Jag vill att det är slut nu. Det tar så mycket tid. Jag älskar mitt liv och vill inte dö för att jag skadar min hälsa. Jag sa dricka upp denna box och dricker jag inte allt i kväll så sticker jag hål på den och sen är det slut

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Så skrev jag för 6 månader sen. Inte en droppe sen dess. Det går bra!

Hade jag lovat mig själv att sluta dricka eller minska..Massor av gånger föll jag igen..En gång slängde jag resten på bag-in-boxen i soptunnan på morgonen..För att fiska upp den igen till kvällen..Jag ville så gärna få kontroll på mitt drickande..Det gick till slut..Men man måste ta beslutet för sin egen skull, ha strategier för olika tillfällen. Sätta upp en plan, och jag tog en dag i taget, ibland en stund i taget..Det går att bli fri från supandet. Läs och skriv på forumet, det är jättebra..

fr

Tack för svar. Jag har haft flera användarnamn här och skrivit om allt möjligt men jag kommer inte ihåg dom till nästa gång jag vill skriva. Jag tror inte alls att man måste ta besluten när man är nykter. Det är jättelätt bestämma saker då. Man behöver bestämma när man mår dåligt och komma ihåg varför man tar beslutet och att det är på allvar. Jag menar allvar. Och jag kommer ihåg inloggningsuppgifterna denna gång!

Det är det bästa, så man är vid sina sinnens fulla bruk..Det har skrivits allt möjligt på fyllan på forumet och det brukar inte sluta så bra..Men det smartaste är att inte skriva onykter på några medier, det kan ju bli fel..Om du läser mycket på forumet så hittar du nog strategier som passar dig..Rom byggdes inte på en dag..För vissa går det lättare, vet inte vad det beror på? Men alla har stora möjligheter oavsett..Kram

21 dagar är en magisk gräns har jag hört. Vill också dit, är på väg...dag 12 idag?
Styrkekramar till dig och mig och alla andra kämpar???

Lördaghelaveckan

Önskar jag var där, har aldrig kommit så långt i min strävan efter nykterhet men nu lever hoppet.
Berätta gärna mer, hur mår du?

Starkt jobbat?

fr

Tack för uppmuntran och glada tillrop! Alla här gör det bra som hittat hit och försöker. Jag mår bra och det går bra. Men det käns lite som när jag slutade röka för 20 år sedan, att ok nu har ja rökt min sista cigg och ska aldrig mer röka och sen i nästa sekund kom tanken att åh vad jag är bra som slutat röka det kan jag fira med en cigg:). Men jag har inte inte börjat om med röka. Jag tänker att jag kan röka en annan dag om jag vill men nu när jag mår så bra utan cigg så skulle jag aldrig komma på tanken att förstöra hälsan med rökning igen. Även om jag kan om jag vill. Och lite så känner jag med pimplandet just nu, att ja kan dricka hur mycket jag vill om jag vill. Massor! Jag kan ta ut all semester och dricka dygnet runt om jag vill men just nu så vill jag inte det. Jag vill må bra och hinna med annat. Och den tanken räcker just nu:). Aldrig igen och aldrig mer är kanske lite för abstrakt för en hjärna med ständigt belöningsbehov, just nu här och nu är mer konkret. Och det funkar för mig just nu och det är bra. Hittade en skoj app också, Sobertime som räknar timmar sen sista glaset och pengar man tjänar på att låta bli, och några nya tänkvärda ord varje dag på displayen. Hundratalstimmar och kronor gör att man känner sig lite duktig:)

fr

En stund i taget och en dag i taget. Jag har ändrat hur jag dricker till att inte dricka alls för tillfället så jag flyttar min tråd hit istället. Jag kanske får flytta tillbaka den sen men just nu är jag här för att jag vill det. 26 dagar.

Anders 48

Grattis till dina 113 dagar - nästan 4 månader. Vilken prestation. Fortsätt på den vägen du slagit in på. Wow!

fr

Tittar in här i bland och läser vad jag skrev. Tack för stöd och kämpa på. En liten stund i taget.

Vad skönt det måste vara att ha så många nyktra dagar bakom sig???

Jag har precis börjat min resa (dag 15 idag) och är helt övertygad om att jag inte vill lägga mer tid på att dricka alkohol som bara förstör

Kramar ???

fr

Bra att du hittat det som gör att du kan avstå. Alla har sitt skäl till att avstå, gäller bara att hitta det. Under 30 år har jag tänkt, aldrig mer, måste dricka mindre, skuld skuld skuld och en massa "inte" och "måste". Först när jag landade i att ja ok, jag kan vara hur full jag vill för jag bestämmer själv vad jag göra så gick det så lätt att lägga det åt sidan, jag har så mycket annat jag vill göra och som jag inte kan när jag har druckit. Märker att hälsan är bättre och min familj gladare. Har varit för mycket vardagsdrickande, typ en flaska vin om dagen jättelänge. Det är väl inte så roligt att umgås med sån person.

Lägg din tid på sånt som gör dig glad och lycka till, du kommer inte att ångra dig:)

En dag i taget är det ende jag kan rekommendera. Vill definitvt inte vara negativ men jag klarade nästan 2 år utan dricka sen började jag igen, jag fick höra om 2 års gränsen och trodde jag var i hamn men icke sa nicke. Hela sommaren har nu gått och övergått till vinter och först nu har jag kommit på banan igen. Men under min period försvann hus och hem, familj och de planer jag lagt upp för hösten som var att studera för att sen vara garanterad jobb så jag kunde försörja min familj. Inte allt är borta, familjen och hemmet kom tillbaka, jag har återigen fast mark under fötterna och passande åtgärder har satts in, men min osäkerhet tar över vardagen snart. Vet att jag kan vara utan frågan är bara hur länge? Jag önskar att jag kunde säga att denna gång kommer jag att fixa detta, men det kan jag inte. Därav min rekommendation till dig, en dag i taget. För det är verkligen så. Jag bestämmer mig först på morronen, som nu idag, om jag ska låta denna dagen vara alkoholfri eller inte. Idag blir det så och jag hoppas på att morgondagen blir den densamma.

För mig är det mycket enklare att säga aldrig mer för då vet jag hela tiden hur jag ska förhålla mig. Behöver aldrig tvivla eller dividera med mig själv.
Detta har jag kommit på ganska nyligen för innan har jag länge försökt med en dag i taget. Och det har verkligen gjort mig osäker och svajig. Jag har aldrig kunnat hålla mer än 4 veckor.
Nu har jag inte ens hållit så länge men mitt tänk är helt annorlunda denna gång.
Så jag är hoppfullt stabil?

Lycka till och kämpa på!
Har du klarat 2 år tidigare så fixar du det?
Kramar ???

så jättebra!! På mig funkar det aldrig, har lovat mig själv och andra att aldrig mer dricka 1000 tals ggr, det är som om jag skulle lova någon att jag aldrig mer ska äta godis, ta en cigg, eller göra något som inte är bra för mig nånsin mer. Jag är en sån där typisk" fixar-inte-förbud" människa som nästan på trots måste göra tvärtemot de regler som sätts upp eller åtminstonne ändra dem lite så det passar mig bättre. Jag hoppas att jag denna gång ska lyckas. Jag vill lyckas, jag vill inte ha en "klausul" där det står med liten text: Får ej förtära alkohol FÖRUTOM i vissa sammanhang, men jag vill heller inte lova och därmed förbjuda mig själv. Jag är princip fast när det gäller löften, bryter jag ett löfte är det lika med att jag ingenting är värd som människa och det pallar jag inte...

Minska.Nu

Uppmuntrande app. Tack för tipset. Nu inne på mitt 4:e helnyktra dygn. Stolt över mig själv.