Jag har under många år haft ett riskbruk och druckit för mycket från och till och om jag blickar tillbaka så har mitt drickande inte gett mig något positivt alls utan mest ångest skam skuld och självförakt dagen efter. Jag har vissligen bättrat mig och minskat mitt drickande dom senaste åren men jag har nu insett att det vore nog bäst för mig själv att inte dricka alls för alkoholen urholkar sakta men säkert både kärleken till sig själv och till allt annat här i livet. Jag är trött på att fylla mitt tomrum inom mig med giftet för ju mer jag fyller på rummet ju större blir ensamheten inom mig bara. Jag ska försöka börja lära mig att bli snäll mot mig själv och fylla rummet med kärlek till mig själv och med bra och nyttiga saker istället än att fylla det med destruktiva saker som A osv. Jag har en särbo som jag älskar och hon har börjat tröttna på mitt drickande och om jag inte skärper till mig så kanske jag förlorar henne till slut och det vill jag inte och det är en av mina motivationer till att ta mig i kragen och göra en förändring i mitt liv i positiv riktning och där får inte alkoholen någon plats. Alkoholen tar så mycket tid av livet och förstör och påverkar hela ens omgivning och nära å kära negativt och det är inte rättvist mot dom att dom ska behöva må dåligt bara för man väljer att dricka. Jag har alkolism i släkten så jag har ju sätt vilket elände alkoholen ställer till med och ändå dricker jag korkad som jag är. Jag vill inte hamna där för till slut så står man där ensam och man har bara flaskan kvar att hålla i när ens nära och kära gett upp och tappat hoppet för en. Förändringen måste komma inifrån en själv och att man får insikt och försöka hitta rätt verktyg för att laga och lappa ihop sig själv så man sakta men säkert börjar läka inifrån och ut. Jag har varit medlem här på forumet ett tag och jag ser hur många av er kämpar på och ni är alla värda en guldstjärna och ge aldrig upp. Idag är det min första nyktra dag på mitt nya kapitel i livet och morgondagen är ett blankt oskrivet blad och det tänker jag inte fylla med alkohol utan med nykterhet och kärlek till mig själv och till nära och kära.Styrkekramar

Fredde

Idag är det 13 dagar sedan jag drack några öl och det är så skönt att vakna utvilad och fräsch och dricka sitt morgonkaffe och känna sig lugn och harmonisk utan att må som ett spann skit? Det är mina val som avgör hur jag ska må och alla val man gör i livet får ju konsekvenser bra som dåliga och väljer man att vara nykter så blir konsekvensen att man mår bättre med tiden och ens inre sår får chansen till att läkas? Gör man som man alltid har gjort så blir ju resultatet detsamma varje gång därför har jag valt att göra en förändring angående mitt drickande och som belöning av detta så mår jag bättre och tillvaron blir lite ljusare? Det är så lätt att ta till alkoholen och vilja fly in i dimman när man är stressad eller mår dåligt och när livet känns som en börda på ens axlar men det man gör då är att man skapar mer problem än vad som fanns från början. Alla är vi rädda för något men rädslan är ingen fiende utan den är en inre kompass som visar oss vad vi behöver jobba med just för att vi ska kunna växa och bli hela och bli den bästa versionen av oss själva? Ha en härlig dag alla krigare och ge aldrig upp! Styrkekram??

Jag är inne på min 12:e dag och det känns fint. Förut är det då jag trillat dit igen för att jag tror att jag har kommit så långt att jag kan hantera drickandet och sedan har jag gärna velat belöna mig för att jag varit nykter genom att dricka. Hur motsägelsefullt är inte det! Men jag insåg till slut att det inte gick att lura sig själv längre och tar nu antabus. Förstår inte att fler gör det? Eller visst förstår jag, det innebär att man måste erkänna sig besegrad A och kontakta läkare etc. Men det är det värt. Jag vet inte hur länge jag kommer att ta antabus, det är ju helt frivilligt, men just nu känns det som en rejäl hjälp. Ha en fortsatt nykter trevlig dag!

Fredde

Bra gjort och grattis till dina vita dagar? Det är skönt att du hittat din väg genom detta och fått hjälp med antabus och att du öppet har erkännt för dig själv och din omgivning att du behöver hjälp och det är en styrka i sig att våga göra det så hatten av för dig?? Ha en härlig dag i höstrusket?

Fredde

Min Strategi att max ta 4-6 öl var 14:e dag funkar fortfarande och jag försöker hålla mig till den planen. Igår drack jag 2 öl bara och det räckte gott och väl och om jag ska vara ärlig så smakade det inte ens särskilt gott och det ser jag som något positivt? I fredags gjorde vi god mat jag och flickvännen och vi tog 2 glas bubbel var och sen var det bra ? Det är stor skillnad på mitt drickade nu mot vad det var förr och det är jag glad och tacksam för? Ha det så gott alla??

Bra Fredde, fortsätt så! ? Du har stor insikt om vad och hur du dricker. Ha en fin fortsatt vecka. ? Kram

Fredde

Tack för dina peppande ord? Ja det gäller ju att först få insikt så man kan börja förändra sitt beteende och sina ovanor. Hoppas du mår bra och att du samlar på dig många vita dagar. Ha en trevlig helg??

Fredde

Denna veckan har jag från gått min plan en aning för i fredags drack jag 2 glas vin och en öl när flickvännen och jag åt god mat och kollade på idol och jag blev lite salongsberusad. Igår hade min bror lite fest och det var trevligt och jag drack sammanlagt 7 öl under kvällen så idag är jag bakis. Men jag ska inte vara så hård mot mig själv utan nu blir det att ta tag i sig själv igen och följa min plan att bara dricka max 6 öl varannan vecka för det har ju gått bra innan att göra det. Styrkekramar till er alla??

Är inte så lätt alltid. Men du har ju klarat det förut och kommer att göra det igen ? Vad var det för öl du drack? Stora starköl eller små? Ett tips är att hålla sej till folköl men det är ändå en risk att omdömet sviktar efter några stycken.. jag vet. Det viktigaste är ju att inte ge upp. Nu tar vi nya tag för ett sundare liv ?? Kram ?

Fredde

Tack för dina värmade och peppande ord Manda? Det har väl gått sådär den sista tiden och jag har tagit några öl en gång i veckan istället för varannan vecka så nu får jag skärpa till mig och försöka hitta styrkan inom mig igen och försöka hålla mig till planen. Jag brukar dricka starköl 50cl. Hoppas det går bra för dig Manda och att du mår bra och ha en fin helg ??

Fredde

Idag är det 6 dagar sen jag drack och som vanligt så är det så skönt att vakna nykter och pigg och fräsch utan att vara bakfull och vara trött och att ha ångest. Om man kunde lära sig att det inte är värt att dricka för att må bra i några timmar för att sedan må dåligt i några dagar efteråt. Jag hoppas jag en dag kommer förstå detta fullt ut så jag kan vara stark nog att tacka nej när suget smyger sig på. Jag kämpar på ialla fall och det är det viktigaste att man inte ger upp? Styrkekram till er alla??

Fredde

För Idag är det 8 dagar sedan jag drack något och man mår så mycket bättre utan giftet men visst har man sina krämpor ändå men inte på samma sätt och rastlösheten och suget kommer och går men det går över lika fort som det kommer och det är lättare att stå imot ju fler vita dagar jag samlar på mig tycker jag? Ha en fin kväll alla krigare ??

Fredde

Tack för dina fina och uppmuntrande ord det värmer ? Hoppas du själv mår bra och att det går bra för dig gällande alkoholen för det är en förrädisk och manipulerande fiende som man slåss imot. Ha en fin dag och var rädd om dig??

Fredde

Ja idag är det 12 dagar sedan jag öppnade munnen och lät några öl slinka ner i strupen och mättare tillfälligt alkojävlens omättliga begär för han blir ju aldrig nöjd för mycket vill ha mer. Men jag känner mig glad för jag har varit vit 2 helger på raken nu och det är jag tacksam och stolt över och jag har ju bara mig själv att tacka för det men även stödet från er fantastiska själar här inne har ju gjort att jag avstått från att dricka när jag kännt mig svag och haft sug. Nu blir det att vara lite onyttig och ta fram en chipspåse och dricka coca cola och se på fotboll för det är jag värd ?? Så det blir ingen alkohol idag heller utan ännu en vit dag lägger jag till i samlingen. Styrkekramar till er alla ???

Fredde

Tack Finalisa och Luddrigt för era fina ord och pep det betyder mycket för mig :) Hoppas allt går bra för er och att ni mår bra:) Kram

Fredde

Oj vad tiden går fort när man har tråkigt och vad härlig det är med ironi ;) för idag har jag varit vit i 14 dagar eller 2 veckor eller en halv månad och jag vet inte vilket som låter mest för allt har samma betydelse haha. Jag har vaknat pigg som en mört och det har doftat rosor och jordgubbar från min mun och jag känner mig levande som en nyblommad nyponros njjjaaa nu överdrivar en smula ;) Dessa dagar som nykter har gått rätt bra faktiskt även att suget har gjort sig påminnt några gånger under dessa veckor och tankar är flyktiga så jag har låtit tankarna på att dricka flyga vidare utan att ge dom någon större uppmärksamhet:) Krämpor och trötthet och svårt att sova har varit på besök hos mig men det är väl pågrund av att kroppen har haft fullt upp att rensa ut giftet och börjat läka sig själv på olika sätt. Jag hade som mål att dricka max 6 öl varannan vecka och det har faktiskt funkat i det stora hela även att jag slarvade lite någon vecka då det blev att jag drack två gånger men ingen är ju perfekt och tur är väl det ;) Dagarna går fort och snart är det första advent och det är dax att börja julpyta lite här och där och fylla sitt hem med ljus och värme i hemmets lilla vrå så det blir lite vackrare och mysigare:) Ha en fin dag alla starksköra själar och glöm inte bort att vara rädd om dig själv för du duger precis som du är och du är vacker och värdefull och det finns bara en av dig och det gör dig unik och speciell:) Kram på er!

Härligt att det går bra för dej. Vi låter de där tråkiga tankarna flyga iväg och fokuserar istället på att ta hand om oss och livet i stort och smått ??
Ha en fin helg! Kram ?