Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Ler

Läser och följer ditt Liv .. Miss lyckad ? håller alltid lite utkik efter dig .. även om jag sällan kommenterar .. har ju hängt här även jag ett bra tag .. Du ska vara stolt över din resa och nykterhet .. och spännande framtid framöver .. med jobb o ev återförening .. tänker på att det verkligen går att styra och förändra sitt liv en hel del .. huvudsaken är att vi håller oss på den Vita Vägen .. Stor Kram till dig och en riktigt Trevlig helg i höstmörkret ??

Känns fint att ha och vara ”följare” på vår väg till frihet. Och att få ynnesten att leva i frihet från missbruk. Lyckönskningar till dig på din väg?Kram

Men det är den 22/11..Kanske inte spelar så stor roll, men fyller år samma dag?Kul att höra ifrån dig. Hoppas du har det fint på alla vis..Varm kram till ytterligare en stöttepelare?

Läser lite inlägg där vi har olika åsikter. Min strategi är att sluta följa och läsa personer som romantiserar alkoholen. Vi har alla vår väg att vandra. För mig är alkoholen en substans som förstör och förgör. Vi som fastnat i skiten, har fått problem som även drabbar närstående. Jag kunde inte tidigare förstå hur mina barn mådde dåligt när jag drack socialt? Man märker oftast inte sånt, eller vill inte se? Det går inte att ”slå” in kunskap om missbruk. Var och en måste vilja förstå själva. Vissa kommer att dö utan att ha förstått alkoholens kraft på våra hjärnor. Andra lär sig mer och mer..Jag vill tacka er på forumet igen. Ni har varit stöttande när det stormat❤️Varm kram?

Miss lyckad, jag känner som du.
Vill inte heller höra eller läsa positiva eller romantiska tankar om alkohol.
Jag känner mig så färdig med alkoholen nu och tagit rygg på de "veteraner"som tittar in och skriver här ibland.
Du är en av de första jag läste på forumet när jag hittade hit för ca ett år sedan och är en av de tre M:n...Mirabell och Mary Poppins var ju också aktiva då.
Vet du något om dem?
Vinäger och Jasmine är ju kvar och Amanda som inte skriver så ofta.
Men det är så skönt att känna stödet härinne!
Kramar
???

Härligt att höra ifrån dig..Nej, jag vet inte hur det gått för dom andra..Däremot följer jag Lim och Mm när dom skriver. Många andra också såklart..Tänker på vissa på forumet, hur det går för dom..I en aa-grupp jag besökte så var det en som berättade om olika drinkar han var sugen på!! Det är verkligen inget som gynnar någon..Trodde knappt det fanns så korkade personer..Ha det så fint..Kram

idag är det min födelsedag, och 3 år som nykterist. När jag ser bakåt, så är det som 2 olika liv..De senaste åren som a-missbrukare var inte kul på något vis. . Hela mitt liv kretsade kring alkohol. Alla aktiviteter var roligare med alkohol. Min energi fick jag av alkohol. Kroppen förändrades till plufsig och Vinmage.. Beroendet härjade i hjärnan. Mycket av mina pengar gick till bolaget, det var viktigast. Tills jag blev nykter..Ett steg i taget..Konsekvenstänk..Spela hela filmen, HALT..Stöttning av barn, vänner och från er på Forumet❤️..Ett nytt liv har jag nu..Ljusår från skammen och skulden jag slängde bort med dom mosade vinkartongerna till återvinningen..Ha en fin dag alla?Det går att bli fri från alkohol..Födelsedagskram från en glad och nöjd miss lyckad❤️

Grattis till 3-årsdagen! Härligt och inspirerande att läsa att du har lyckats vara ifrån alkoholen så länge. Ha en fin dag!

Och Godmorgon miss lyckad!
Det är så extrs kul att få säga grattis till forumvänner som hållt så länge.
Det inspirerar!!
Ha en härlig och rolig födelsedag!
?????

Lim

Grattis i efterskott kära miss lyckad ??? 3 år. Tre år!! TRE ÅR. Det är så himla bra. Du är så bra!

Vad fint att du och sonen firade tillsammans med ditt ex. Jag blir så glad för er skull.

Tänk att efter såhär lång tid är du fortfarande min största inspiration och "partner" i nykterheten. När det känns svårt tänker jag ofta på dig. Att du är nånstans i landet lika nykter som jag och med samma beslutsamhet som jag. Med samma tankar om alkohol och med samma engagemang kring att vara en nykter förälder. Tack för det bästa miss lyckad ❤Jag är så tacksam för dig. Och tacksam över att du fortsätter att skriva.

Massa kramar!! Och en skål i kaffe!

Och jag tänker på dig?Du och jag har och har haft lite liknande händelser i livet. Jag har precis fått barnbarn för första gången, och varit och hälsat på babyn tillsammans med min f.d. Det kändes bra. Jag vet inte om det blir vi i framtiden, det får vi se..Du är stark lim. Och gör dina val så du får en fin framtid. Det enda vi kan göra är att säga hur vi vill ha det, så får mannen göra sina val, och stå för det. Varm kram till min fina vän???

Till er mm och mt..Ni är mina förebilder och vänner..Det är många gånger under dessa nyktra år jag fått hjälp och tänkt på er båda..Så skönt att känna när du blåser mig i nacken mm❤️

Med jobb och hemmasysslor..Jag har just nu för mycket att tänka på och göra..Jobb som jag inte trivs på men rädd att stå utan, så ekonomin blir lidande. Elda, fixa med ved, skjutsa ungar, jobba, renovering.Tänker på att om jag bott i lägenhet hade jag kunnat sitta och rulla tummarna..Det är inget jag vill. Tror det hade varit lurigt för mig också med för mycket fritid..Då kanske tristessen gjort mig mer benägen att dricka..Därför tror jag att när man ska sluta med ett missbruk, så bör man ha sysselsättning i lagom dos..Framförallt sånt man blir nöjd eller glad av..Ungdomarna jag jobbar med nu känns lite gränslösa..Mycket fula ord, gap och hög musik..Detta hvb-hem har nog haft för mycket vikarier och för lösa boliner(heter det så?) Hoppas det går att få lite lugnare på det hemmet. Ungdomarna har alla en brokig bakgrund med föräldrar som har missbruk eller psykisk ohälsa. Ha det gott..Kram?

Förstår att vissa inte vill känna sig utanför och väljer a-fria drycker som vin och öl..För mig är det inget alternativ..Har aldrig varit intresserad av smaken(blä) utan ruset..Därför är jag försiktig..Råkade dricka 0,75 procentig cider på kalaset här hemma. Som en vän köpt..Slängde ut resten.Hellre för försiktig än att få sug..Jag vill aldrig mer dricka alkohol. Punkt. Livet kan vara tufft fast jag inte dricker..Varför göra det ännu värre då...Kram?

Starkt av dig att dumpa resten av cidern! För mig funkar alkoholfria alternativ (har bara provat öl) bra än så länge, men jag är ju helt gröngöling på det här, men det är klart: ruset och kicken är ju ett kapitel för sig..
kämpa på!!

Vilken styrka du förmedlar. Wow! Trots att du är less på jobbet och ibland alla sysslor, så vänder du det till något positivt.

Tror också att det är viktigt att på lagom nivå ha något att göra, främst under den första tiden av nykterhet.

Vad gäller A-fria alternativ är jag glad för att de finns. Älskar öl och att t o m kunna få en IPA som smakar bra, men som är ofarlig, är en förmån.

Tack för kloka ord, både här och hos mig, och för att du finns här. ?

Kram