Då är den här. Dagen med stort D. Inte Halloween men dock dagen då jag har varit vit sedan 2/10. Så trots att jag "fuskade" lite i början av månaden, så har jag faktist hållt mig vit sedan jag läste om uppmaningen här inne. Känns faktist jäkligt bra och är riktigt stolt över mig själv. Har som många andra här, lite andra problem med både fysiska och psykiska smärtor i kroppen som vanligtvis är enkelt att dämpa med alkohol. Men har tjurat mig igenom dem också. Har under denna månaden stött på både ångest attacker och abstinens, men även fantastiskt fina dagar med familjen och på jobbet. Har lärt mig en för mig viktig sak. Jag kommer aldrig att klara av att leva helt o hållet från alkohol.
Tragisk insikt? Nä, inte för mig. För desto viktigare så har jag kommit till den insikten att jag kan också kämpa emot de flesta dagarna. Jag kommer framöver inte lägga mig på rygg när jag fallit, utan så snabbt som möjligt börja klättra uppåt igen. För jag kommer att ha som mål att undvika fallen, men också att acceptera dem på ett sätt jag inte gjorde innan. Innan så har jag blivit otroligt deprimerad när jag trillat dit efter en vit period. Vilket har gjort att jag fortsatt dricka för att dämpa skammen inombords. "Ingen ide att sluta dricka, jag är ju ändå hopplöst kass och förlorad" osv osv. Det svåra kan nog bli att inte använda denna känslan som en trigger. Men svårigheter räknar jag blint med på denna alkoholens krokiga stig.
Alla ni kämpar där ute, ni har alla varit en otroligt stor del i mitt välbefinnande som jag känner idag. Jag har läst era inlägg, svarat en del. Men framför allt insett att jag inte är ensam i detta.

Bra kämpat fortsätt så.?jag är på ruta 1 efter ett återfall.
Men jag har bestämt mig att en dag kunna säga nej tack till alkohol.

Strulputte

Har följt dig och följer många andra här inne. Igenkännings faktorn har varit stor när jag läst dina inlägg. Hoppas din resa med kompisarna blir bra utan allt för mycket A. Du är värd en liten fylla men låt inte skiten ta över ditt liv. Du vet vi mår bäst av att dricka bubbel vatten och räkna vita dagar. ;)

nydag2018

Nja.. Jag skulle snarare säga att du är värd att vara nykter och att må bra! Vilket vi gör när vi inte dricker.
Grymt jobbat iaf med sober october!

Tack Mrx. Följer dig med och känner oftast igen allt du skriver om. Hoppas du får en bra helg. Glöm inte att plocka fram soda streamen. Kan vara farligt att böra för mycket bubbelvatten. Jag plockar fram kulramen nästa vecka och börjar räkna dagar igen.,
Kämpa på.

Då var det dags igen. 5 dagars supande och ner i botten så det dånar om det :(
Kan ju inte hålla igen och har mer eller mindre varit full dygnet runt sen i Lördags. Så nu sitter man hör med minnesluckor och fyllångest. Dricker inget idag, men vet ju vilket helvete man har framför sig. Skakningar, svettningar etc etc. fan !!!

Hum, det var inte kul att du trillade ner så djupt. Nu får du ta nya tag med att räkna vita dagar. Du vet ju att du kan vara utan A efter sober oktober. Ibland blir det knas men det kan ju bara bli bättre.

Tråkigt för dig att du åkte dit men bra att du nu slutat och kämpar på. Som du skriver har du några jobbiga dygn framöver men sen kommer det att lätta. Det som hänt är inget som går att få ogjort. "Bara" att resa sig upp, borsta av dammet och se framåt. Du kommer klara det!

Då är jag tillbaka på den vita banan igen. 5 vita att skriva in i almenackan. Men mängden jag drack i återfallet ser inte bra ut. Enl glasmetoden så fick jag under 4 dagars drickande på utlandsresan i mig en ” normal” månadskonsumtion. Suck. Känt mig jäkligt deprimerad de första dagarna, men klättrat uppåt och mår mkt bättre nu. Fick nyss en inbjudan på AW på Fredag. Vill inte ens gå, men är så jävla svårt att komma på ursäkter och bortförklaringar. Ska man ljuga ihop något, eller gå på den och dricka, eller tredje alternativet, gå på den och dricka alkoholfritt? Givetvis önskar jag alt nr 3. Men litar inte på att jag är lika stark som under Oktober. Vet inte om jag har pskyket just nu att stå emot om öl o vin står på bordet.
Jaja, är ju inte Fredag ännu iaf . Kämpa!

Våga tacka nej! Om du inte känner för att gå, så låt bli. Prioritera dig själv när du försöker göra en förändring och du ser risken i en AW. Behöver inte vara så svårt att motivera ett nej för AW den här gången! Du är inte i form, är trött och behöver ta det lugnt? Kanske kan funka? Är glad för din skull att du är inne på dag 5 (det är inte jag...)

Tack för ditt stöd. Jag spelade ut kortet ” jag mår inte så bra”
Så jag kom undan. Blev pressad citron med bubbelvatten . Idag är jag på dag 8 och har funkat bra senaste 5 dagarna . Men vinäger, är inte där ännu. Där jag rakryggat kan säga nej tack .. hoppas det kommer :(
Kämpa vinäger, Mrx o alla andra därute.

I dag är en sådan dag då jag bara vill glida ner till en pub. Ösa i mig alkohol och fly in i dimman . Men på ngt vis lyckades jag putta bort de känslorna . Jobbat som en idiot i två dagar nu och har lärt mig att det triggar igång mitt belöningssystem. Klart du förtjänar en fylla nu när du varit så duktig, bara ett par öl. Det är du värd osv osv. Fan heller. Blir kung Markattas äckliga rödbetsjuice och en promenad med hundarna. Denna ronden vann jag .
Kämpa !

Tomen, Vilken bra dialog du har med dig själv. Du liksom jag vet vad som triggar våra alkohol hjärnor. Jag sitter här och belönar mig med bubbel vatten och djup andning. Mycket på jobbet som JAG vill göra snabbt och effektivt just nu. Bara för att jag ska kunna kasta mig över nya uppgifter så fort som möjligt. Hög prestanda är ju min grej. Belöningen brukade tidigare vara nån bira och lite rödtjut men inte nu när jag slagit på bromsen.

10 vita dagar , men nu är det en sådan dör jobbig helg . I går ville jag släppa hela skiten men reste mig innan gonggongen räknade ut mig. Känns likadant idag och vet inte om kraften finns. Sitter en djävul på axeln o skriker om att jag ska ta bussen in till centrum , kolla höstarna och baaaara ta ett par öl. Hört det förr, min fru säger att det är jag som säger så. Men vet böttre vem det är. Alkoholdjävulen. Han som gör mig arg, förbannad, ledsen och patetiskt. Ändå är han så jäkla svår att borsta bort. Prövar att räfsa löv. Måste ut ur dagens lättja annars vinner den lille fan.
Kämpa kamrarater !!

Efter 12 dagar så stod jag inte emot längre. Föll pladask med en rejäl fylla,. Så gårdagen gick i ångesten tecken. Dum som man är så dämpade jag den med några glas vin. Sedan en för att kunna sova så tog jag en insomningstablett igår . Vaknade som ett vrak i morse. Gått i sömnen och tryckt i mig ytterligare 2. Suck. Bara att be frun gömma dom. För tydligen klarar jag inte av att hantera dem heller. Lågt lågt lågt. Brunnen är jävligt djup idag. Men bara att kämpa och klättra uppåt igen. KÄMPA !

Låter som du har det rejält tufft nu. Jag spåra ur lite i fredags men är tillbaka på banan. Vi är ju beroende människor se till att frun gömmer dina piller. Nu kämpar vi vidare. Det kan bara bli bättre..