Hej!

Är ny här på forumet. Har aldrig tyckt att jag har något problem med alkoholen, har nog aldrig tänkt på de över huvud taget. Men för ett tag sen så släppte en vän bomben, min vän sa att det tydligt syns att jag dricker för att fly. Det syntes på sättet jag dricker på och hur ofta. Det är alltså redigt full fredag och lördag som gäller och gärna någon enstaka öl kanske 3 dagar i veckan.

Jag tror att historian började med separation och har väl en rädsla för ensamhet och tristess. När han sa de tänkte jag direkt att det är dags att ta tag i problemet innan det börjar bli för stort.

Jag har bestämt mig för att ta tag i mitt liv bättre i övrigt se till att saker blir gjort osv. Har även tagit beslutet att inte dricka på veckorna. Givetvis ska jag sluta dricka själv också.

Nu till mitt problem eller snarare fundering. Jag vill inte sluta dricka helt då jag gillar det på många olika sätt. Vill dock styra upp det hela så att det inte kan klassas som ett problem i dom flestas ögon, kunna hålla mig nöjd efter 1-2 glas, kunna avnjuta en öl länge och inte bara tömma i sig den i längtan av nästa och kunna gå ut och komma hem lagomt berusad. Har "tyvärr" några fester planerade kommande helgen (en per helg) mellan dom festerna kommer jag inte dricka nånting, men vill gärna ha tips om det finns någon annan som har något bra knep att hålla sig lite i skinnet på fester?

Finns många trådar om att dra ner här med vissa tips. Jag har misslyckats själv ca 30-40 eller 100ggr med att dra ner, så är jag tydlig med det direkt.

Disciplin. Disciplin. Disciplin. Du måste sätta en gräns, kanske 3 öl eller likn, och sen aldrig (menar aldrig) gå över det. Svårigheten ligger i att efter 3 öl så skiter man ju i det. Så du måste dessutom genom ”3-öl-fuck it-attityden” klara av att sätta stopp. Om du klarar det ett bra tag (nått år eller så) så kanske du vänjer dig vid att det är en lagom mängd. Du kan varva med alkoholfritt eller vatten.
Men utan disciplin är det kört.
Sen måste du passa dig för att slappna av. Det kommer förr eller senare en gång då du tänker att ”idag kan jag släppa lite på tyglarna” och då är det kört, tillbaka igen.
Du kan säkert klara det, men jag tror inte att det finns några genvägar förbi en stenhård disciplin.
Jag valde efter år av att ”dra ner” att sluta helt.

Jag har provat många gånger att dra ner. Det har alltid fungerat fint första tiden men sedan har jag jag alltid trillat tillbaka i gamla spår igen. För mig gällde det nu senast att göra nåt radikalt och det var att börja med antabus under en än så länge obestämt tid. Det fungerar för jag skulle aldrig ge mig på att dricka med antabus i kroppen. Visst finns suget där då och då men eftersom det inte finns något alternativ så är jag tvingad att skjuta bort de tankarna. Familjen är glad. Jag känner mig mycket piggare och mer full av energi. Så skönt att vakna varje morgon utan bakfylla och ågren för vad man druckit, sagt och gjort. De tankarna får jag försöka fokusera på istället när det känns jobbigt! Men det är jag det , du kan säkert klara av det på annat sätt! Trevlig eftermiddag och kväll!

Hästen

Har tidigare tänkt att jag endast ska dricka öl, så starkare håller jag mig undan när det är mer fest. Vart en nykter fredag och har hittat en god mitt i veckan vän, alkoholfri öl! Smakar gott men är bara läsk.

Tänkte inte göra någon direkt radikal förändring till mitt drickande, dock kommer jag vara jävligt observativ till hur varje kväll går för mig. Såklart kommer jag sluta dricka på veckorna och dricka mer sällan än jag gör. Sen tänker jag ändra inställningen när man går ut och dricker. inte att man ska bli jättefull så man får en rolig kväll, utan att man inte behöver särskilt många öl utan man ska bara ha en kul kväll.

Så är det nog en fråga om disciplin. Det är arbetsamt att stå emot när du haft en tuff onsdag och ”förtjänar” lite liquid relaxation. Så oavsett så TROR jag att det är bäst att göra upp en absolut plan för vad som gäller och följa den. Skulle kalla det för LAGAR.

1. Inget i veckorna.
1.1 undatag 1
1.2 undantag 2
2. Max X glas x helgdagar på x tid (exempelvis)
2.1 undantag 1
Etc.
Sen följa det slaviskt. Läsa listan när du känner att ”idag så kan jag nog...”

Om man varit ute på hal is så tror jag inte att det är möjligt att ta sig tillbaka till fast mark ”på känn”. Det krävs strikta regler under lång tid. Du kan inte lite på ditt omdömme eller kropp. Det var ju det som ledde dig ut på isen till att börja med.

(What brought you here will not get you there)

Hur som lycka till!