Först vill vill jag säga att jag skriver under påverkan. Full? Nja, det skulle jag inte säga. Hur som helst, första inlägget, jag är 53 och har nog haft trubbel med alkohol sen... Jag vet inte när. Jag har alltid haft problem att stoppa i tid. Har alltid velat visa att du minsann kan dricka starkt (alkohol alltså) ..
Nu, har jag fastnat i att dricka medan jag lagar mat. Jag vill alltid ha något, sämst öl 3.5 och bäst whisky! Jag har finfina metoder hur jag ska bära mig åt för att ingen ska förstå. Gömda flaskor i skafferiet, längst ner och högst upp i skåpet. Bara jag vet.
Det värsta jag gjort är att ha druckit upp min mans 40 - årspresent. En irlänsk whisky För 5000! Han vet inte det.. Än.. Och jag tror inte han kommer förstå heller eftersom jag bytt ut den mot en liknande. Han är inte lika smaksäker som jag.
Nåväl, det här är några ord från mig ikväll. Min önskan är att kunna dricka måttligt och kontrollerat. Att sluta helt vore att ta bort min största hobby, jag är sommelier.

Kakka

Håller med, när jag lagar mat är svåraste stunden på dygnet! Jag har varit nykter i tre veckor nu och jag löser det med Loka hallon i vinglas. Minst en 1,5-liters flaska! ?

Du har beslutat dig för att förändra dina alkoholvanor. Du har märkt att det krupit på och blivit lite mer på senare tid och det känns inte rätt. Alkoholen får finnas i ditt liv, som du skriver, den är en hobby och samtidigt inte på det sätt den funnits en tid nu.

Bra steg att du hittat hit och skrivit ett inlägg, det är ett stort steg!

Välkommen,

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen