Det är dags nu!

98 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinägermamman
Tack Femina & Jasmine!

Här sitter jag spik nykter en lördagskväll. Det har inte hänt på många många år.
Och det är er förtjänst. Först du Femina, som skrev att din magkänsla säger att du måste sluta dricka nu. Var på vippen att hälla upp mitt första glas, men hejdade mig när jag läste det inlägget. Kort därefter bjuder du in till en gemensam ”dag 1” Jasmine. Detta gjorde att jag bestämde mig för att göra ett försök igen. Är nu bänkad med vatten till ”så mycket bättre”. Tack fina forumvänner för att ni finns. Hoppas ni har en bra kväll!

Denhärgången
Grattis

Vad härligt, känns som att du fattar ett jättefint beslut för dig själv. Önskar dig superfin lördag och hoppas din styrka håller dig upoe.

Vinägermamman
Dag 2 - idag blir en kamp

Vi får se vem som går segrande ur den. Inser att jag har en oändlig mängd triggers.
Just idag spökar minst fem stycken samtidigt. Ingen ångest dock.

Gårdagen gick utan problem, när jag väl hade vunnit den första kampen mot suget på förmiddagen, rullade det på. Sov precis som vanligt, dvs somnar direkt, vaknar och är fortfarande trött.

Tack för tipset John (i Jasmines tråd). Denna gången hade jag ekologiska apelsiner.

Tack Denhärgången för din fina hälsning. Hur går det för dig?

Idag skiner solen hos mig. Hoppas ni andra oxå kan njuta av solskenet!

annabeata
Tack för inspirerande inlägg

Hej Vinägermamman!

Sitter här söndag förmiddag och läser dina inlägg och vill bara säga att dina inlägg är otroligt inspirerande. Du gör en fantastisk resa och har verkligen varit STARK! Trots svackor då och då så ger du inte upp. Och du lyckades trappa ner på rekordtid på egen hand det tycker jag är beundransvärt.

När det gäller LCHF (fast jag håller egt med Carina om att det är en massa mål på en gång). Det jag vill säga om viktminskning är dock att 0,5 kilo per vecka är den optimala viktminskningshasiagheten. En annan sak som KAN vara bra med LCHF är ju att det finns mycket att sysselsätta sig med vad gäller LCHF som kan dra tankarna från A. Pyssla med. Baka fröknäcke, göra zoodles och sånt. Funderar själv på vad jag ska pyssla med och har sett den långa listan som finns (tack Alkohjälpen!)

En sak som jag har insett hjälper mig minska suget efter A är att äta ordentlig. Att inte sätta mig jättehungrig med en eller ett par flaskor vin vid datorn och skriva. Om jag är ordentligt mätt så blir suget inte lika starkt. OCH just att sitta vid datorn är en fälla för mig. Där har jag haft vinglas vid sidan om de senaste 10 åren minst.

Hur tänker du om ditt drickande framöver? Är ditt mål att kunna ta en drink/något glas vin då och då och bli "normaldrickare" eller är målet nolltolerans? Några tankar om AA-möten? Tänker att det är något som beroendevården kommer rekommendera men jag får knottror av obehag bara jag tänker AA-möten. De hjälper många och det är fantastiskt - men det funkar nog inte för alla.

Jag insåg i förra veckan att det är nu eller aldrig vad gäller min vinkonsumtion. Jag ringde två olika beroendeenheter inom sjukvården och den ena KRÄVDE Antabus i sin behandling den andra var lite mer liberal. Har snöat in lite på Sinclairmetoden med det gäller ju att få Naltextrone utskrivet. Ska försöka trappa ner själv o har gjort fint schema i excel - något som KAN hjälpa men jag vet ju inte än. Har bara avverkat dag 1 av schemat.

Varför dricker jag? Well - jag har en helt obehandlad PTSD i botten och tänker att på något sätt måste jag lära mig att hantera den utan A. Men det är nog att förenkla för A har alltid funnits i min värld men först som något man intog vid festliga tillfällen, sedan som någon form av belöning/ett par glas vin är jag verkligen värd typ men inte varje kväll, sedan övergick det till ångestdämpning och senaste 10-15 åren mer eller mindre tvång.

Stor styrkekram

Vinägermamman
Jag höll inte igår. Dag 1 igen?

Jag gjorde ett medvetet val. Mådde alldeles jätteläskigt igår. Inte pga abstinens, men pga min utmattning. Yrsel, skakningar och på gränsen till ett nervsammanbrott. Varför? Jo, för att jag var tvungen att jobba igår för att förbereda en extern revision av min verksamhet imorgon. Fast jag absolut inte orkade egentligen. Jag ansträngde mig till bristningsgränsen. Och nej, revisionen går inte välja bort. Jag hann dock ej klart eftersom jag är så galet seg för tillfället, så jag får kämpa idag med. Varför alkohol. Jo, den dämpade mitt övriga tillstånd. Och ja, efter imorgon ska jag lyda min magkänsla och pausa mitt företag till mitten av januari. Sen får vi se. Jag vet inte om jag klarar av att driva företaget vidare. Det krävs mycket kreativitet, vilket egentligen är jag i ett nötskal, men den förbannade utmattningen tillåter mig inte att få vara kreativ längre.

En reflektion jag gjorde var att det tydligen räcker med att avså a 24 timmar för att toleransnivån ska sänkas och för att få bakfylla trots ”endast” 3/4 flaska vin fördelat på 8 timmar. Läskigt!

Nu måste jag försöka slutföra förberedelserna för revisionen, men ni är flera som jag vill peppa och kommentera i era trådar. Jag kommer tillbaka till er. Och tack för att ni läser och kommenterar här!
En fin måndag önskar jag er alla!

Märthan
Igenkänning

Oj så mycket jag känner igen mig i! Läskigt!

Jag tror att du som jag och många av oss kvinnor är en prestationsprinsessa. Där målet aldrig nås, för när man närmar sig har ribban redan hoppat upp till nästa steg. En mörk limbo som vi dövar med A, utan att egentligen veta varför eller ens vilja det.

Jag är definitivt ingen som ska komma med råd egentligen men jag tror att vi måste stanna i nuet. Inte vad vi har i ryggsäcken och inte vad vi ska uppnå. Skammen och ångesten är som bensin på en brasa, vi måst våga lämna den bakom oss. Här och nu.

Vi fixar det här! ❤️

Vinägermamman
Dag 1 igen?

Revisionen igår gick galant och utan anmärkning, så nu kan jag andas ut igen. Jag snittade dock 1,5 fl vin om dagen sö-ti för att klara av förberedelserna.
Så nu pågår en diskussion i huvudet, om huruvida jag ska försöka vara vit idag. Allvarligt? Varför ska den diskussionen med mig själv ens förekomma? I aug och sept lyckades jag hålla en mycket begränsad konsumtion. Var mer fysisk aktiv också. Lyckades tappa 5 kg och 9 cm i midjan. De senaste veckorna har jag svällt 5 cm. Usch.
Önska mig lycka till idag att jag klarat att stå emot. Kram och ha en fin dag! 🍂

Carina
Hej Vinägermamman!

Hej på dig!
Vi håller tummarna för dig att du lyckas välja annorlunda idag. Hur skulle det kännas för dig om du bestämde dig att just idag så är du nykter?
Hur skulle det påverka tankarna och diskussionen i ditt huvud om du tog ett sådant beslut, bara för idag?

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Luddrigt
Håller tummarna för att du

Håller tummarna för att du ska välja en vit dag. Tänk på hur bra det känns när du vaknar imorgon. Lycka till och nu kämpar vi på!

Vinägermamman
Hur det känns

om jag just idag skulle bestämma mig för att vara nykter? Känslan som kommer bara jag läste meningen är att jag blir både rädd och orolig. Dessa känslor slungar mig rätt in i ett konstigt paralyserat vakuum. Jag vet att man ska stanna upp, och bara notera känslan. Men jag har inte tränat tillräckligt på det för att klara av att hantera den typen av situation. Som jag tror många har förstått som läst min tråd är mitt problem inte det sociala drickandet, utan att alkohol många gånger hjälper mig att prestera när jag annars inte orkar. I somras hade jag kommit till en punkt där jag inte blev piggare av A, tvärtom. Där började jag min resa och då var det lätt att motivera sig. Men för närvarande funkar det uppiggande igen.
Ang. just idag kan bli problematiskt. Jag en mängd krävande arbete som måste bli klart idag. Jag försökte mig på detta i söndags utan A och höll på att utveckla fullständig panikångest, vilket inte underlättade min situation.
Men framåt tänker jag såhär (ja, jag vet, man ska inte tänka framåt, utan här och nu). Jag har två veckor kvar som är tuffa. Sedan tänker jag pausa företaget hela december och halva januari. Då hoppas jag verkligen att jag kan förändra. Då har jag tiden. Då kan jag ta smällen av att få panikångest eller vad det än må vara. Är jag inte på banan i mitten av januari hoppas jag att jag har mental kraft att våga säga nej till kunder och förlänga uppehållet.
De två veckorna jag har kvar får jag ta som dom kommer. Med eller utan A. Jag vill inte lova mig saker som jag inte tror att jag kan hålla och därmed göra mig besviken på mig själv för att jag inte kan bättre och känna mig kass för det.
I och med att jag hänger här på forumet ganska mycket är jag hela tiden medveten om långsiktigheten. Och att det tar tid att förändra. Och att det gäller att göra sitt bästa för att behålla färdriktningen. Resa sig gång på gång. Att faktiskt kunna känna sig nöjd med de framsteg man gör, även om man i jämförelse med andra är helt urspårad. Låta bli att jämföra sig. Det är var och ens resa och ingen är den andra lik. Just nu känner jag mig otacksam och som en svikare när jag får fina pepp med hopp om en vit dag som förmodligen inte blir helvit, dock förhoppningsvis med mycket mindre konsumtion än de senaste dagarna.
Ta hand om er och var snälla mot er själva finaste forumvännerna!

Vinägermamman
Novembermörkret är tungt

Tungt för både kropp och själ. Är det mörkret som gör att vi är så många som just nu har det så jobbigt i vår kamp för ett sundare liv?
Idag skiner åtminstone solen och det är riktigt gnistrande. Jag är så trött, så trött, känner mig nästan svimfärdig. Måste ändå jobba. Igår blev det mycket vin, för att klara av jobbet. Revisionen tidigare i veckan tog helt musten ur mig och jag har varit helt golvad. Inte klarat att tvinga mig ut på promenad alls. Alkoholmagen är nästan helt tillbaka. Usch och fy🙁
Men om en vecka är det färdigjobbat. Då ska jag banne mig ta hand om mig själv och bryta mitt galna mönster. För mig är det allt eller inget. Det är lättare för mig att vara 100% sund än att ex vis bara ta bort A. Så det blir både kost (där ingår A)) och motion. Längtar till måndag om en vecka!
Fortsätt kämpa alla fina forumvänner! ❄️☀️

Vinägermamman
Varannan dag

Men innan jag börjar skriva av mig måste jag säga, WOW, vilket gäng som hänger härinne! Så mycket klokheter, energi och pepp, raka och ärliga berättelser. Jag är så tacksam för att ni finns! Ingen nämnd, ingen glömd!

Varannan dag. Ja, så har det sett ut. Söndagen var i princip vit, men det blev ett litet glas vitt på kvällen som jag egentligen hade kunnat vara utan. Måndagen däremot blev det alkohol för att fixa arbetet dagtid. På natten sov jag kass och var förfärligt trött i tisdags. Lyckades tvinga ut mig på promenad, men det blev inget jobb. Vila, eftertanke och nedstämdhet. Usch, det var en gräslig dag. Igår vaknade jag pigg och utvilad. Lyckades klara jobbet utan A till kl 15, men sen blev det 1,5 flaska. Vaknade kl 2 av storm och hagel och har inte sovit sedan dess. Är trött, men det känns som att jag kommer att kunna fixa denna dagen utan A, trots arbete. Börjar se ljuset i tunneln vad gäller jobbet och stressen lättar. Tror det är därför det inte känns svårt idag. Hoppas känslan håller i sig imorgon också.
Önskar alla kämpar en fin dag! Kram

Vinägermamman
Kommer jag någonsin att kunna andas igen...

Trodde jag skulle vara klar med jobbet idag. Är så sliten och så långsam att jag blir helt gråtfärdig. Kan knappt andas. Får ta djupa långsamma andetag. Vill bara vila. Är så trött. Vill inte behöva vin för att klara jobbet. Vill tillbaka till början av augusti. Då lyckades jag få balans. Behöver era virtuella styrkekramar så att jag får kraft att slutföra mina åtaganden före fredag.
Känner mig också så ledsen för att jag skriver så lite i era trådar. Har så mycket jag skulle vilja skriva, men får inte att få ihop orden nu. Tänker på er ska ni veta och vill ge er värme och kärlek.

Denhärgången
Kram kram kram kram

Du kommer klara det och du kommer hitta din balans igen. Tänk på tid och tålamod nu. Du kommer igenom det här.

Pellis
Tänk bara på dig själv...

...det är du värd! Värd all stöttning och absolut inte vara ledsen för att du inte ägnar dig åt oss andra nu. Ta all tid till dig själv! Lova mig det! Kramar i massor!

Femina
Skäms inte

Om du just nu fallit tillbaka lite så skäms inte! Här kan du vara ärlig fullt ut och du är bland vänner. Lita på det.
Kram,

Jasmine
Fina du❤️

Vi finns här oavsett! Koncentrera dig på dug själv nu och skriv bara om du vill ha stöttning!
Kram💙

Vinäger
Tänker på dig!

Vad jobbigt du har det. 💛

Vad gäller att skriva i andras trådar., brukar jag säga att vi växeldrar här på forumet. Ibland orkar jag mer, då stöttar jag andra, ibland orkar jag mindre, då får jag stöd tillbaka. Men jag vet hur det kan kännas, man vill gärna skriva något till den som har det extra jobbigt eller ge uppmuntran till den som fixat något svårt. Jag välkomnade och kommenterade överallt under lång tid, men till slut insåg jag att det inte höll. Nu är jag bara periodare vad gäller även detta. 🙂

Med detta sagt, ha inte dåligt samvete för att du inte orkar kommentera hos andra, lägg energin på att kunna skriva hos dig i första hand. Det är så det måste få vara.

Ha en fin dag!

Kram

Vinägermamman
Hej alla fina forumvänner!

Tack snälla ni för att ni bryr er 🙏❤️
Nu är jag nästan helt klar med jobbet och pressen börjar lätta. Blev direkt fruktansvärt trött och sitter nu med hög puls, hjärtklappning och tryck för bröstet. Det har varit två gräsligt ansträngande veckor och min kapacitet har sjunkit varje dag. Igår var det nog bara 3%. Är sjukt nära en kollaps, men det sista jag måste göra är inte så pressande. Skönt att inte behöva ”boosta” mig med vin för att orka nu.
Nu kan jag äntligen andas igen (trots puls, hjärrtklappning etc).
Önskar er alla en fin kväll i decembermörkret💫

Jasmine
Hjärtklappning...

... tryck över bröstet och svårt att andas. Även jag könner så idag... kryper i kroppen och har velat dricka vin för att flyta bort sedan jag kom hem. Suck. Men, nu ska jag sova istället. Hoppas även du somnar nykter. Kram❤️❤️

Vinägermamman
Kluven men pausar forumet nu

Det känns sorgsamt, men inser att tiden jag lägger och interaktionerna här på forumet tyvärr har motsatt effekt på mig.
Kommer att försöka sysselsätta mig med och fokusera på saker som gör att jag på ett naturligt sätt inte tänker på alkohol.
Vill tacka för all pepp jag fått av mina fina forumvänner och jag önskar innerligt att ni lyckas förändra era alkoholvanor på ett sätt som passar just er.
Massor av kärlek & lycka till!

Sigge69
All lycka till dg vinäger❤️

Hej Vinäger
Jag förstår, jag var i ett liknande läge efter ca 4 mån nykterhet... behövde pausa AF, blev för mkt alkoholtugg, nu har jag återvänt, behöver skriva och påminna mig.
Men hursomhelst vill jag önska dig ett stort lycka till!
Var rädd om dig.
Kram

Tomen
Vinägermamman

Förstår precis hur du menar, jag har upplevt samma. Men då med AA. Blev bara oerhört deprimerad av det. Önskar dig all lycka till och hoppas få se dig här inne framöver. Du kommer att vara saknad. Men det absolut viktigaste är att du gör saker som sporrar dig.
Kram

Jasmine
Jag kommer att sakna dig!!!

Du gör så kloka och omtänksamma inlägg här på forumet. Men, förstår hur du menar och viktigast att du mår bra. Du kan väl i alla fall göra något kort inlägg ibland och berätta hur du mår ;)

Kramar! <3

Denhärgången
Tack

För ditt fina stöd och pepp.
Största lycka till-kramen.
<3 <3

Femina
Tack

Tack för alla dina fina inlägg och Lycka Till!

FinaLisa
Vinägermamman🏵

Ta en paus och kom tillbaka.
Så gjorde jag när jag kände som du.
Ibland behöver man fundera och reflektera på egen hand.
Lycka och styrka till dig 🍀💪

Kramar
💚💚💚

Pellis
Välkommen igen...

...igen när du är redo! Jag och många med mig kommer att sakna dig! Kram

Vinäger
Lycka till

Tack för att du funnits här. 💛

Kanske hörs vi igen.

Kram

Rosette
Tack Vinägermamman!

Vill bara säga tack för att du delat en del av din resa här och tack för att du berättar vad som gör att du pausar ett tag.

Forumet är inte hjälpsamt för alla, det är olika vad som är hjälpsamt och jättebra att du känner av vad som är fungerande för dig. Just nu är detta inte det som är hjälpsamt och förhoppningsvis kommer du snart hitta annat som är det. Att fokusera på annat är många hjälpta av, liksom lägga till andra vanor och aktiviteter och på så vis "skjuta ut" alkoholen- klokt av dig att testa ett annat sätt.

Lycka till och bara att skriva igen om du skulle vilja - när och om det passar dig!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sidor