fick du stöttning av exmannen?
Bra att du går på behandling, det underlättar.
Kämpa på!

Lollo78

Tack igelkotten.
Det gick ganska bra på soc men exmannen är bara stöttande när andra människor ser på. Sen vill han inte ha barnen mer än han har dem nu snarare mindre. Dem stör hans relation med hans nya kvinna. Han försöker alltid hitta på saker för att kunna lämna dem tidigare eller ha dem mindre. Så enda skälet till att han inte bråkar med mig nu är att han är rädd att dem blir placerade hos honom på heltid. Men han var tyken och otrevlig mot mig på mötet.
Men men det var som jag förväntade mig.

Synd att han inte förstår.
Min pappa var en arg alkoholist tills min mamma stack med oss en natt. Sen träffade vi honom sällan och han hade ny partner som lyckades tvinga in honom i terapi. Alkoholen är kvar men humöret tyglat. Men poängen är att han var inte direkt intresserad av oss fram tills dess att vi var självgående i tonåren. Då ångrade han sig och vill ha mer kontakt, men det är för sent. Han kommer alltid att vara en främling. Min mamma däremot är bäst. Jag träffar honom då och då men känner inte speciellt mkt för honom.
Synd att pappor inte kan se att en bra relation krävs från barnsben, det går inte att fixa sen.

Vilken fight du måste genomgå.
Är otroligt imponerad av att du håller dig vit.
Vet att det känns svårt i allt. Men en dag kommer du kunna titta tillbaka och känna dig stärkt av allt. Men väldigt synd att du inte Kan få stöd av barnens pappa när du som mest behöver.
Kämpa på Lollo.

Lollo78

Tack för era kommentarer.
Jag önskar att jag hade insett exmannens sidor tidigare. Jag har ju sett en del under våra 17 år tillsammans men trodde inte han skulle bete sig såhär mot barnen när vi skilde oss.
Jag är så glad och tacksam för min nya man som stöttar mig i allt detta nu.
Just nu känns det inte svårt att hålla sig ifrån alkohol men det kommer säkert en dag då det inte är lika lätt.
Skönt att kika in här och läsa om andra med liknande problem.
Jag får ta en dag i taget. På måndag börjar MET-behandlingen. Sen får jag se vad som händer med allt annat.
Tack för att ni läser och stöttar ?

Igelkotten

Skit i exmannen och sök stöd hos hos din nya man. Blir det utredning nu på soc eller släppte dom det för att du varit så duktig och sökt hjälp? Börjat med Campral och skall strax börja med MET.
Måste säga att du sköter det här jättebra, så mycket bättre än jag gjorde, sett i backspegeln.
När vi var på möte på soc så försökte jag tona ner mitt alkoholproblem men frugan gick all in och berättade sin syn på saken, med all rätt. Blev utredning och ett antal möten både för mig, barnen och frugan.
Utredningen avslutades utan åtgärd, var i och för sig aldrig orolig men jobbigt var det ju. Inget ont som inte för nåt gott med sig, blev ju startskottet för samtal med beroendeenheten. Nu nykter i fyra månader.
Kämpa på nu, det blir bara bättre med tiden. Snart har du ditt alkolås och därmed blir du lite mer rörlig igen.
Och igen, lyssna inte på tykna exmannen!

Lollo78

Tack för svaret igelkotten. Ska försöka strunta i vad exmannen säger och gör.
Dem har inte bestämt sig för om det ska göras en utredning eller inte. Vi ska prata på måndag igen.
Allt jag vill är ju att barnen ska må bra och känna sig trygga hemma hos mig. Dem är allt för mig.
30 dagar nykter idag. Vi är helt barnfria i helgen och jag har jobbat klart för denna veckan. Ikväll ska vi mysa till det med oxfilé och jag har köpt hem en flaska alkoholfritt rödvin. Hoppas det smakar bra.
Ha en bra lördag alla ni därute som kämpar ?

Igelkotten

Du går på behandling.
Du tar Campral.
Du har tagit tag i dina problem.
Du har ordnad ekonomi, gissar lite.
Du lever med din nya man under ordnade förhållanden.
Han är inte alkolist, inte vad dom vet i alla fall.
Din man stöttar dig och hjälper dig.
Du är mamma, ett barn behöver sin mamma.
Du älskar dina barn.
Dina barn älskar dig.

Du behöver inte oroa dig för socialen.
/Igelkotten

Lollo78

Tack för din kommentar igelkotten. Du har rätt i allt du skriver.
Jag har tagit tag i mina problem och går både på behandling och campral. Jobbar heltid inom vården och förhållandet med min man är jättebra och barnen trivs här hos oss. Mannen är inte alkoholist utan stöttar mig genom att se till att vi inte har något hemma alls. Viktigast av allt är ju att jag älskar mina barn och dem älskar mig. 17-åringen bor hos mig på heltid och 12-åringen vill göra det också. 9-åringen älskar bägge sina föräldrar lika mycket så han vill inte välja och det behöver han inte göra.
Känner mig egentligen inte orolig för socialen utan vad exet kan ställa till med.
Tack för att du fick mig att reflektera en stund.

Lollo78

Dag 32 som nykter.
Hade uppstartsmöte ang MET behandling idag. Ska träffas 5-7 gånger med 1-2 veckors mellanrum. Det kändes bra.
Denna veckan är mina barn hemma och jag känner mig hel igen.
Annars rullar allt på som vanligt. Väntar fortfarande på svar ang böter och tiden för läkarbesöket.
Ha en bra dag alla ?