Då va sista bråket gjort.
Jag har lämnat mannen
Han ska flytta från mitt hem och jag ska få ro

Vigselringen

Om han får 3 månader, då kommer han släpa benen efter sig i 2 mån och 3 v och tugga sönder ditt huvud med skuldbeläggning tills du tar upp det igen, vilket kommer leda till ett vredesutbrott. Be hans föräldrar att hämta honom i morgon, han får klara upp sitt liv själv!

Anonym 21523

Tack ?

Anonym 21523

Jag kommer inte ta skulden längre, jag anser att jag gör rätt på ett sätt men ja, jag är rädd att det blir en jobbig situation då dagen är här.

Anonym 21523

Skriver av mig

Vet att ja inte ska lägga mig i hans val men ändå gör det ont, ja va ännu.en gång rätt stark igår.

Han hade skrivit att han skulle ta 1,2 öl.efter jobbet då kl va 22...och tyvärr hoppades jag på att de skulle bli det.

Kl 03 skriver han att han kommit till sina föräldrar ( han sover där när ja jobbar borta ) jag skrev oj så sent?

Han verkare full på texten :( jag hatar att så fort jag jobbar borta och kommer hem.efter ca två dagar så ska han lix dricka sig full....han skrev jag älskar dig.

Jag kunde inte skriva det igår, ja vart besviken igen.... känner att hoppas jag kommer så.långt med mina känslor att det inte bekommer mig nåt längre att han går ut

Anonym 21523

Är jag dum, han sa ja måste få ha roligt, ja men du va full nyligen och jag mår inte bra av det här att du är ute tills krogen stänger och går därifrån full. Ja men de va inte tanken....

Nähe sa ja...
OK men om du vill va ute o ha roligt o böi full bli.det då men då får du ta att jag måt dåligt av de och inte vill ses.

De här med ja måste väl få ha kul???
Det gjorde mig tvivlande.
Är jag hård, vill jag låsa honom
Nej är svaret, det är han levende, att det ständigt är upprepande.
Nu känner jag mig besviken och han väntar glatt på att få.träffa mig...

Jag känner någonstans att det är tråkigt att känna att ja inte vill träffa han idag när jag vart på jobb hela helgen i annan ort. Jag hade velat setts om han hade betett sig bättre.
Ändå känner jag mig dum

Du är mitt i en stormig tid i ditt liv nu när du tagit steget att lämna relationen. Det kan säkert vara förvirrande på många sätt och såklart innebär en separation inte att precis alla känslor du haft direkt försvinner.

Vad behöver du för stöd nu för att fylla på din energi och ork?

Utifrån det du beskriver låter det som du mer och mer överlåter hans val att dricka eller inte dricka till honom, bra jobbat. Oavsett vad du säger eller gör kommer han göra sina val när det kommer till alkoholen. Du är inte skyldig honom att umgås och det är ok att känna att du inte vill träffas.

Bra att du skriver och berättar hur du har det!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Anonym 21523

Tack för svar

Ja det är väldigt vacklande nu och det jag behöver är mer lugn o ro, åka på lite mer arbetspass och hålla i med träning och långpromenader.

Det vart en diskussion igår med honom och han vart ledsen när jag sa att vi kan inte ha pause, utan att jag kan inte vara din flickvän längre, inte som det är nu.

Han förstod inte...
Va gör jag för fel??? Får jag inte ha kul???

Jag försökte än en gång tala om.hur han beter sig och att jag investerar in energier och förväntningar upp o ner att det han lovar och säger ska hållas, och att det brister allt för ofta. Plus detta alla bråk!!!
Jaha säger han!!!!??? Det gör väl.alla

Allt det här blir jag förvirrad över. Det ifrågasätter ALLT jag skrivit här om!!!

Är det jag som är för hård? Ska det vara så här i livet,
Enligt han så fattar han inte varför ja ens blir ledsen av att han säger en sak o gör annat.. det gör att jag ifrågasätter mig, är de jag som överreagerar???!!! Men han säger tex jag ska vara ute en timme med min polare, max två öl. Då ska jag lita på honom trots erfarenhet av att han skiter i det o stannar kvar.men enligt honom nu då så är det inte nå fel han gör????!!!! Sååå alltså tex så händer det igen nu.jag blir ledsen ( vilket alla borde bli, eller oroliga eller nån reaktion i allafall), då glämmer han det efter den händelsen och jag är kvar i den för att jobba upp det. Han borde tänka till nästa gång och samma sak händer igen. Så då är det summan av allt att han inte inser vad han förstör?

Diskussionerna fortsätter och han pratar på ett sätt som gör dig osäker. Det du säger till honom stuttsar tillbaka och du känner dig oförstådd. Det är inte alls konstigt att bli förvirrad i ett sådant samtal. När det gäller alkoholen är det vanligt att tillit i en relation försämras när den ena kanske lovat och lovat men inte gör annorlunda. Oavsett hur det blir på sikt, om han förändrar sitt drickande eller inte låter det som att du är medveten om att du behöver fylla på energi här och nu.

Göra mer av sådant som får dig att må bra. Kanske hjälper det dig att tänka klarare också.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Anonym 21523

Är så glad för du och andra svarar.
Kändes verkligen som du prickade rätt nu.

Att allt studsar tillbaka, exakt så känns de i diskussion med han, kunde inte sagt de bättre själv.

Vigselringen

fortfarande hoppas på att han magiskt ska hålla sina löften, bete sig bra, bry sig osv kort sagt sluta vara alkoholist. Om du ska lämna honom så bestäm dig och kräv inget mer av honom. Om du är kvar kommer du nog att bli besviken igen och igen och igen. Lyssna inte på vad han säger, se vad han GÖR.

Anonym 21523

Ja en sida av mig är där och hoppas så jag håller med dig om att jag tolkas så, och tyvärr är det den sidan som mår dåligt av mig men som jag måste jobba på. Den finns där och jag måste våga mig på och få den på den sunda sidan.
Och du har rätt! Jag kommer bli besviken om jag är där och stannar i hoppet.

Jag försöker för varje dag som går säga till mig själv lyssna inte, utan som som du också skrev ..... se vad han gör
För jag förstår mer och mer att ett förtroende blir förstört pga att han säger saker och inte håller det.

Kan ta ett ex från igår...
Nu har han haft tre nyktra dagar på raken vilket är ovanligt när det gäller honom. Så den hoppfulla sidan va igång inom mig.. se nu kommer han vara bättre, se nu har han vart duktig osv, glatt gav ja honom komplimanger inom mig o höjde honom till skyarna. Som att nu kommer han vara en ny människa.

Sedan sa jag till mig själv. Lägg ner, det här är bara tre dagar, vad händer de andra dagarna osv, det här är bara just nu. Visst!!!jätte bra att han vart nykter i tre dagar men sen då?? Det här kan också vara att få dig att lugna dig.Låt han välja sina fulla och nyktra dagar och låt dig själv inte lyssna på vad han säger sedan.
Du har fått erfarenhet av att han lovar saker och inte håller dem, så lägg inte skulden på dig att du inte litar på honom. Det har han sett till att du inte kan

Anonym 21523

Skriver av mig

Det har vart lugnt i nån vecka, tror han hållt sig pga att visa att han klarar det osv, lite för o få mig att lugna mig.

Så lätt att tänka att nu... nu kanske han vaknat till och ändrar sitt drickande.

I förrgår vart de lite fest, både för han och mig och de vart en bra kväll, då hade vi även en dag igår som skulle vara lugn efter kvällen innan. Då va han tvungen och köpa ett sexpack folkisar 3'5.

Tyckte de va äckligt att se han dricka 5 st. Han va bakis o ändå sugen på öl. Det gav mig en återtanke till hans behov....

Ja sa inget, men kände mig oatraherad av det. Ändå tänkte jag.. vi är inte ihop så skit i det

Anonym 21523

Vet inte hur jag ska börja
Han har skrivit att det är helt slut mm
Jag sov hos en gemensam vän på soffan.

Då skriver han att nu är de fritt fram till vännen :/ vilket gjorde mig väldigt besviken, för jag skulle aldrig kunna såra honom som hans ex gjorde o va otrogen.

Han va otrevlig igår, bad åter igen inte ursäkt så jag va ensam, ville prata och då fanns vännen där.

Jag tycker mer o mer att jag bara sänks av mannen :/ har läst mina trådar och ser att jag tagit alldeles för mycket skit!

Han blir bara mer arg och frustrerad ju nyktrare han håller sig, och blir avis på att jag är med våra vänner och har trevligt.

Anonym 21523

Skriver av mig

Han skrev idag,
Att han ville markera... ja sa att det gjorde ont, de sa han inte så mycket om. Han jobbade och va ute till 02
Drack för andra dagen i rad.

Skrev att just nu ville han att det ska va slut. För någon dag sedan ville han inte det. Jag misstänker att han ser en öppning att kunna dricka i en frihet om det är helt slut.

Jag erbjöd mig att kunna rädda oss i att gå i.samtal.... hans svar va låt mig sova på saken.... imorgon sa jag att då vill jag ha svar, nu.i efterhand tänker jag att varför låter ja mig vänta för? Hade han velat rädda oss hade han genast svarat ja!!!

Jag tror bara han märker mer o mer att han mår "bättre" i frihet. Inga krav, inga frågor, osv osv. Det är nästan som han ser till att de blir bråk så han kan va ute till nätter och dricka sig full. Ja börjar nästan tro det....

Jag är förvirrad över hur han beter sig. Han är elak och inge ånger heller....
Jag sänker mig själv, skriver till han ändå... för vad?

Kan ja inte bara låta allt va istället. Han kom undan lätt idag, jag tillåter tydligen det och sänker mig själv, och tar skit från han.....

Tack för att du delar med dig här! Du slits, stångas och såras. Och du undrar, för vad?

När jag läser så väcks några tankar i mig, hoppas att du tycker det är okej att jag delar med mig. Jag tänker att det känns som att du drömmer om att han ska vara på ett sätt som han om och om igen visar att han inte är. Han gör och säger han sådant som sårar dig. Samtidigt förväntar du dig att han ska bete sig respektfullt. Han säger elaka saker, men du förväntar dig att han ska vara kärleksfull. Du skriver att du då blir förvirrad. Vad händer om du accepterar hans beteende som det är, och inte förväntar dig att han ska vara en annan person? Vad skulle det innebära för dig?

Varma hälsningar
Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Anonym 21523

Hej
Ja de va en bra fråga.
Jag vacklar, känns som jag inte vågar se han som han är kanske. Tror de kan ha med att göra att när de händer så går de ca en vecka tills de händer igen och under tiden emellan är han fin, som att det glöms på ett sätt. Att se han som han.är det skulle spara enormt med tid för mig. Och det skulle göra så att jag får tillbaka mitt huvud

Jag vill bestämma mig, det här att vara i mitten av något är frustrerande...

Vart arg på mig sj redan igår när jag sa att jag kan gå med på att gå.på samtal och han ville sova på saken och svara idag. Det sa han med alkohol i kroppen.

Det vart jag arg över. Att jag lät han svara idag när han kommer vakna med rus.

Att jag inte såg problemet redan igår. Att han valde att va kvar till efter kl 02 o komma påverkad till sina föräldrar och samtidigt fundera över att gå på.samtal för att rädda oss. Jag skulle inte gått med på det att vänta tills idag.

Anonym 21523

Funderar

Jag har i annan tråd berättat att jag erbjudit att kunna gå i samtal för att rädda oss, det grunnade sig på ett bråk för 4 dagar sedan då det började som vanligt med att han är otrevlig för lilla minsta och som vanligt inte håller med om det och jag tappar sinnet....

Nu ska vi ses imorgon och då funderar jag på hur jag ska göra om han tar upp telen och spelar då vi ska umgås...

Min tanke är
. När man inte sets och ska ses för att umgås då sitter man inte och spelar spel.på mobilen

. Om han nu kommer göra det, hur ska jag göra då? Säga åt han? Eller inte säga nåt utan bara lämna rummet, eller säga att om du ska spela när vi bestämt att umgås då kan du gå till dina föräldrar och fortsätta spela där. Och att tilllägga att jag inte vill spilla någon energi på kvällen åt någon som han om han ska spela spel, utan då se efter om någon vän vill umgås istället.

Hur låter det???

Lugnt och då menar jag lugnt en enda chans.
Om du fortsätter spela så kommer jag att gå.
Gör han det ändå så ställer du dig bara lugnt upp och går.
Inte demonstrativt utan bara väldigt enkelt så flyttar du dig från platsen.

Sen är det upp till honom eller dig att bestämma ny tid för samtal.
Då är det samma förutsättningar igen.
Du kommer att känma respekt för dig själv och han också.
Good luck?

Anonym 21523

Hej :) detta med samtal är inte att han och jag ska ha det bara han och jag. Vi ska gå i familjeterapi, för att lösa vårt sätt att tala med varandra...

Ja jag har nog bestämt att om det sker imorgon när han kommer hem till mig, då vi bestämt att vi ska ses och umgps så kommer jag att gå om han spelar. Och jag kommer nog känna respekt inför mig själv då

Anonym 21523

Jösses

Pratade med han i telen
( nu låter han ofta ointresserad i telen)
Men släng en dörr i ansikter på mig !!!!!!!!
Så.sjukt stelt....det lät som han inte alls ville prata, men ställde upp för min skull :(

Jag var öppen och gav av mig själv trots situationen, plus att vi inte umgåtts på flera dagar....

Kall, kyla, den där känslan man.får av att ok den här personen vill inte prata. Så kändes det, när ja ifrågasatte så skyllde han på jobbet, sen kom de någon mening i de kyliga samtalet att de va en jobbig situation för han.....

Det vart tom så att jag sa att du behöver inte komma hit imorgon, jag vill umgås om den andre vill inte tvångsmässigt...

Det va inget behagligt samtal, han va stängd, hade en barriär i rösten. Kände mig bara ivägen och jobbig.....