Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Tomen, skönt att höra ifrån dig. Vi stöttar varandra och börjar räkna vita dagar igen. Jag vill aldrig mer ha fylle Ågren. Vi fixar det här tillsammans med hjälp av forumet. Jag tänker delta i nästa IRL träff vid Liljeholmen. Hoppas många andra forum kompisar har tillfälle att delta..?

Skön tisdag, vaknar pigg och utvilad. Innan vi somnade igår pratade jag och frun om alkohol konsumtion på vår kommande resa. Ärligt, jag fick ångest påslag av att prata om A. Innerst inne vill jag fortsätta räkna vita dagar även under semestern. Jag vill göra ett försök att ha en totalt nykter semester.

en annan Micke

Härliga tankar, keep up the good work.

Finns viljan finns möjligheten.
Hitta andra belöningsformer än alkohol.

Stay Strong

När jag i början ställdes inför extra stora utmaningar, lyckades jag lura A-hjärnan med att tänka "jag låter bli nu, för jag kan ju alltid ta något senare". Så körde jag det situation efter situation. Kanske inte världens bästa strategi i förlängningen, men i det mest kritiska förhandlingsläget kan det tillfälligt funka. Du har ju rejält ökat dina chanser att lyckas genom att redan nu önska en vit semester.

Lycka till!

Förstår precis hur du menar, man tycker att allt slås i spillror och det var onödigt jobb att räkna dagar. Men tänk tvärt om, varje ny vit dag är ju en seger. Försök stålsätta dig på semestern. Bästa är ju att berätta för dina vänner hur det ligger till, så kanske du kan få kraft och stöd av dem. Men är inte lätt, jag höll själv tyst på senaste resan. Inte redo att stå upp för mitt problem inför alla. Men hoppas att jag snart är där. Kämpa!

Jag satsar på sober december. Det innebär att semestern blir nykter. Jag brukar aldrig dricka alkohol under julen. Utmaningen är att klara mellandagarna och nyår. Varför ska man supa skallen av sig vid nyår? Förstår inte varför man ska börja det nya året med Fylle Ågren. Mitt år 2019 ska bli det sundaste året i mitt liv. Idag ska jag aktivera medlemskapet hos Actic. Nu kör vi så det ryker! ?

Idag är det Lill lördag (onsdag) och jag har jobbat i kväll utan alkohol. Tidigare var det här en kväll som brukade börjar med lite bränsle dvs nån bira. Bara för att jag skulle orka jobba övertid här hemma. Kvällen brukade avslutas med några glas rött som belöning och avslappning. Dagen efter brukade jag åka bakis till jobbet med super ångest. Var skit skraj att jag skulle lukta som en sprit fabrik när jag träffade mina kollegor. Ikväll blev det en mugg kaffe istället. Känner mig jävligt stolt över mig själv. ???

en annan Micke

Själv har jag varit på mitt andra AA-möte och känner mig berusad och full, av glädje och tankar.
Insåg precis nu att jag faktiskt har gjort mig förtjänt av en "medalj" redan, nykter i 90 dagar.
Det var i alla fall en kille som fick medalj för 90 dgr i kväll, fast jag vet inte hur det räknas.
Kanske måste man varit med där under tiden, det har ju inte jag, men det är ju knappast det som är det viktiga :-)

Bra onsdag för oss bägge alltså.

Stay Strong

Bra jobbat, varje gång man fixar det är en seger. Du vet, man ångrar aldrig en nykter kväll. Keep up the good work!

John-Erik

Bra att du tänker som du gör. Du verkar konfident nu..
Vi är rätt lika. Jag drack också på samma sätt.
Jobb, jobb belöning, belöning o.s.v.
Hjärnan producerade belöningsmönstret på
ett jävligt bra och slugt sätt. Likt en robot tog man några bira som
sedan blev många. Alltför många..

Ha det fint ! Vi kämpar på...

John

För mig är det guld värt att läsa och skriva här på forumet. Inser att många av oss har samma problem och vill göra förändring i våra liv. Nu kör vi hela vägen in i kaklet med vår förändringsresa. Vi har makten över våra liv. Vi bestämmer själva hur vi vill må. Lätt att skriva men inte lika lätt att leva upp till. Kämpa på där ute! ?

en annan Micke

... är att TÄNKA.
Att tänka är en förutsättning för att göra en förändring.
Man måste veta var man varit, var man är och vart man är på väg.

I det läget inbillar jag mig att det är oerhört bra att skriva och läsa här.
Jag känner för egen räkning att det ger så otroligt mycket att både se andras funderingar och utveckla sina egna.
Som du säger, guld värt.

Stay Strong

Den här helgen är vi och hälsar på äldsta dottern och svärsonen. De bor långt söderut från Stockholm. Vi nattar över och umgås även med svärsonens päron. Det serveras öl, whiskey och vin här som stämningsfullt inslag. Igår var jag både stark och svag. Tackade ja till EN öl och drack EN öl. Frun va väldigt stolt över att jag lyckades hejda mig och inte tömma lagret. Själv kändes det också bra att ta den där biran och kunna sluta i tid. Lite svag var jag för egentligen hade jag tänkt tacka nej till all alkohol.

En annan Micke, jag befinner mig långt ut i spenaten ?. Jag tänker inte ge upp och börja dricka mig full igen lite då och då. Dessa tankar finns inte på kartan. Jag är stark och trygg i min förändringsresa. Nu kör vi sober december..

en annan Micke

Vi skrev om varandra i samma minut ?

Mmmmm en öl, starkt och svagt på samma gång.
Jag är glad och lite besviken samtidigt.

Tro nu för bövelen inte att du är klar för att klara att ”normaldricka”.

Stay Strong

Hallå Mrx
Vad är svagheten i det? Ser bara en enorm viljestyrka i det. Du har utsatts för kanske en av de tuffaste situationerna. Familjeträff med dessutom svärföräldrar. Vem fasen i våran situation väljer då att avstå och berätta om sin situation. Tycker det var otroligt starkt av dig att bara lyckas ta en öl. Kämpa på !

en annan Micke

... är det att falla för en frestelse som man vet skadar en.
Starkt är det dock att stanna vid en, det är bra, mycket bra.

Men nog fasen finns det en svaghet i att tacka ja till den första, det var ju där allt började första gången och förra gången och ALLA gånger det gått åt H-vete.
Som att spela rysk roulette, det KAN gå bra men för eller senare kommer den dödande kulan om man fortsätter.

Mrx, jag fördömer dig ingalunda broder, jag motargumenterar Tomen´s medhårsstrykande.
Fördömer för övrigt inte Tomen heller men jag håller inte med i resonemanget.
Jag tycker det är mycket olyckligt att du blir frestad att testa en öl redan nu, har det gått en vecka? Eller blandar jag ihop dig med nån annan kanske.
Hur eller hur så finns det alkoholfri öl om det bara är en öl man vill ha, de är riktigt bra några av dem, jag lovar.
OBS inte lättöl, det smakar som något katten kontaminerat, den riktiga alkoholfria, testa, det funkar.

Bra helg ändå.... Gott, en dag i taget.

Stay Strong

Jag har aldrig kunnat identifierat mig som alkis jag passar bättre in under rubriken riskbruk/missbruk. Egentligen förstår jag inte skillnaden. För mig är en alkis en sådan som dricker dagligen och känner kraftigt sug efter alkohol. Jag har inte dessa problem. Men visst ibland kan jag tänka att jisses va gott det skulle vara med ett glas rött. Min fru sedan mer än 30 år har även hon kvalat in i gruppen riskbruk/missbruk men har lyckats ändra sina alkholvanor rejält på egen hand. Hon är sedan flera år "normal" drickare med inslag av vita perioder. Just nu dricker hon inte alls. Nu är det min tur att bryta mina gamla vanor. Jag hoppas kunna blir "normal" drickare men det får tiden utvisa. Jag kör min sober december. Vi är båda i 55 års åldern. Vi föll pladask när vi kunde börja köpa vindunkar för det var så praktiskt att slippa tomflaskor!!! Minns hur det var när helgens vindunk blev tom redan på fredagen och vi måste köpa en ny på lördag. Dit vill ingen av oss komma igen. Nu kämpar vi vidare. Leve soda streamen !! ;)