Linlun

Jag har fått anmälan från psykakuten till soc pga en händelse förra veckan då jag blev för full och hotade med självmord. Jag ringde själv 112 och menade ju inget med det hela egentligen mer än att jag var helt slut som människa pga olika anledningar. Jag skulle aldrig skada mig själv eller barnen men nu är anmälan gjord. jag ringde upp soc för att förklara mig men hon var så otrevlig och sa att " detta är ju MYCKET OROANDE att du gjort så här". Vi har en fungerande familj för övrigt med villa, barn, make, jobb osv och barnen mår så himla bra då vi ger dom ALLT. Kan soc ta barnen ifrån mig pga en sån här händelse fast jag ska berätta att jag sökt hjälp hos kurator och beroendecentrum?? Har sån otrolig ångest av detta och kan inte tänka på nåt annat!

Arminius

Jag har själv varit på soc pga att jag sökt hjälp för mitt drickande och då görs det automatiskt en orosanmälan då det finns barn med i bilden. Har du själv sökt hjälp så ser dom det som positivt. Hade ju inga självmordshot med i bilden men förklara för dom att det var en fyllegrej och att du nu får hjälp med ditt drickande.

Är dessutom din make utan problem så är det nog ingen fara alls. Jag oroade mig jättemycket innan besöket men efter 20-30 min samtal där jag förklarat situationen och dom förstod att jag hade en plan för mitt drickande, äter bla antabus, så öppnades inte ens någon utredning.

Lite beroende på hur gamla barnen är och lite sånt så kanske dom vill prata med dom också men tror inte det finns något tvång. I mitt fall ville dom inte det. Tror du oroar dig i onödan. Ska väldigt mycket till innan dom tar barnen. Deras mål brukar vara att barn och föräldrar ska hålla ihop och att dom erbjuder dig hjälp för att få det att funka om du behöver det.

Linlun

Tack snälla för ditt svar! Jag hoppas verkligen inte dom börjar utredning. Känns som hela livet förstörs då:( Vi bor i en liten håla där alla känner alla och skulle dagis få veta detta måste vi flytta känns det som. Så förnedrande så fy fasen!! Jag trodde det skulle kännas bättre om jag ringde innan men soc tjejen var så fruktansvärt otrevlig och dryg så det förvånar mig inte om det blir utredning trots allt. Min make är nykterist så man får väl hoppas det hjälper till något..

Att bli för full och ringa 112 och hota med självmord skadar självklart barnen om de ser/hör vad som händer.
Såg att du har startat en annan tråd och ska börja med antabus. Bra! Du behöver ta tag i ditt missbruk. Om du mår dåligt så försök även att få hjälp med den delen. Svårt ibland att veta om man dricker för att lidra att man mår dåligt eller tvärt om. Men för din egen och definitivt barnens skull så gå in för nykterhet.

Hej!
Jag är mamma och alkoholist, har försökt helnykter sen augusti med två återfall. Jag har haft jättemycket soc-ångest, trodde jag skulle få anmälan i somras (efter händelsen som gjorde att jag slutat) men det hände aldrig.
Jag har nu sökt vård för självmordstankar och självskadebeteende, så jag gissar att Soc kommer bli inkopplad förr eller senare.
Jag har liksom bearbetat tanken i mig själv, från total panik till att faktiskt längta lite efter det. Jag är så ensam med mitt livspussel, det känns lite befriande att någon skulle komma in, bryta igenom fasaden, att bara få lite erkännande i att det är svårt. Det låter som att du hade otur med den du fick prata med. Tror du att du skulle kunna försöka tänka på det som en hjälp och inte ett hot? Tror som ovan att det är minimal risk att de ens diskuterar omplacering, de vill ju hjälpa familjen att bli så stark och bra som möjligt.
Följer och hoppas du vill dela med dig av resan.
Styrkekram <3

Linlun

Hej! Tack för svar. Barnen såg inte för jag var ej hemma och dessutom sov barnen tryggt med sin nyktra pappa. Men visst R det inte bra det är därför jag sökt hjälp hos både beroendecentrum och kurator. Men soc vill jag inte ha inblandat för det stjälper mer än hjälper i denna lilla håla tyvärr.

Arminius

När jag var där så sa dom till mig att om dom är oroliga är det inte mycket mer dom kan göra än att erbjuda hjälp och eventuellt försöka prata med min sambo så hon sätter lite press på mig. Vet inte om det funkar annorlunda när det är självmordshot inblandat.

Men som sagt när jag kom dit och berättade att jag redan sökt hjälp så var dom nöjda med det.

Inte säkert du får träffa den person du pratade med i telefon heller. Det fick iaf inte jag.

Linlun

Tack för ditt svar! Jag förstår vad du menar med att du bearbetat att ta hjälp från ren panik till en lättnadskänsla. Lite så jag känner inför att ha sökt hjälp hos både kurator och beroendemottagning. Jag har inte vågat söka hjälp för rädsla att folk ska känna igen mig osv men nu struntar jag i det för jag behöver verkligen hjälp. MEN inte från Soc! Detta är sån ångest så jag kan knappt andas. Har inte sovit en enda minut inatt pga denna oro. Jag har ju själv sätt mig i denna sits och det hatar jag mig själv för. Vill inte hamna i en utredning! Förstår dom inte att en sån sak kan krossa en människa ännu mer??

Linlun

Tack det var sköna ord att läsa. Jag hoppas så innerligt att dom försöker lyssna på vad jag säger och inte utgå från vad det står i anmälan för den lät verkligen mkt värre än det är. Det är tyvärr samma tjej jag ska träffa som jag pratade med så det känns mindre bra. Vissa soc människor känns som dom är fientligt inställda från start vilket det kändes som den här människan var. Mkt obehagligt och skrämmande när man vet själv att man gör allt allt allt för sina barn jämt. :( ångest!!

Tråkigt att du ska behöva känna så nu när du har bestämt dig för att ta tag i missbruket. Jag hoppas att de är så förnuftiga så att de förstår att du själv har sökt hjälp och inte göra det värre med att blanda in t.ex. soc om du inte vill det! Lycka till!

Arminius

Hoppas allt löser sig! Är mötet långt bort? Oftare blir man ju stabilare i psyket när man varit nykter ett tag och mötet känns inte lika jobbigt.

Linlun

Hej!
Mötet är på fredag. Jag som skulle vara nykter fram tills dess klarar inte det. Har sån ångest varje dag att jag tror jag ska få hjärtinfarkt. Enda som hjälper är folköl och glögg (det enda mannen köper hem sista tiden pga händelsen. Vet dock inte varför det är mer okej med glögg för det är lika starkt som vin. Nån mental grej för honom eller vill han bara göra mig fet?hehe) men jag håller det på en lugn nivå så jag blir inte sliten. Är dock otroligt nervös och min man har försökt ringa soc och förklarat läget men hon lät lika otrevlig fortfarande och vill förmodligen starta utredning. Vissa människor verkar vilja jobba med sånt här för att kunna utöva sin elakhet rakt igenom..så känns det. Jag jobbar själv som chef på ett serviceföretag och kan inte föreställa mig att vara så som den här soc tjejen är i bemötande. Hemskt!!