Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Anders 48

Nykter o glad för det! Kommit igång med träning ordentligt. Slutat med lugnande mot ångest och insättning av SSRI. Nu är det jag, depptabletterna, motion o träning, och nykterheten som skall göra jobbet. Fast nykterheten först. O ett minskat intag av Imovane. Går åt rätt håll!

?

John-Erik

Går ju bra för dig.. toppen att höra:-)
Du.. jag undrar hur mycket Imovane du tog/tar. Till natten bara då?
Jag har ju Imovane också men försöker undvika medicinen p.g.a vanebildning.
Tar 5 mg. ibland när det är kört för sömn.

John

Anders 48

Just nu försöker jag klara mig på 1/natt. Ibland blir det 1 1/2-2. Om jag vaknar om. Den sista halvan sitter ju i del av förmiddagen. Så det är mitt mål att komma ner till 1/natt. Mitt delmål. Efter det får vi se......

John-Erik

Ok. det är inte så farligt då.. Mängden är trots allt inte livsfarlig s.a.s.
Sömnen är det svåraste. Har du försökt med en kombo av Melatonin, Atarax och Propavan?
Gabapentin är också bra men kanske inte för alla då det har biverkningar och kan skapa ett beroende.
Jag tror att man kliva ur lättare gällande Imovane om man landar i ett eller flera mjukare preparat i en period.
Lyrica är bra för att förvilla hjärnan ur Imovaneberoende men Lyrica kan också ge ett beroende :-(.
Lyrica och Gabapentin är samma av samma släkte
Gäller att lura hjärnan tror jag.

Bästa hälsn. John

Så bra jobbat Anders att du kommit ner till 1 Imovane/natt. Det är inte lätt att lämna bort dom. Jag försökte tre nätter utan men blev galen när jag låg vaken till 2, 3 och ännu längre. Så jag anhöll om nytt recept och fick det. Att inte sova är heller inte bra. Nu sover jag bra på 1 per natt. Jag tror mest det är psykiskt, tror det skulle fungera med sockerpiller...Som John säger gäller det att lura hjärnan. Det är ju inte meningen att man ska ta dom under längre tid, fast min läkare skriver på receptet "permanent läkemedelsbehandling"!? Hmm jag skjuter upp beslutet ett tag till...

Anders 48

Tack för era kommentarer John o Santorini! Önskar nästan att det skulle stå "permanent" behandling på mina recept?! Skulle kunna leva med det! Tror att min läkare tänker lite så - men skulle väl inte uttrycka sig så.....?

Jag skulle självklart vilja vara helt "ren", men jag har ingen brådska att komma dit! För mig gäller att jag inte dricker alkohol. Prio ett o inget annat. Jag är "nästan" nere på 1 tablett/natt. Ibland 2 - och ibland 1/2 på dagtid mot ångest. Tokigt? Ja, men jag är nykter!

Jag tar en dag, och ett ting, i taget. Kommit igång med träning, lagom men på allvar, och njuter av det. Börjar hitta mig själv igen, även om det fortfarande innebär en och annan sömntablett.

All styrka till er som kämpar nu när helgen står för dörren.

Det är nykterheten, sen får annat ta den tid det tar. Inte allt på en gång, det blir sällan bra. Men utan nykterhet funkar inget annat heller. Det är verkligen överväldigande ibland, lyckan över att ha kommit ur missbruket. Vi håller fast vid den.

John-Erik

Helt klart bättre med lite piller än alkohol. Vad gör det om det blir livslångt?
Vet en person som varvade Stilnoct och Imovane för att lura hjärnan och denne tyckte att det fungerade och då med läkarens
goda minne.Vederbörande kunde hålla uppe med bägge preparaten periodvis på detta sätt.Beroendet uteblev.. Låter otroligt. För bra i mina öron.
Kanske fungerar, men Stilnoct är för potent så själv skulle jag aldrig våga.Stilnoct är absolut bäst för korttidsanvändning. Det är nästan som narkos
för mig. Synd att det är så starkt.. Allt som är bra är för farligt.I USA ex.vis är det inte lika tabubelagt som i Sverige med sömn och lugnande medel. Där
käkar var och varannan något för att lindra sina själsliga tillkortakommanden inkl. sömnproblem. Läkarna i Sverige har en negativ inställning
per automatik om man frågar om något lugnande eller sömnmedel. Då blir det en lite skämmig atmosfär direkt mellan patient och läkare.
Lite konstigt kan man tycka eftersom sömnsvårigheter är den näst vanligaste åkomman bland befolkningen i Sverige läste jag nyligen.
Det är bara magproblem som slår sömnproblem. Vi kämpar på tillsammans med sömn, mediciner och utesluter kompisen A givetvis.
Träningen är mitt bästa val just nu... ger skön trötthet..

Styrka till er...

John

Anders 48

Jo....nykterheten är prio ett! Och om jag nu aldrig lyckas sluta m sömnpillren? Kanske är jag är en sämre människa då? Finns nåt Lutherskt över att man skall vara "ren". En dygd. På nåt sätt..... Om jag nu får fortsätta livet ut - so be it. Dock så vill jag ju inte missbruka o överdosera för att få "ruset". Det är en annan sak.....

Trevlig helg till er alla.....

Men nej. Typ NEJ NEJ igen. Du gör det utmärkt. Alltså hur många äter inte sömntabletter?
Alltså se bakåt på din resa. Du är grym. Så jäkla grym.

Ps ja jag är ute o cyklar men inte nu för det spöregnar - Nykter? Självklart!
Orkar bara inte vara här, jag vet inte hur jag ska förklara det.....
får en känsla att jag inte orkar med. Det blir för mycket.

Kikar dock alltid efter din tråd, och några andras.
Ett par stycken som jag har någon form av speciell
känsla för...

Varm kram

MM

John-Erik

Piller har vi ju pratat om.. inte fan är det så farligt..Det är värre med alkohol..
Knapra på du till natten. Utan sömn förgås vi. Du är en bra människa även
om du käkar Imovane. Många gör det inkl. u.t. Klarar mig inte utan pillz.

Sköt om dig nu :-)

/John

Clarissa

Hej hej. Jag har varit inne i detta forum många gånger, men nu har jag blivit medlem. Tycker att folk är så bra på att peppa och "höra" den andre här. Jag har tidigare haft problem med alkohol på så vis att jag drack mellan 2-4 starköl efter jobb flera gg i veckan, kunde dock vara utan också i samma vecka. Det är mer än ett år sedan. Jag tog också Imovane till natten (gör fortfarande och sedan 4 år). Anledningen till att jag skriver i den här tråden är just Imovane och hoppas på svar. Jag tror jag får dagabstinens av den. Har läst på om Imovane, länge och väl.
Hade även Oxascand, åt dessa i över 1 år och trappade ut dem, nu 8 veckor sedan helt fri från de. Hade utsättningssymtom även när jag inte börjat tappa ut och som var riktigt vidriga. Men tror inte det är dem som ger mig ångest. Är det någon som fått besvär utav Imovane? Får ångest under dagen, den kan sen försvinna på kvällen. Tack för att ni läste mitt meddelande

Hamnar man på en öde ö eller apokalypsen kommer så kan det ju bli jobbigt att gå på piller. Men i övrigt så har jag integrerat mitt knaprande i min identitet och vardag. Depppillren vi diskuterade tidigare är mina ständiga följeslagare. Jag kommer ta mitt sista samma dag jag tar mitt sista andetag.
Fuck it, om det gör mig till en bättre människa så. Men jag fattar hur du menar.

John-Erik

Hej!

Man kan få dagabstinens av Imovane. Vad du än gör, ta det inte på dagen för att mota abstinensen.
Jag tar max 5 mg till natten. Men håller uppe perioder då jag tar en kombo på Propavan och Atarax istället.
Funkar bra.. Försök hålla uppe med Imovane och ersätt då med något annat som inte innehåller benzoliknande
preparat.. Det värsta är att många preparat som man kan trappa ned Imovane med också är beroendeframkallande.
Kombon ovan hjälper inte fullt ut vid nedtrappning men ger sömn och lindrar abstinens rätt bra..
Lyrica är bäst för nedtrappning/utfasning av Imovane men är beroendeframkallande tråkigt nog.

Lycka till

John

Jag tar också Imovane till natten. Efter sömnproblem med tillhörande tankar och snurr i skallen så är det skönt att ta ett piller och veta att man får sova. Kanske det är psykologiskt så att sockerpiller skulle funka lika bra? Mitt mål är att sluta med dom men inte riktigt än...Som alltid.

Faktiskt så har jag ibland känt mej nedstämd och lite orolig på morron utan nån egentlig orsak. Har nog tänkt att det kanske är pillren. En annan biverkning är att de ger hunger och kolhydratsug. Jag har ibland nästan glömt att jag varit upp och ätit en smörgås eller ost och kakor. Hittat smulor i sängen. Googlade på det och flera beskriver det. Plus en hemsk smak i munnen har man dagen efter. Så jag ska nog göra ett nytt försök att sluta med dom.

Anders 48

Tack för era kommentarer. Som alltid kloka tankar. Jag "rullar på". Träningen börjar att kännas "normalt". Skönt att ha kommit igång....mår över lag mycket bättre än för 2-3 månader sedan. Glad för det!!!!

Läser härinne nästan varje dag, men ligger lite lågt med skrivandet. Går ju i perioder det där.

Kram till er alla kämpar! Och, lite i förtid, God Jul!?

Blir så glad att du mår bra. Jag tänker ofta att.. Att leva nyktert under en längre period är att hitta sig själv. Under mina år som nykter har min hjärna växt till sig och mognat. Jag har växt otroligt mycket som människa. I mig själv. Känslor finns som jag inte visste om att jag hade. På gott och ont. Och även om det ibland är på ont - att behöva känna allt - så är det ju ändå jag. Det är så här jag är. Livet är inte alltid bra men det ändå livet som det är. På riktigt. Face it - liksom. Det känns ärligt att vara nykter.....

Vet inte varför jag ville skriva det men nu gjorde jag det.

Kram på dig

MM

Trevligt att se er här Anders och MM. Skönt att det rullar på. Jag håller med precis allt du skriver MM. Man hittar sej själv, på gott och ont. Det är ärligt. När jag hör om alkoholen och julen, vilket problem det är för många familjer, då känner jag mej väldigt stolt och nöjd med mej själv.
Många föresatser jag har misslyckats med men jag har klarat av att bli nykter. En stor och viktig sak. Betydelsefull för mej och alla i min omgivning. Ha det så gott, vänner.