min lilla spritdjävul nästa gång han dyker upp....

Jag började dricka tidigt i åldern 13-14 år, redan då hade jag fyllor som innebar minnesluckor och skam. Snodde en massa sprit i barskåpet. När jag var 16 började jag arbeta i krog branschen i Stockholm och hamnade på en massa AW´s vid ett tiden på natten då vi slutat jobbet, blev insläppt på det ena och det andra stället trots att jag inte hade åldern inne. Detta var på 80-talet och tydligen var inte alkohollagen i bruk vad det gäller ålder och att dricka på krogen. Under ett par år så jobbade vi och drack drinkar nätterna igenom. Hem sova - upp och jobba - festa. Livet var ett enda stort party!

Sen dess har det väl bara rullat på med mitt "partyliv" - fyllor, supa bort sandalerna, supa bort vinterskorna, dragit linor, blivit av med väskor, kreditkort, skinnjackor, ett antal nya mobiler åt helvete, tappade dyra smycken, hamnat i slagsmål på krogen, slagsmål hemma, sparkat en man i ryggen med högklackad sko i Grekland, blivit rånad när jag sov på t-banan hem, somnat på fel nattbuss och hamnade på andra sidan stan, hamnat i fyllecell på Maria Pol (fick en LOB och hamnade hos Soc med dottern), visat brösten på en innekrog i stan, nästan trillat överbord på en finlandsfärja, kissat på mig, spytt ner mig, hamnat på en strand med en okänd man i Thailand - långt åt helvete därifrån där jag bodde, satt på ägg för att koka i en kastrull och somnade så hela köket höll på att börja brinna, somnat ifrån mina barn så de inte fått mat, kört bil jävligt full - körde dessbättre bara in en bergvägg och sabbade bilen, ramlat bakåt ner för en halv rulltrappa på T- centralen, klappat till en man på första dejten, pinsamma sms, pinsamma samtal till nära och kära - denna lista kan göras väldigt lång.

Var helt nykter efter den LOB jag fick 2012. Detta höll i 2 år. Inte en droppe, jag var livrädd att förlora min dotter. Blev erbjuden hjälp men tackade nej. Fortsatte dock mitt uteliv fast då med alkoholfria drinkar - vilket gick utmärkt. Tränade och höll mig i schack, blev nästan fanatisk med att leva ett rent liv med supermat, träning, mental träning, meditation, hitta mig själv. Var då helt övertygad om att mitt beroende var över.

Tills jag hamnade en natt efter jobbet på en AW - 2014 och tog 2 öl. Endast 2 öl. Åkte sen hem och tänkte stolt - Hallelujah och Amen! Jag är botad Jag kan dricka igen. Jag kan dricka som alla andra!

Ever since, lever jag i detta igen. Jag har dock inte ett behov att dricka dagligen, känner inte något sug på flera veckor (arbetar till och med alkohol, i krogbranschen och det fungerar utmärkt) Under dessa veckor lever jag ett utmärkt liv med min dotter, träning, arbetar. Att andra människor dricker runt mig bekommer mig inte det minsta. Arbetar som sagt med event/fest/alkohol och blir bara spyfärdig på dessa berusade människor omkring mig.
När jag är i min friska period.

När jag är i min sjuka period.
Då min lilla förbannade spritdjävul tittar fram. Då sups det i 6-7 dagar och rejält. Aldrig ute på krogen längre, det vågar jag inte. Jag drar ner gardinen och stannar hemma och dricker. Till medvetslöshet (typ 1 l starksprit/dygn) Dricker och håller andan för att inte kräkas upp det. När alkoholen nått blodet så kräks jag. Sist satt jag i badet och kräktes blodklumpar. Jag var helt sönder kräkt i strupen och kunde inte äta på en vecka. Sist höll detta i 8-9 dagar. Sova - dricka - sova - kräkas - dricka - sova. Fick i mig ca 7 liter starksprit på under dessa dagar. Rent destruktivt. Denna gång har jag tagit hjälp då jag vet att snöbollen rullar på och nästa gång kommer jag dricka ihjäl mig på ett eller annat sätt. Har skrivit in mig på alkoholklinik och ska göra allt som står i min makt för att ta mig ur detta. Har också tagit mig till AA och ska på ett till möte idag. Min sista period var ett rejält uppvaknade för mig. Jag är sjuk och jag måste tillfriskna i denna sjukdom. Inte för någon annans skull utan för min egen.

Min måndagsmorgon har kommit!

Nu nykter i 16 dagar och jag tar 24 timmar i taget!

24 timmar
24 timmar
24 timmar
i taget....

However long the night is - the dawn will break

Ler

M.M .. Visst förtjänar du att få skryta lite .. ? och Vara såå stolt ...Clean and Sober ... Livet går att vända .. ❤️

Anders 48

Underbart att läsa - även om jag faktiskt hade "koll" på din årsdag! Tänka sig, 2 år - vilken fantastisk förändring du har lyckats med. Blir sååå glad för din skull. Du är verkligen en förebild för att det faktiskt är möjligt. När man väl kapitulerat och förstått att man på riktigt måste göra slut med alkoholen! Kram på dig, o grattis igen/Anders

så mycket fina ni. Har firat med att shoppa lite. Det kan man unna sig.
Funderar på att beställa en resa i December, men rädd att jag kommer
sakna dottern då det är vi som brukar resa ihop.

Ja Anders du var ju den som bekräftade och svarade på mitt första inlägg:
finns det någon härinne som känner igen det här? (vansinnighetsdrickandet)
Kunde inte se att jag var alkoholist och trodde nästan att min fråga var larvig.
Men du svarade ganska fort att du drack på samma sätt....
Jag tänkte ja då är vi i alla fall 2. Tack Anders. Det var SÅ viktigt för mig just då.
Jag tror inte du anar vad ditt svar faktiskt har betytt för mig. Jag tror det är därför
jag blir lite orolig när du har tagit dina återfall. Nära i mitt hjärta <3
Vem vet? Om du inte hade svarat, kanske jag hade fortsatt
dricka med ännu mer konsekvenser.

Sen är det klart att det finns andra som har hjälpt mig många gånger.
Ingen nämnd ingen glömd. Jag lär mig av allas resor och inlägg.

Jag vet att jag då för två år sedan (i min extrema ångest över mitt beteende)
av hela mitt hjärta önskade att det hade gått en tid så att jag kunde känna distans.
Läste Miss Lyckad's resa och tog rygg på henne fast vi inte alls har samma typ av
beroende. Hon hade då (tror jag) 8-9 månader nykter. Jag ville så gärna ha ett
par månader nykter i mitt bagage.

Och det har jag nu.

Jag är otroligt tacksam

MM

Och tack för att jag fått följa din resa, och fått ta del av din styrka..Du är en förebild och en otroligt fin person med både stort hjärta och mycket kunskaper..Unna dig något riktigt fint idag???Stor varm härlig höstkram till fina dig????

Wow, grattis! ♡

Som du vet känner jag till viss del igen mig i ditt dryckesmönster, även om jag också känner igen mig i många andras. Komplicerat det där...

Det var dock du som först fick mig att förstå mitt konstiga beteende, att jag inte var ensam. Att tvångshandla och halsa ur en sjuttis starksprit efter veckor av nykterhet, hur sjukt kändes inte det. (Kanske därför Tikkanens "Århundradets kärlekssaga" berörde mig så djupt.)

Genom ditt ärliga och nakna sätt är du en förebild här på forumet. Så viktig för så många! ♡

Kram

Anders 48

Jag antar o tror att du bara är bizzy med annat i livet än att hänga här! Ute o schwischar runt på nycykeln eller nåt?!

Hoppas innerligt att du mår bra MM.

Kram/A

Är här och läser mellan varven men du vet ju att jag tar pauser ibland. Har faktiskt inte haft en enda tanke på A, inte de senaste 6 månaderna.
Det dyker helt enkelt inte upp någon fundering på att dricka. Skönt.

Kram

Hamnade på UR skola här på morgonen och det första som kom upp var Drogfokus 2018 med Sven Andreasson. 3 ,miljoner människor dör i sitt missbruk varje år. :( Han pratar statistik och data, men det är intressant. Det är för övrigt min läkare som jag har haft på R-gatan 1. Rekommenderas om man gillar fakta om A och dess konsekvenser.

Anders 48

.....för som alltid kloka kommentarer från dig! Glad att du skrev i min tråd! Jag har också gått ifrån min "mani" att hänga här varje dag. Känns bra. Kanske är det ett sätt att få lite distans till att man är alkis? Man är ju så mycket annat också....

Min cykel har stått nu ett tag. Inge mysigt cykelväder precis. Men lite sol o några plusgrader så drar jag Djurgården runt. Nu vill jag mest ligga i soffan o glo.

Kramar till dig!/A

Ja jag hinner inte riktigt. Kikar in och läser men blir mest arg och ledsen när jag ser att människor tar illa upp.
Känslomagneten MM. Svårt att stänga av känslor. Pluggar till lärare och startar nytt företag (alkohol / föreläsningar)
Fullt upp. Vi kanske ses i smyg i Feb. Jag kommer men kommer inte delge vem jag är. Ska bara glo genom luppen lite ha ha ha.....

Ps du får hitta på "andra saker" nattetid om du inte kan sova - fniss ds

Jag hann få en 30 sekunders karatefylla innan narkosmasken drogs över näsa/mun.
Hann inte riktigt med i tanken - hade tydligen en ingångskanyl i armen där jag fick
Fentanyl. I 30 sekunder så flög jag runt i operationssalen. Lycklig, lugn och varm.
Det där var som att trippa på den största regnbågen som funnits.

Jag tror jag började babbla om "One flew over the coconest" och J.Nicholsson,
när sköterskan sa att hon skulle binda fast knäna. Ja ja tvångströjan på knäna
i gynstolen - garvade jag och såg Indianen kasta ut vattenaggregatet genom fönstret.

Jag antar att dom tröttnade på mitt svammel - för jag hann inte prata klart.

Vaknade upp på en sal med gråtande kvinnor och min tanke var:
Ge MIG MER. Min första fråga till sköterskan: Vad var det jag fick innan
jag somnade? Jag tror mina ögon tindrade.

Jag fick för mig att alla grät för att alla ville ha mer Fentanyl och Oxy.
Så var det naturligtvis inte. De andra grät för att livmodern var borta.
Jag höll på att börja gråta för att jag ville ha mer droger.
Vad är ni ledsna för - Vi har ju just fått droger. Gratis.

Det där gav ju mersmak på att få släppa allt....
Denna fredag sitter jag här med alkoholtankar och ännu värre ..
Fentanyl och OxyNorm tankar.

Jag har den där längtan att få kapa loss tamparna och bara få trippa iväg...

De sockerberoende brukar oroa sig för att få glucosdropp och få rådet att säga till innan. Det funkar knappast när det gäller att sövas. Hoppas du snart tar dig igenom suget och landar tryggt i den nyktra verkligheten.
Annars - du har bra koll på Gökboet. Underbar film, boken är ännu bättre. Där får man veta vad indianen Sopa Sopa tänker och hur bra koll han har på den galna tillvaron.
Varm kram och ett helt gäng jordbundna hälsningar / mt

Håller alla tummar och tår för att du tar dig igenom detta eldprov. Helt otroligt vilka konsekvenser det kan bli...

Finaste underbara du, fortsätt skriva, kolla serier, lyssna på favvomusiken... Vad som helst, bara gör något.

Massor med kramar

Hoppas allt gick bra med op, resten det tar du dig igenom. Du är stark och du är min stora idol hör inne. Att jag själv inte klarar att leva som du är här ledsen för. Kram.

Anders 48

Den där lilla "mysiga" åkturen ska inte få dig att falla! Aldrig! Den var nödvändig - till skillnad från våra sug o vansinniga fyllerejs. De är ju inte, eh, nödvändiga om man säger så. Hoppas att allt gick bra - och att dina tankar klarnar o inte låter sig grumlas av din lilla "tripp". Du är så stark så det klarar du. Jag vet. Och om det är nödvändigt - bara läs lite i början av din tråd...

Önskar att du får just en sådan jul som du vill ha - på alla sätt. Och Gott Nytt År - när det är dags för det...?

Kramar till dig/A