Då var man här igen efter några återfall.
Men nu får det vara bra i några veckor, drack kopiösa mängder starksprit och öl (läs ca 60-70cl starksprit och säkerligen 10st 33cl öl) i tisdags på en fest med minnesluckor som följd, när jag vaknade klockan 15 på onsdagen så var jag fortfarande full, chill tänkte jag och svängde förbi bolaget på vägen hem och köpte 12 öl då en annan vän frågade om vi skulle ta några och tjöta lite skit.

Klockan 18 kom bakfyllan som en oinbjuden gäst och det är nog det absolut värsta jag har varit med om. Kräkts 14 gånger hittills och kan varken äta eller dricka, så det blev inga öl under kvällen.

Nu ligger man här 03.30 på torsdags natten och är fortfarande lila bakfull... aldrig igen säger man men vid nästa fest har man redan glömt bort sitt självförvållade lidande.

Några timmars fest vs må dåligt i flera dagar man är en idiot men det är svårt att tacka nej när det bjuds. Hållt mig ifrån att åka in till akuten då för även om man har udda sumptom som man inte förknippar med bakfylla så vet man redan vem det är som är boven i dramat.

Kände bara att jag behövde skriva av mig. Tack för mig //knutten

nydag2018

Har också varit i exakt samma situation som du, många många gånger. Druckit så mycket och haft minnesluckor i typ 6 timmar. Man har ingen aning om vad man gjort under den tiden. Sen ligga minst 2 dygn med abstinens och lova sig själv att ALDRIG dricka igen för det är inte värt det!! Men sen går det ett par dagar och då är allt det onda glömt, då tycker man att det kan vara värt att offra en dag för att må dåligt om man får dricka en kväll och ha roligt. Hur konstigt som helst att man lyckas koppla bort hur jäkla dåligt man mådde..
För min del blev det många återfall innan jag blev nykter på riktigt, jag tror att det ingår för oss flesta. Fortsätt kämpa på bara. Det går att förändra livet till exakt det du vill!

Knutten

Dag 2 fortfarande bakis och kräks, funderat lite på abstinens med men samtidigt så känner jag inget som helst behov av att dricka, mer tvärtom. Har öl i kylen men tanken har inte ens slagit en, tänker att viljan till att drick borde ju finnas där om det ska räknas som abstinens.

nydag2018

Hmm.. Jag klarade aldrig av att ta en återställare. Fick inte ens i mig vatten utan att kräkas. Jag skakade som sjutton och hade vid de värsta tillfällena även hallucinationer så tror inte att man inte har abstinens endast på grund av att man inte dricker mera. Men det är bara min egna erfarenhet. Kanske någon annan som kan dela med sig av erfarenhet av abstinens?

Jag kan inte läsa in i dina inlägg om du är redo att sluta?
Som du säger så kommer det att gå över... till nästa gång. Repetera. Och så kommer det att fortsätta tills det blir värre.
Men om du inte vill sluta så kan ingen tvinga dig. Men det är en väldigt stor ranson du fick i dig.

Jag talar av lång egen erfarenhet. En månad är bra ur återhämtningssynpunkt. Men det kommer inte att leda till ett lägre intag. Du kommer att börja där du slutade. Om du vill dra ner på sikt så fundera på strategier för att minska intaget. Att sätta en maxgräns och hålla den stenhårt, varannan vatten, ingen starksprit etc.
Lycka till!

Ler

Bra där .. Gymmet ist för bolaget ..? Det var precis det jag också bestämde mig för .. det är snart två år sen .. Börjar bli riktigt vältränad nu ;)) .. Stort Lycka Till

Knutten

Tackar, jo det behövs, visserligen har man gått ned 20kg sen man blev singe för ett år sedan (matglad dam) sen slutade jag jobba som kock i samma veva så två fåglar i en sten så att säga, börjat gymma en del och det är skönt, har som en gammal vana att alltid sitta med tyngder när jag tex sitter och kollar på film, då blir det 20kg vikterna. Men ska fokusera på kondis så man blir av med den klassiska "knutte" kroppen dvs stora armar och ölmage haha