Hej. Jag är alkoholist och en 4 barns mamma. Har precis åkt dit för rattonykterhet. Väntar på vilken dom jag ska få. Det är kaos i huvudet på mig just nu.
Har druckit för mycket i flera månader. Trodde aldrig att jag skulle bli alkoholist då jag växt upp med en pappa som är det.
Har påbörjat medicinering med campral och ska gå igenom en behandling mot mitt missbruk.
Känner mig ensam och vet inte vem jag ska prata med om mina problem.

Att du inte stannade upp och tänkte, utan att du lät kroppen ”bara agera”? De är svåra att stoppa och man måste hinna hejda sig. Ju svårare att stoppa desto längre man nått i rörelsen/aktiviteten.
Men det låter som du inte hängt upp dig på det utan kör vidare, bra! Starkt jobbat.

Lollo78

Tack IronWill. En korkad impuls som jag inte stoppade. Vet nu hur lätt det händer så får tänka mig för hela tiden. Men jag ska klara det här. Har lovat min man att om jag hittar mer sprit så ska jag visa den för honom så vi kan hälla ut den tillsammans.

Det är svårt att motstå en impuls när det plötsligt dyker upp en chans att få dricka lite. Tycker inte du ska ta så allvarligt på det, du är ju på banan igen! Just därför behöver jag antabus, i alla fall i början på mitt vita liv, för att jag har haft svårt att motstå impulser att dricka när chansen dykt upp. Ha en bra vit vecka så kämpar vi på!

Lollo78

Var på andra MET mötet igår. Berättade att jag drack i lördags. Vi diskuterade om jag ska testa antabus också så det funderar jag på nu. Nästa möte ska min man vara med på.
Annars rullar livet på och nu är alla papper inskickade ang ansökan till alkolås. Hoppas på snabba svar nu. Längtar efter att kunna åka iväg någonstans helt själv.
Nu är jag på bussen på väg till jobbet där jag ska vara i 26 timmar. Hoppas ni alla får en bra dag ?

Vad bra att ni häller ut alkoholen tycker jag. Mycket lättare att hålla nykterheten om hemmet är a-fritt. Själv vill jag inte riskera någonting, så jag dricker inte a-fritt öl eller vin heller. Har sett personer dricka det och sakta övergår till lättöl tex..Snart dricker dom starkare och tror att dom klarar det, men trillar dit..Det finns säkert undantag, men jag tar det säkra före det osäkra. Förstår att du jobbar inom vård eller omsorg med dygnspass? Jag har jobbat så länge och trivs suveränt med tiderna. Bra att vara ledig mycket. Tyvärr hade jag då även tid att dricka och sova ruset av mig. Jag såg fräschare ut efter ett dygnspass än efter 3 dagars ledighet den sista tiden innan jag blev nykterist. Skönt att du har stöd av din man..?

Lollo78

Har mått skit i några veckor. Känner mig superstressad och allmänt kass. Väntan på svar tär på mig. Ringde transportstyrelsen igår och då sa han att han kommer bevilja mig alkolås. Så nu ska papperna komma nästa vecka. En tung sten som släppt men känner hela tiden en oro ändå. Går med konstant värk i magen och hela kroppen.
Drack tyvärr i onsdags och min man blev inte glad på mig. I torsdags var han med mig på MET mötet och vi pratade om det som hänt. Det kändes bra.
Nu längtar jag tills jag får tillbaka körkortet. Ska fortsätta kämpa för att inte dricka. Ha det bra alla ni ?

Igelkotten

Hej Lollo
Hoppas att du fått dina papper och alkolåset är på G.
Svårt att låta bli alkoholen, jag vet. Man blir så less på allting och bara gå och vänta så va fan kan ju dricka lite.
MEN tänk på att du skall på provtagning med kort varsel och den stressen det innebär om du slarvat med alkoholen är inte rolig, tro mig.
Fan, kommer nu värdena vara förhöjda! Vad händer då med mitt körkort!
Visst, dricker du nån enstaka gång så ger det väl inte utslag på provet men är det värt det. Du skall ju också blåsa varje gång du skall ut och köra och hålla på och räkna timmar och vara nervös om all alkohol har gått ur kroppen eller inte- INTE KUL.
Du nämnde antabus tidigare och ta dig en rejäl funderare. Du slipper tankarna på om du skall dricka för du vet att du inte kan.
Hjälper faktiskt mig väldigt mycket, kan rekommendera detta starkt.
Ta ett piller tre dagar i veckan på morgonen och skulle sedan suget komma så vet du att du inte KAN dricka och kan slå bort dom tankarna direkt.
För mig tog det ett drygt halvår innan jag var redo att börja med antabus. Kändes som ett så stort steg, så stora problem har jag väl inte osv...
Så här i efterhand kan jag säga att det var inte ett stort steg, bara ett jättebra hjälpmedel.
Du kan ju inte låta bli att dricka emellanåt, eller hur?
Lycka till!
/Igelkotten

Lollo78

Hej Igelkotten. Tack för att du tänker på mig. Jag har äntligen fått tillbaka mitt körkort. Igår fick jag köra bil igen. Går fortfarande MET utbildningen och ska börja på CRA nästa år.
Har druckit någon gång ibland men ska nu hålla mig borta från det helt så jag inte äventyrar mitt körkort igen.
Funderar fortfarande på antabus men vet inte om jag vågar börja med det. Tänk om dem drar körkortet för att dem anser att jag är ordentligt beroende. När jag pratade med transportstyrelsen så sa han att dem inte beviljar alkolås till dem som är starkt beroende.
Livet rullar vidare och jag har mina barn hemma under julen.
Ha det bra alla ni kämpande ?

Grattis till körkortet! Måste kännas bra att få tillbaka det. Tänk på det när suget kommer ;)
Jag kan ha fel men att du väljer att ta antabus tycker jag borde ses som en beslutsamhet att vara nykter. Jag har också tagit antabus, frivilligt, och upplevde inte att det försatte mig i en sämre sits på Beroendemottagningen. Snarare bättre då jag visade att jag menade allvar med att under en längre period helt avstå från alkohol.
Ha det så bra och god jul!

Igelkotten

Nu är du inte så fast längre och kan ta bilen istället för bussen.
Bra att du går på möten, det får dig att tänka till på din situation vare sig du vill eller inte. Var så ärlig du kan, det är ju för DIN skull.
Om några veckor/månader och om du känner att det fortfarande inte funkar med alkoholen så fundera på antabus igen.
Förstår din oro, jag var likadan, men att ta antabus bör inte vara något negativt i transportstyrelsens ögon och ditt körkort har du ju redan fått. Sköter du villkoret och inte blåser påverkad så har jag svårt att se att de skulle ompröva sitt beslut.
God Jul och Gott Nytt År!
/Igelkotten