Hej
Började en frivillig antabus behandling för en månad sen eftersom jag drack för mycket och naturligtvis pga alkoholism.

Senaste veckan har jag druckit ett glas vin vid 10 tiden på kvällen och det har gjort att jag somnar lättare. Jag har inte sagt detta till läkaren då antabus gör att jag dricker mindre och säger jag detta så får jag förmodligen ingen antabus.

Några synpunkter på detta vore kul för det är så svart att inte dricka när man är alkoholist.

Ett glas vin sen kommer biverkningarna från antabus och dom är nästan likadana som man har druckit, Röd i ansiktet, lite andnöd
typ allergi och tröt i huvudet perfekt så man kan sova

Jag går också på antabus sedan tre veckor, också det frivilligt. Jag skulle aldrig komma på tanken att dricka nån alkohol, i alla fall har det inte funnits i min värld sedan jag började med det. Jag tar en tablett Lergigan på kvällen som gör att jag kan somna lättare. Fråga din läkare om det. Det är inte vanebildande och hjälper verkligen, i alla fall mig. Om du börjat med antabus så gjorde du väl det för att skippa all alkohol för en tid? För mig är det så i alla fall. Alkohol och antabus känns inte som nån bra kombination. Inte ens ett glas. Lycka till och kämpa på!

Du vill verkligen få en förändring när det gäller alkoholen, att dricka mindre känns jätteviktigt för dig. Nu har du tagit ytterligare ett steg i din förändring genom att skriva här på forumet. Bra gjort!

Nu med hjälp av antabus lyckas du dricka mindre samtidigt vet du att det kan vara farligt att dricka alkohol då du tar antabus.

Att inte kunna sova är besvärligt och det låter som det skulle vara skönt för dig att få hjälp med det. Nu skriver du här för att höra lite hur andra resonerar kring det hela och söker lite tips och tankar kring din situation.

Hoppas det är ok att jag inflikar lite. Precis som du fått tips om här av en användare finns det mediciner eller annat stöd som kan hjälpa dig med sömnen. Men vad tänker du själv kring det? kanske finns annat än mediciner som skulle passa dig bättre.

Fortsätt gärna skriva och läsa här på forumet, hoppas du hittar något här som blir hjälpsamt!

Varma hälsningar,

Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet