Ångesten är total. Jag har gjort det igen. Druckit så mycket att hela kvällen är svart. Hemma på soffan. Min partner väckte mig tydligen tre i natt och bad mig lägga mig i sängen. Det kommer jag inte ihåg. Skäms så fruktansvärt mycket. Jag dricker kanske en eller två gånger i veckan men i princip alltid alldeles för mycket. Jag vill inte sluta, jag vill kunna njuta av gott vin och hantera det. Inte hälla i mig tre flaskor. Hur gör man? Måste finna styrka att ta mig ur detta för jag vet inte hur länge min partner orkar med detta och utan hen är mitt liv inget värt. Hur säger jag till hen att jag vet att jag dricker för mycket? Hur får jag mod att erkänna det?

Kan vara ett viktigt steg för dig. Det viktiga är att du erkänner för dig själv, att du inte kan hantera alkohol på ett vettigt och hälsosamt sätt. Du är inte ensam, vi är många som har liknande 'relation' till giftet. Men det finns ett annant liv bortom alkoholen som bl a handlar om fräschhet och frihet.
Din sambo vet redan om ditt problem.
Fortsätt att läs och skriv!

Så var man här igen. Skäms. Ångest. Varför gör jag såhär mot mig själv? Är inte värd skit. Nu jävlar, inte en droppe resten av månaden. I can do this. Dag ett idag!

Vad bra att du har hittat hit till forumet! Här finns det många kan jag lova dig, som har en annan förväntan och förhoppning om sig själv, men vaknar upp och inser att man gjort tvärtom. Det här forumet är så kraftfullt, för tillsammans kan man hitta styrka och strategier att ta tag i problemen.

Hoppas du vill skriva och berätta mera om din situation. Vad är anledningen tror du att du några gånger i veckan dricker? Vad vill du få ut av det? Och de dagar i veckan du inte dricker alkohol, vad är anledningen till det? Och hur känns de kvällarna?

På återskrivande!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet