Fyller ångest

584 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tomen
Gran canaris

Fan vad gott med lite semester är du värd efter allt kämpande här. Förstår din situation med era vänner. Kanske en ide vore att vara tydligt från början , tex ingen alkohol för mig förän solen gått ner, Ni är välkomna på balkonghäng men jag tar inget så länge solen är uppe . Bara en ide . Söker på att du kommer på något bra . En fördel är ju att det ör snabba solnedgångar dör nere :))

Kämpa !

Mrx
De dricker rejält

Femina, våra vänner dricker rejält. De är sådana som kan åka till Åland två dagar på raken för att handla taxfree. Finns en viss risk att de kommer att bli lite besviken på oss. De är ju mest van att umgås med oss när vi druckit. Därför kanske jag känner pressen att börja med bira runt lunchtid. Vi har rest tillsammans tidigare och jag vet hur det brukar vara. Jag kommer säkert att hitta på något bra för att slippa ligga vid poolen och hinka bärs. Det gäller bara att hitta en strategi som håller hela vägen.

Femina
Nya vanor

Eftersom ni inte blivit absolutister utan bara drar ner på er egen A-konsumtion så kan ni förhoppningsvis ha en trevlig semester med era vänner ändå, även om ni drar ner på ert eget drickande och varvar med vatten, iste osv. Risken är ju dock att ni helt enkelt inte kommer ha "lika kul och trevligt som förut" tillsammans för balansen har rubbats. Men, ni kanske ändå inte har samma gemenskap längre utan stora mängder A. Det är bara det jag menar. Och då får man välja och rannsaka sig själv vad som är viktigt och om det är värt det? Vem vet, nästa år kanske ni åker en vecka utomlands själva och njuter av det eller reser med andra vänner som dricker mindre? Jag har aldrig hört talas om folk som reser på två kryssningar i rad för att handla mer taxfree. Hur kul vore det?
Jag hoppas innerligt att ni får en fin semester.

Mrx
Mardröm

Hade en hemsk mardröm i natt. Drömmen handlade om att jag var full och vaknade bakis. Drömmen var så stark att jag vaknade. Jag var förstå nykter men hela drömmen var konstig. Är det fler som upplevt något liknande?

Luddrigt
Jag har sådana drömmar. Mer

Jag har sådana drömmar. Mer ofta under de första vita veckorna. Vaknade med ångest för att jag trillat dit igen, skönt att upptäcka att det bara var en dröm. Men som sagt, de kommer mer och mer sällan nu efter 42 vita dagar. Ha det så bra!

Mrx
Jag är full

Förlåt jag är full. Va ska man göra med mig!

Crna macka
Sluta dricka alkohol? Du är

Sluta dricka alkohol? Du är ansvarig, så frågan du ska ställa är vad du ska göra med dig själv. Bestäm dig, dricka eller inte dricka. Bestämmer du dig för att sluta dricka, drick inte mer, aldrig. Vik inte ner dig vad som än händer.

Mvh

Mrx
Jag ser ett mönster

Jag ser ett mönster i mitt drickande. Har varit full 6-7 gånger sedan den första september. 5 av dessa fyllor har inträffat på en fredag. Jag har alltså väldigt många vita dagar i bagaget. Tidigare har jag typ varit full 2-3 gånger varje vecka. Alltid samma visa med öl och rödtjut i för stora mängder. Tycker om dessa drycker men skulle må bättre om jag inte drack tills jag stupade. Funderar om någon här inne har lyckats bryta ett dåligt dryckesmönster och blivit "normal" konsument. För mig känns det väldigt avlägset att helt sluta dricka alkohol.

Mrx
Min vän dräger visar 0,59

Min alkoholmätare visar 0,59 nu nr klockan snart är 13. Jag satt uppe till klockan 03 i morse med min vän (ovän) herr rött. Känslan i morse (inatt) var att jag kände mig varm och skön i kroppen. Ingen värk i axlar och knän. Känslan i sig själv var skön men resan dit via alkohol var inte den bästa. Jag är kontroll freak och ser nu att jag har skrivit massa dynga på FB i mitt rus. Inlägg om gamla tider som kommer från min ungdom. Nu kommer jag att älta detta i hjärnan resten av dagen. Varför skriva om saker som jag upplevde förv30 år sedan. Inte många som lever idag kommer ihåg den tiden.

Crna macka
Jag har inte klarat det

Jag har inte klarat det iallafall och gudarna ska veta att jag försökt. Under en period var det det enda jag ville. Försökte allt, inte dricka sprit, bara köpa öl, dricka vitt vin . Intet dricka med kollegor, bara dricka varannan månad, endast dricka själv, dricka med sällskap, bara dricka på krogen, endast utomlands, bara på semestrar osv osv. Provade även naltrexon under en period.

Nu dricker jag inget, den största vinsten är att jag slipper förhandla med mig själv.
Jag säger nej, jag dricker inte och skiter fullständigt i om någon skulle bry sig. Jag är med på fester, AW's och gör sånt som jag gjorde förut, om jag fortfarande tycker om det.
Men jag vaknar inte med ångest eller funderar på om jag gjort bort mig. Behöver aldrig fundera på om jag skulle dricka mindre alkohol.

Har hittills inte läst om någon på Ah som klarar att återgå till normalt drickade, vad det nu är, och jag började läsa när det drog i gång runt 2007 eller så. Har följt massor med personer. Själv så registrerade jag mig först 2018... Jag använde tiden mellan 2007 och 2018 att försöka dricka normalt....

Mvh

en annan Micke
Sorry MRX

Men din strategi funkar inte, om du har 0.59 mitt på dagen så är det kraftigt fel.
Den halten är den rekommenderade att peaka på för att ha roligt med alkohol, det har inte du.

Du kan nog tyvärr inte räkna med att bli normalkonsument i dagsläget, å förresten vad ÄR en normalkonsumtion?
Det faktum att du (när du dricker) dricker till du stupar och eller till det tar slut säger väl att du är smittad av sjukdomen alkoholism.

Du borde inte vara i närheten av alkohol på ett bra tag.
Att "handla hem" till helgen och det tar slut innan festen säger väl ändå en del, eller hur.
Jag menar absolut inte att vara fördömande eller nedlåtande men du måste sluta lura dig själv för att nå dit du säger dig vilja nå.

Jag kan rekommendera dig ett besök på AA.
Där kan du inte ljuga för vare sig dig själv eller andra.
Där kan du få stöttning och insikt utan skamkänslor.

Är du bestämd i din vilja till förändring, kliv in på AA och ge det några chanser.
AA funkar inte för alla men en sak funkar där för alla, det är ett "uppvaknande", testa.

En sista sak, du är inte ensam, det finns alltid stöttning att få, men du....Inget FB på fyllan, det är aldrig bra :-)

Mrx
Tack för stödet

Crna macka, vilken resa du har gjort. Jag har bara börjat min mot ett sundare liv. Just nu TROR jag att en återgång till normalt drickande är möjligt. Ser dock att jag hittills inte kunnat leva upp till detta mål. Idag känns alkohol mer som en fiende än vän. Kommer inte att dricka en droppe A idag.

en annan Micke
Bra början...

Så länge man tänker finns det hopp :-)
Om du mått som du gör nu av att äta äpplen, hade äpplena fått en ny chans då?

Jag ska ut å gå en runda med min vovve, häng med, ta en promenad, rensa hjärnan.
Fyll lungorna med syre så syns vi på en fika efteråt :-D

Stay Strong

Mrx
Ångesten är svår.

Ångesten har härjat i min hjärna hela dagen efter gårdagens vurpa. Jag var väldigt anti alkohol som ung. Jag hade en far som drack dagligen men blev sällan full. Han gömde sprit i garaget alla i familjen visste att han gjorde det. Morsan hade tröttnat på att han drack så hon lät honom hålla på att smyg supa. Jag vet att flera på den sidan av släkten har haft problem med alkohol. Jag är tydligen i samma situation även om jag inte har insett det fullt ut. Dricker inte ofta men när jag dricker blir det alltid för mycket. Ibland är det väldigt svårt att ta in fakta och stå för sina misstag. Jag känner inget sug men när jag dricker har jag inga bromsar. Skulle vilja påstå att jag är allergisk mot alkohol men kan inte låta bli skiten. Hur ska jag få min tröga hjärna att inse detta faktum. Jag som alltid hävdat att vi själva är vår egen lyckas smed.

Mrx
Promenad med fika

En annan Micke, vad nice det låter med en promenad med vovven. Hakar gärna på nån gång. Promenera väldigt mycket själv och ska skaffa vovve när jag får pension om Si så där 10-12 år.. ,;) om jag lever vill säga.

en annan Micke
Promenaden ...

... var nice, men nu var det mer en imaginär promis jag bjöd in till. Vi är nog inte i närheten av varandra geografiskt skulle jag gissa. Promenader och en hund är bra för oroliga själar.
Vi myser i soffan, brasan och ljusen är på upphällningen och snart är det dags för sömn.
I morgon är en ny dag, den första i resten av våra liv, den blir en bra start på resten av kommande 👍😀

Mrx
Nykter och fin

Ikväll är jag nykter och fin. Nu kämpar jag vidare på min förändringsresa. Har bestämt mig för att ha många vita dagar framöver. Gårdagens urspårning var en jävligt bra tankeställare för min del. Tänkte försöka ta upp min träning igen. Jag promenera minst 10000 steg om dagen men känner att kroppen behöver mer aktiviteter.

Crna macka
Något som stämmer på mig är

Något som stämmer på mig är ordspråket, Först tar mannen en drink sedan tar drinken en drink, till sist tar drinken mannen.

Kan inte heller sluta när jag väl börjat dricka, därför gör jag allt för att inte ta första glaset. Problem löst.

Mvh

Mrx
Ordspråket passar på mig

Crna macka, Ordspråket stämmer väl in på mig. Ska försöka tänka i dessa banor framöver.

Tomen
Jag är full

Mrx
Jag har varit på resa och har idag min första vita vinglande dag på 1 vecka . Jag vet att vi ör hopplösa, vi som alltid faller. Men Hej Du Kompis. Vi har stöttat varandra jövligt bra genom våra vita perioder. Jag står redo för att hjälpa dig upp. Behöver ju dig , så se till att ta dig igenom detta och kom hit. Kämpa Kompis !!

Mrx
Nu kämpar vi vidare

Tomen, skönt att höra ifrån dig. Vi stöttar varandra och börjar räkna vita dagar igen. Jag vill aldrig mer ha fylle Ågren. Vi fixar det här tillsammans med hjälp av forumet. Jag tänker delta i nästa IRL träff vid Liljeholmen. Hoppas många andra forum kompisar har tillfälle att delta..😀

Tomen
Liljeholmen

Jag kommer försöka ta mig dit :)
Då kan vi dela en flaska vatten :)

Mrx
Skön tisdag!

Skön tisdag, vaknar pigg och utvilad. Innan vi somnade igår pratade jag och frun om alkohol konsumtion på vår kommande resa. Ärligt, jag fick ångest påslag av att prata om A. Innerst inne vill jag fortsätta räkna vita dagar även under semestern. Jag vill göra ett försök att ha en totalt nykter semester.

en annan Micke
Bravo...

Härliga tankar, keep up the good work.

Finns viljan finns möjligheten.
Hitta andra belöningsformer än alkohol.

Stay Strong

Vinäger
Bra där!

När jag i början ställdes inför extra stora utmaningar, lyckades jag lura A-hjärnan med att tänka "jag låter bli nu, för jag kan ju alltid ta något senare". Så körde jag det situation efter situation. Kanske inte världens bästa strategi i förlängningen, men i det mest kritiska förhandlingsläget kan det tillfälligt funka. Du har ju rejält ökat dina chanser att lyckas genom att redan nu önska en vit semester.

Lycka till!

Tomen
Semestern

Förstår precis hur du menar, man tycker att allt slås i spillror och det var onödigt jobb att räkna dagar. Men tänk tvärt om, varje ny vit dag är ju en seger. Försök stålsätta dig på semestern. Bästa är ju att berätta för dina vänner hur det ligger till, så kanske du kan få kraft och stöd av dem. Men är inte lätt, jag höll själv tyst på senaste resan. Inte redo att stå upp för mitt problem inför alla. Men hoppas att jag snart är där. Kämpa!

Mrx
Sober december

Jag satsar på sober december. Det innebär att semestern blir nykter. Jag brukar aldrig dricka alkohol under julen. Utmaningen är att klara mellandagarna och nyår. Varför ska man supa skallen av sig vid nyår? Förstår inte varför man ska börja det nya året med Fylle Ågren. Mitt år 2019 ska bli det sundaste året i mitt liv. Idag ska jag aktivera medlemskapet hos Actic. Nu kör vi så det ryker! 😎

Mrx
Lill lördag å kvällsjobb

Idag är det Lill lördag (onsdag) och jag har jobbat i kväll utan alkohol. Tidigare var det här en kväll som brukade börjar med lite bränsle dvs nån bira. Bara för att jag skulle orka jobba övertid här hemma. Kvällen brukade avslutas med några glas rött som belöning och avslappning. Dagen efter brukade jag åka bakis till jobbet med super ångest. Var skit skraj att jag skulle lukta som en sprit fabrik när jag träffade mina kollegor. Ikväll blev det en mugg kaffe istället. Känner mig jävligt stolt över mig själv. 😀😎😁

en annan Micke
Bra jobbat

Själv har jag varit på mitt andra AA-möte och känner mig berusad och full, av glädje och tankar.
Insåg precis nu att jag faktiskt har gjort mig förtjänt av en "medalj" redan, nykter i 90 dagar.
Det var i alla fall en kille som fick medalj för 90 dgr i kväll, fast jag vet inte hur det räknas.
Kanske måste man varit med där under tiden, det har ju inte jag, men det är ju knappast det som är det viktiga :-)

Bra onsdag för oss bägge alltså.

Stay Strong

Vinäger
Instämmer

Bra jobbat, varje gång man fixar det är en seger. Du vet, man ångrar aldrig en nykter kväll. Keep up the good work!

Sidor