Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Fan vad gott med lite semester är du värd efter allt kämpande här. Förstår din situation med era vänner. Kanske en ide vore att vara tydligt från början , tex ingen alkohol för mig förän solen gått ner, Ni är välkomna på balkonghäng men jag tar inget så länge solen är uppe . Bara en ide . Söker på att du kommer på något bra . En fördel är ju att det ör snabba solnedgångar dör nere :))

Kämpa !

Femina, våra vänner dricker rejält. De är sådana som kan åka till Åland två dagar på raken för att handla taxfree. Finns en viss risk att de kommer att bli lite besviken på oss. De är ju mest van att umgås med oss när vi druckit. Därför kanske jag känner pressen att börja med bira runt lunchtid. Vi har rest tillsammans tidigare och jag vet hur det brukar vara. Jag kommer säkert att hitta på något bra för att slippa ligga vid poolen och hinka bärs. Det gäller bara att hitta en strategi som håller hela vägen.

Femina

Eftersom ni inte blivit absolutister utan bara drar ner på er egen A-konsumtion så kan ni förhoppningsvis ha en trevlig semester med era vänner ändå, även om ni drar ner på ert eget drickande och varvar med vatten, iste osv. Risken är ju dock att ni helt enkelt inte kommer ha "lika kul och trevligt som förut" tillsammans för balansen har rubbats. Men, ni kanske ändå inte har samma gemenskap längre utan stora mängder A. Det är bara det jag menar. Och då får man välja och rannsaka sig själv vad som är viktigt och om det är värt det? Vem vet, nästa år kanske ni åker en vecka utomlands själva och njuter av det eller reser med andra vänner som dricker mindre? Jag har aldrig hört talas om folk som reser på två kryssningar i rad för att handla mer taxfree. Hur kul vore det?
Jag hoppas innerligt att ni får en fin semester.

Hade en hemsk mardröm i natt. Drömmen handlade om att jag var full och vaknade bakis. Drömmen var så stark att jag vaknade. Jag var förstå nykter men hela drömmen var konstig. Är det fler som upplevt något liknande?

Jag har sådana drömmar. Mer ofta under de första vita veckorna. Vaknade med ångest för att jag trillat dit igen, skönt att upptäcka att det bara var en dröm. Men som sagt, de kommer mer och mer sällan nu efter 42 vita dagar. Ha det så bra!

Sluta dricka alkohol? Du är ansvarig, så frågan du ska ställa är vad du ska göra med dig själv. Bestäm dig, dricka eller inte dricka. Bestämmer du dig för att sluta dricka, drick inte mer, aldrig. Vik inte ner dig vad som än händer.

Mvh

Jag ser ett mönster i mitt drickande. Har varit full 6-7 gånger sedan den första september. 5 av dessa fyllor har inträffat på en fredag. Jag har alltså väldigt många vita dagar i bagaget. Tidigare har jag typ varit full 2-3 gånger varje vecka. Alltid samma visa med öl och rödtjut i för stora mängder. Tycker om dessa drycker men skulle må bättre om jag inte drack tills jag stupade. Funderar om någon här inne har lyckats bryta ett dåligt dryckesmönster och blivit "normal" konsument. För mig känns det väldigt avlägset att helt sluta dricka alkohol.

Min alkoholmätare visar 0,59 nu nr klockan snart är 13. Jag satt uppe till klockan 03 i morse med min vän (ovän) herr rött. Känslan i morse (inatt) var att jag kände mig varm och skön i kroppen. Ingen värk i axlar och knän. Känslan i sig själv var skön men resan dit via alkohol var inte den bästa. Jag är kontroll freak och ser nu att jag har skrivit massa dynga på FB i mitt rus. Inlägg om gamla tider som kommer från min ungdom. Nu kommer jag att älta detta i hjärnan resten av dagen. Varför skriva om saker som jag upplevde förv30 år sedan. Inte många som lever idag kommer ihåg den tiden.

Jag har inte klarat det iallafall och gudarna ska veta att jag försökt. Under en period var det det enda jag ville. Försökte allt, inte dricka sprit, bara köpa öl, dricka vitt vin . Intet dricka med kollegor, bara dricka varannan månad, endast dricka själv, dricka med sällskap, bara dricka på krogen, endast utomlands, bara på semestrar osv osv. Provade även naltrexon under en period.

Nu dricker jag inget, den största vinsten är att jag slipper förhandla med mig själv.
Jag säger nej, jag dricker inte och skiter fullständigt i om någon skulle bry sig. Jag är med på fester, AW's och gör sånt som jag gjorde förut, om jag fortfarande tycker om det.
Men jag vaknar inte med ångest eller funderar på om jag gjort bort mig. Behöver aldrig fundera på om jag skulle dricka mindre alkohol.

Har hittills inte läst om någon på Ah som klarar att återgå till normalt drickade, vad det nu är, och jag började läsa när det drog i gång runt 2007 eller så. Har följt massor med personer. Själv så registrerade jag mig först 2018... Jag använde tiden mellan 2007 och 2018 att försöka dricka normalt....

Mvh

en annan Micke

Men din strategi funkar inte, om du har 0.59 mitt på dagen så är det kraftigt fel.
Den halten är den rekommenderade att peaka på för att ha roligt med alkohol, det har inte du.

Du kan nog tyvärr inte räkna med att bli normalkonsument i dagsläget, å förresten vad ÄR en normalkonsumtion?
Det faktum att du (när du dricker) dricker till du stupar och eller till det tar slut säger väl att du är smittad av sjukdomen alkoholism.

Du borde inte vara i närheten av alkohol på ett bra tag.
Att "handla hem" till helgen och det tar slut innan festen säger väl ändå en del, eller hur.
Jag menar absolut inte att vara fördömande eller nedlåtande men du måste sluta lura dig själv för att nå dit du säger dig vilja nå.

Jag kan rekommendera dig ett besök på AA.
Där kan du inte ljuga för vare sig dig själv eller andra.
Där kan du få stöttning och insikt utan skamkänslor.

Är du bestämd i din vilja till förändring, kliv in på AA och ge det några chanser.
AA funkar inte för alla men en sak funkar där för alla, det är ett "uppvaknande", testa.

En sista sak, du är inte ensam, det finns alltid stöttning att få, men du....Inget FB på fyllan, det är aldrig bra :-)

Crna macka, vilken resa du har gjort. Jag har bara börjat min mot ett sundare liv. Just nu TROR jag att en återgång till normalt drickande är möjligt. Ser dock att jag hittills inte kunnat leva upp till detta mål. Idag känns alkohol mer som en fiende än vän. Kommer inte att dricka en droppe A idag.

en annan Micke

Så länge man tänker finns det hopp :-)
Om du mått som du gör nu av att äta äpplen, hade äpplena fått en ny chans då?

Jag ska ut å gå en runda med min vovve, häng med, ta en promenad, rensa hjärnan.
Fyll lungorna med syre så syns vi på en fika efteråt :-D

Stay Strong

Ångesten har härjat i min hjärna hela dagen efter gårdagens vurpa. Jag var väldigt anti alkohol som ung. Jag hade en far som drack dagligen men blev sällan full. Han gömde sprit i garaget alla i familjen visste att han gjorde det. Morsan hade tröttnat på att han drack så hon lät honom hålla på att smyg supa. Jag vet att flera på den sidan av släkten har haft problem med alkohol. Jag är tydligen i samma situation även om jag inte har insett det fullt ut. Dricker inte ofta men när jag dricker blir det alltid för mycket. Ibland är det väldigt svårt att ta in fakta och stå för sina misstag. Jag känner inget sug men när jag dricker har jag inga bromsar. Skulle vilja påstå att jag är allergisk mot alkohol men kan inte låta bli skiten. Hur ska jag få min tröga hjärna att inse detta faktum. Jag som alltid hävdat att vi själva är vår egen lyckas smed.

En annan Micke, vad nice det låter med en promenad med vovven. Hakar gärna på nån gång. Promenera väldigt mycket själv och ska skaffa vovve när jag får pension om Si så där 10-12 år.. ,;) om jag lever vill säga.

en annan Micke

... var nice, men nu var det mer en imaginär promis jag bjöd in till. Vi är nog inte i närheten av varandra geografiskt skulle jag gissa. Promenader och en hund är bra för oroliga själar.
Vi myser i soffan, brasan och ljusen är på upphällningen och snart är det dags för sömn.
I morgon är en ny dag, den första i resten av våra liv, den blir en bra start på resten av kommande ??

Ikväll är jag nykter och fin. Nu kämpar jag vidare på min förändringsresa. Har bestämt mig för att ha många vita dagar framöver. Gårdagens urspårning var en jävligt bra tankeställare för min del. Tänkte försöka ta upp min träning igen. Jag promenera minst 10000 steg om dagen men känner att kroppen behöver mer aktiviteter.

Något som stämmer på mig är ordspråket, Först tar mannen en drink sedan tar drinken en drink, till sist tar drinken mannen.

Kan inte heller sluta när jag väl börjat dricka, därför gör jag allt för att inte ta första glaset. Problem löst.

Mvh

Mrx
Jag har varit på resa och har idag min första vita vinglande dag på 1 vecka . Jag vet att vi ör hopplösa, vi som alltid faller. Men Hej Du Kompis. Vi har stöttat varandra jövligt bra genom våra vita perioder. Jag står redo för att hjälpa dig upp. Behöver ju dig , så se till att ta dig igenom detta och kom hit. Kämpa Kompis !!