Det finns ingen anledning att fortsätta dricka alkohol.
Det finns däremot tusen anledningar att inte dricka a!
De viktigaste är mina barn, min hälsa och mitt liv.
Jag och min man har gått igenom traumatiska händelser och tagit till alkohol för att dämpa ångest.
Men nu ska vi ta ansvaret att uppfostra barnen i ett nyktert hem.
Det känns svårt!
Jag tvekar.
Men nu måste det ske!
Jag sätter upp ett mål - 21 dagar utan alkohol. Fixar jag inte det behöver jag söka hjälp hos vården.
Men det fixar jag den här gången.
Har gjort det en gång tidigare, över 50 dagar!
Idag är dag 1!
Målet är att vara en sund människa och mamma!
Hjälp!

Tack för era svar! Den röde alkodjävulen fick fingret även idag! Dag 4 avklarad.
”Jag vill ha ett glas rödvin till middagen” sa jag till min man.
”Är det verkligen det du vill? sa han (äntligen är han på samma spår!!)
”Nä, egentligen är jag stressad, irriterad och hungrig”. Så köpte vi färdigmat istället.
Barnen sover. Jag har tränat. Ska lägga mig och bläddra i en bok eller tidning.

(Är galet sugen på A!!!! Men ska bjuda suget på en god macka!)?

Tack för en bra idé Pianisten! Ska ha den i tankarna.

Godnatt

Jaha ...supersug. Ätit god lunch. Shoppat på lunchen. Borde vara nöjd. Så vad är det A lockar pga av? Stress? Ja.
Och förväntan. Bjudit hem vänner imorgon, middag med nåt glas vin/öl. Jag vet att jag kommer ta nåt glas... Men vill hålla mig till minsta möjliga mängd... typ en svag öl. Tänker ta ett glas alkoholfritt till en början och se... shit...känner mig darrig av tanken på A..?

Läste din lista och den var sååå bra! Läste hela tråden och ser hur du kämpar... Hoppas att det har gått bra för dig idag och att du har strategier för helgen.

Kram?

Min a-terapeut har inte varit tillgänglig och jag kan inte träffa henne förrän om 1,5 vecka igen. Tufft att dra i det här själv när jag nyss börjat terapin.
Jag drack vin i torsdags, vin och öl på fredagen och inget igår lördag. Så dag 2 idag. Jag vill gärna klara det här för det ger mig inget att dricka. Det är som ett tvång.

Jag ser fram emot nyktra dagar igen.
Det ska nog gå det här. Bara jag strävar efter nykterheten som mål.

Kämpa på ni alla!?

Hej JoYo. Hur går det? Kan du unna dig något som motiverar dig till något positivt? Köpa en träningsklocka eller kanske ett par nya löparskor? Nu vet jag inte vad du gillar men har ju läst att du tränar ibland. Jag har gått på ett nytt spår ett par veckor nu. Att träna ofta och lite mildare. Det svåra är att se till att det verkligen blir lagom. Så att man blir trött men ändå orkar lite varje dag. Har haft en vilodag i veckan. Den är viktig! Och att man äter ordentligt, släpp kraven med maten lite. Träningen gör susen för huvudet, suget och stressen för mig och jag har ett syfte med varje eftermiddag när man kommer hem från jobbet. Behöver inte fastna, grubbla och fundera så mycket vad jag ska göra med tomrummet.

Önskar dig styrka! Kram

Tack för goda råd!
Jag tycker om att träna. Hinner dock bara två pass i veckan. Pga heltidsjobb, barnen och deras aktiviteter, hem och hus. Har tänkt planera in mer träning, tex på lunchen. Mår så bra av det. Jag går på ganska tuffa pass så fler sådana behövs inte men kanske yoga emellan. Jag hatar den här vardagsstressen som äter upp min tid. Hinner inte läsa och träna och göra sånt jag gillar. Inser att det är där drickandet kläms in. Istället för att känna. Stress, oro, tristess, hunger, saknad, längtan efter nåt större... kärlek..

Jag har dessutom åkt på halsont och förkylning.. har inte varit förkyld på läänge. Den har jag motat med whisky ju. Eller dämpat? Nu bubblar både baciller och känslor till ytan tydligen. Så träningen får tyvärr vänta, ska vila och läsa. Äta. Fylla på med energi och näring.

Dag 4 är avklarad nykter. Fixar jag imorgon så är det en dag mer än sist! Den där extra dagen!✨

Hoppas du Pianisten och alla ni andra som kämpar får kraft att orka ännu en dag, och en, och massa fler! (Amanda, finns du här än?)

Kram

Jag skulle vilja låtsas som att jag klarade dag 5 men det gjorde jag inte.
Igår drack jag ett glas whisky och ett rejält glas rödvin. ”Skulle trösta mig pga förkylning.” Fan alltså. Tänkte köra på i samma race, stressa till jobbet idag men nej, nu ska jag ta min hälsa på allvar. Jag är hemma och kurerar hals och kropp. Vilar. Funderar på hur jag ska vara utan A i fler dagar än de där 4.
På måndag ska jag till terapeuten. Vill hålla mig nykter till dess.

nydag2018

Mitt bästa tips för att lyckas att sluta dricka är att aldrig ge upp. Du klarade 4 dagar sist, nästa gång blir det kanske 5 dagar? Låt det ta sin tid. Du är grym som fortsätter och försöker. Jag tror på att det är nyckeln till framgång.
Kram

Underbart tips! Ge aldrig upp! Tack!
Saknar min terapeut nu. Hann precis påbörja så skulle hon vara ledig några veckor. På måndag kör vi igen, till dess kämpar jag. Dag 1. Tankar på ”bara ett glas för att lugna mig” snurrar men det är inte en långsiktig lösning. Så jag låter bli.

Jämfört med innan jag bestämde mig för att sluta håller jag i alla fall fyra dagars nykterhet emellan. Jag är mer medveten och känner att terapeuten satt igång en del nya tankar hos mig. Jag vill fortsätta tillnyktrandet! Jag önskar det vore lätt.
Kram

Jag har inte lyckats att hålla mig utan a den här veckan. Terapeuten är tillbaka. Hade ett bra samtal,,, men det kändes nästan som att jag var på ruta ett. Som att alkoholberoendet ligger så djupt att vi får gräva länge för att hitta till djupet och börja lösa upp det.
Jag vill vara nykterist. Jag tror att jag kommer lyckas till slut men ser att vägen är superlång och jobbig.... är så trött.

Läste din tråd, vad du kämpar. Är imponerad. Har du fundetat på att ta antabus, så att du kan bygga upp en tids nykterhet?
Vi ger aldrig upp, eller rättare sagt. Vi måste ge upp/kapitulera! Vi tål inte alkoholen, den tar sakta men säkert död på oss!

Jo...jag har tänkt på antabus... men vågar inte eftersom jag hört skräckhistorier...leverpåverkan, depression som biverkning??
Min terapeut är superbra, hon har fått mig att inse så mycket. Jag har fortfarande målet att bli nykterist. Men behöver hitta in till djupet av mig själv för att fatta HUR...
shit alltså —- det här är tufft.
Alkohilismen ändrar liksom form, från massa A på två dagar och fyra dagars uppehåll till lite varje dag och sen massor på två dagar och inget på några... som ett tuggummi som inte vill släppa. Hur får jag loss A?

Jag äter antabus sedan 4 veckor och det har fungerat mycket bra. I och med att jag vet att jag inte kan dricka så har det hjälpt till att minska suget på nåt sätt. Leverpåverkan kontrolleras genom att man får lämna blodprover ett par gånger i månaden i början. Men som läkaren sa, Leverpåverkan av all alkohol är mycket allvarligare. Någon djupare depression än den jag redan har har jag inte heller känt. Pga att jag kunnat sluta med alkoholen har ångesten minskat. Ge det en chans!